UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

iesakiet
Autors: gribumaju (194.176.38.---)
Datums: 21/06/2006 22:27

Redzu, ka sheit forumaa daudz zinoshi cilveeki.. Es gribu zinaat, varbuut ir kaads materiaals, ko buutu veerts lasiit, lai ieguutu max daudz info. Zinu, ka taadu daudz, bet varbuut ir kas labs un veeraa njemams. Shobriid esam pashaa sakumaa (esam atradushi arhitekti, kas projektees maaju, gribaas, lai max daudz zinaatu un nepieljautu kljuudas).

Paldies par jebkaadu info saistiibaa ar buuvnieciibas literatuuru:))

Re: iesakiet
Autors: Ep (80.232.220.---)
Datums: 22/06/2006 13:12

...max info- tad jāstudē celtniecības koledžā vai RTU būvniecības/arhitektūras fakultātē vairāki gadi un vairāki gadi jāpraktizē labu profesionāļu vadībā- vai nu sameklē speciālistus, kuriem var uzticēties vai arī samierinies, ka Tevi apčakarēs...citu variantu nav. Izlasot dažus komercrakstus ar buvniecības tematiku nekādi neiegūsi dziļāku izpratni par māju nekā tā būs profesionālam būvspeciālistam- var jau iedomāties, ka katrs mēs esam emulators-varam zināt visu par visu, bet tas der tikai tirgusplacim... lai sētnieks slauka ielu un skroderis šuj bikses- manuprāt, nebūs labi, ja starptautisko attiecību speciālists pēc TV seriāla sāks taisīt citiem ķirurģiskas operācijas vai pārtikas tehnologs pec dzeltenā presē gūtas info sāks stūrēt boingus ar pasažieriem...kas nu tur štrunts- māja- to jau katrs prot...

Re: iesakiet
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 26/06/2006 18:41

Varbūt pie arhitekta ejiet jau ar savu skici, jo nozares pārslodzes apstākļos viņš var nebūt motivēts rūpīgi iedziļināties vienā projektā.
Par tradicionālo būvniecību manuprāt ir pietiekami labas Novika u.c. vietējo autoru grāmatas, kā arī daudzi raksti un pielikumi žurnālos Māja Dzīvoklis, Praktiskā Būvniecība vai Dari Pats.
Bet būvēt iespējams ne tikai no tā, ko reklamē Latvijā, un ne tikai tradicionālos veidos. Piemēram, angliski pieejams gana informācijas, tai skaitā par "alternatīviem" materiāliem un tehnoloģijām. Diez vai Latvijā tuvākajā laikā parādīsies pašbūvētāju kursi vai "workšopi", tomēr žurnāla Dari Pats panākumi par interesi liecina.
Man, piemēram, tīk, kā amīšu pašbūvētāji (ģimenes, pat vientuļas dāmas) nestresodami "izbauda" procesu. Varbūt vērts nesteigties un paizglītoties?

Re: iesakiet
Autors: Aivis (87.110.101.---)
Datums: 28/06/2006 16:50

Vēlos ieteikt standartizētus māju projketus un/vai tehniskos risinājumus - tos Jūs atradīsiet www.aigkonstrukcijas.lv , vai atbraucot uz Arhitektu Inženietu Grupas (AIG) biroju Rīgas ielā 113, Salaspilī (t: 7942101).


Ieteica Aivis Grīnmanis.

Re: iesakiet
Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 29/06/2006 00:36

=>> Vienstāvam
Jā, tur jeņķu zemē DIY opcija ir ļoti populāra. Pie viena arī derīga, jo ir pievienoto vērtību radoša. Kad es sāku būvēties 3,5 gadus atpakaļ - arī biju apaļa nulle šai ziņā. Daudz kas jāizgrauž pašam, lai zinātu, kas patīk un kas vairāk pašam der. Tagad jau savādāk - celtnieki vairs nevar makaronus karināt. No literatūras var izmantot Dari pats (vairāk uz iekšdarbiem orientēts), Praktiskā būvniecība manuprāt ir teorijas un reklāmas lapa. Čaiņikiem vairāk ir piemērots kaut kas no krievu literatūras pa sadaļām, tipa betonēšanas darbi, tipa kāpnes utt. Pie tam tur ir pateikts priekšā: dari tā un tā tāpēc, ka tas un tas. Slikti ir tas, ka krievu materiālos ir maz alternatīvu risinājumu, ja ir izklāstīts viens, tad tas tiek uztverts par vienīgo pareizo. Glancētajos stila žurnālos, manuprāt, tikai var pasmelties atsevišķas idejas dizainam, viss pārējais ir vai nu nepraktisks vai ārprātīgi dārgs. Vispār jau literatūras daudz un grūti ir izsmelt lietderīgo priekš sevis.

Re: iesakiet
Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 29/06/2006 19:05

Pievienojos martell :)
Izlasiit nevar. Ir jaacelj un jaburaas cauri un tikai tad var saprast kas notiek.
Es arii shobriid jau zinu ko noteikti es negribu, vai gribu kad celshu nakamo maaju.
Viss ko varu ieteikt jau saakumaa ir tas ka projektam ir jabut maksimali labam ar visiem risinaajumiem. Tas gan maksaa vismaz 5000 Ls un vairaak bet domaaju ka pie nepreciiza projekta tads pats cipars aiziet pa kaaju.

Re: iesakiet
Autors: td (80.232.220.---)
Datums: 29/06/2006 20:09

...nekādā gadījumā nevajag labu funkcionāli un detaļās atrisinātu projektu-vajag ekonomēt uz to cik vien var jo visu taču var izzināt building forumā uzdodot jautājumus vai palasot "dari pats", vajag maksimāli čakarēt būvnieku, nepārtraukti uzmācoties ar tirgusplacī uzzinātām gudrībām un likt visu pārtaisīt 10x pēc kaimiņu un radu ieteikuma; uz mājas būvniecības laiku vajag atbrīvoties no pilnīgi visām darīšanām, lai varētu 100% laika veltīt "sapņu pilij" un varētu izsekot ikkatram būvnieka solim un pastāvīgi norādīt uz neprecizitātēm darbā.Vislabāk ir būvdarbu vadīšanā patrennēties vispirms piesakoties uzmanīt būvdarbus kādam radam vai paziņai- un tikai tad ķerties pie savas...

Re: iesakiet
Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 29/06/2006 21:10

=>> td
Ironija patiesībā nevietā. Runa ir par iesācējiem, kas daudzus no darbiem vēlas darīt arī paši. Pie kam šādi cilvēki parasti nav pārlieku turīgi, un bez tam bieži arī neprot noformulēt, ko paši grib, jo vienkārši NEZIN kādi risinājumi ir labāki, praktiskāki un derīgāki viņiem pašiem. Var jau protams zīmēt superprojektus pie superarhitektiem, bet vai cilvēks iegūs to, ko patiesībā ir vēlējies? Varbūt. Bet varbūt cilvēkam vislabāk der minimāls projektiņš, lai tikai var būvvaldei dabūt cauri, un pārējo viņš grauž un rok procesa gaitā - tā teikt DIY gars. Kāpēc uzreiz tiek uzskatīts, ka lēts projekts ir neprecīzs un kļūdains? Man bija lēts projekts, un tikai vienu ne pārāk būtisku neprecizitati, neatbilstību spēju atkost. Projekts bez elektrības, ūdens un ventilācijas zīmējumiem, kurus zīmēju un domāju pats, studējot visādu literatūru. Tā lai pašam un ģimenei būtu ērti lietot vismaz nākošos 30 gadus.

Re: iesakiet
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 29/06/2006 22:22

=>>martell
Krievu literatūru iesaku labi izšķirstīt klātienē (piem. Janus 2.stāvā), nespriest pēc nosaukuma un nepirkt tīklā. Tur vērojama pilnīga "literārā caureja" - ar un bez autoriem, pod redakcijei utt, saturs daudzām vienāds, lielākoties maz būtiskas informācijas, ilustrācijas neizšķiramas. Labus ārzemju tulkojumus atšķirībā no IT nozares nemana vai daži nav lētāki par oriģināliem, kam angliski tikmēr jau papildināts izdevums.

=>>td
Vai tiešām arī nozares pārslodzes apstākļos vērts tā mocīt sevi un "enerģisko" pasūtītāju?

Re: iesakiet
Autors: ikars (81.198.158.---)
Datums: 03/07/2006 00:20

gribu apšūt māju ar OSB plāksnēm.vai us šīm plāksnem var klāt dekorativo apmetumu.ja var,lūdzu iesakiet kā.
atbildi lūdzu uz e-pastu.007bonds@#$%&inbox.lv



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **        ********  
 **     **  **     **  **   **   **        **     ** 
 **     **  **     **  **  **    **        **     ** 
 **     **  **     **  *****     **        ********  
 **     **   **   **   **  **    **        **        
 **     **    ** **    **   **   **        **        
  *******      ***     **    **  ********  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727