UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Apkure - elektriska / jonu / udens gridas..
Autors: Ventss (62.85.112.---)
Datums: 28/06/2006 22:39

Domajot mājai par ekonomiskāko risinājumu apkurei (gan uzstādīšanas izmaksas, gan pēcākas apkalpošanas izmaksas) lūdzu padalieties ar pieredzi 220 kv.m. divstāvu mājas apkurei kurš apkures veids būtu jūsuprāt labākais? Kādas ir / var būt problēmas? Kurā firmā vērts iepirkt šo apkures tehniku?

Atsakos no granulām, oglēm un gāzes (gāze nav iespējama).
Liels paldies.
Vents

Re: Apkure - elektriska / jonu / udens gridas..
Autors: XXX (195.122.28.---)
Datums: 29/06/2006 18:59

Palsies forumaa par siltumssuknjiem.
Elektrisko reekjinaaju un sanaaca tikpat neekonomiski cik ar DD.

Autors: Ventss (81.198.171.---)
Datums: 29/06/2006 19:15

Siltuma suknim vajaga samera lielu zemes platibu. Man zeme ir 700 kv.m. un knapi uzlien maaja virsuu :) Tapec nekas cits neatliek.
DD - tas ir kas?

Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 29/06/2006 23:49

DD ir diizeljdegviela :)
Arii par joonu katliem intereseejos, bet kad firmas shefs man teica ka vinji tos vairs neuzstaadaa deel taa ka kautko tur nevarot pareizi izdariit un es no taa pasaakuma atteicos.
Ja negribi laadeet malku katlaa katru dienu tad njem granulas. Es pats taa arii dariiju. Meenesii iziet 1 tonna ~ 70 Ls.

Autors: Ventss (62.85.112.---)
Datums: 30/06/2006 00:28

tatad sanak, ka:
1) apsildit ar eletribu - dargi
2) jonu apkure - apmeram (10% mosh mazak maksaa) taapat kaa ar elektribu, turklat jonu apkures udenu nevar izmantot dushai
3) dizeldegviela ir arii jau daargi
4) gaaze nav pieejama (diemzel, tacu arii driz bus mega dargi)

atliek - granulas vai siltuma suknis
siltuma suknim vajaga lielu zemes platibu (man ir nieka 700 kvm), granulas - jaatminaas beert un jasamierinas ar putekliem.

taa?
kaadam ir padoms kas tagad ir sakarigakais un kapec risinajums apkurei.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 30/06/2006 16:35

Var jau likt siltumsūkni urbumā - dārgāk, bet zemi nevajag daudz.

Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 30/06/2006 16:44

Ups, sorry. Var jau arii uzbumaa to ssukni likt. Tikai ja nemaldos tad bija tas uudens kautku arii jaanovada.

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 30/06/2006 17:08

nav obligāti. dziļurbumā var taisīt arī slēgto sistēmu.

Datums: 30/06/2006 17:12

par siem dzilurbumiem / silt.sukniem - ir kadas feivoritaas firmas Latvijaa, kas taas piegada, uzstaada, sataamee .. m?
www.siltumsuknis.lv protams ir viegli internetaa atrodams, bet varbut ir kadam laba pieredze? ko no siltumsukniem neskatities un ko skatities ir verts?

Autors: garamgajejs (---.ventspils.lv)
Datums: 30/06/2006 18:21

Tiem, kas uzstādīja Siltumsūkņus, saražotās siltumenerģijas faktiskās izmaksas ir 1-1,5 Ls/m2 mēnesī apkures periodā.
Nav jāskatas uz reklamu, ka no 1kW iztērētās elektroenerģijas, ko patērē siltumsūknis, var dabūt no 4 līdz 7kW siltumenerģijas. Pirmkārt tas ir pie nominālām āra gaisa termperatūrām nevis pie reālā sala ziemā, otrkārt pie sala ņemot zemes virskārtas siltumu, zeme tiek atdzesta, kas būtiksi samazina siltumsūkņa efektīvitāti (lietderības koeficientu).
Diemžel ir arī citas nianses, par ko firmas-izplatītājas aizmirst pateikt. Un tad sasummējot visu, nav jau tik labi šie siltumsūkņi pie Latvijas elektroenerģijas tarifiem, kuri nemitīgi aug... Pie tam sākotnējie siltumsūkņa būvniecības ieguldījumi ir būtiski pārsniedz jebkuru citu siltuma avota izbūves cenu.
Tā nav antireklama siltumsūkņiem, bet tikai personīgs viedoklis...

Datums: 30/06/2006 18:47

bet ja rok dzilurbumaa (ne pa zemes virsejo kaartu), lidz dolomiitiem.. m?
vai tad arii ziemaa ir nelietderigi so apkures veidu izveleties?
sakuma ieguldijumi ir lieli - tas gan..
pie tam efektivitati sola, ja apsilda ar siltajam griidaam, ne radiatoriem.

ir kada pieredze par siltuma suukni no dzilurbuma.. kaa arii vai kads var paststit par siltumsukniem no gruntsudeniem?

principa, netieku skaidrs kas tad ir top apkure sogad :) .. viss tik dargs, tik dargs :)

Autors: janis3455 (80.233.192.---)
Datums: 30/06/2006 23:57

mans jau 3 gadus maja kurinas ar jonu katlu. leti nav bet ja nem vera iegades izmaksas ~300 ls, tad nemaz tik traki nav. erti gan , nekas nav jadara un vietu ari neaiznem. pati apkure zem lata par kvm bargaa ziema, ja silta ziema tad 0.7 lvl.kvm

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 04/07/2006 18:29

janis3455, no kuras firmas jonu katlu ņēmi, koordinātes lūdzu.

Man galan elektroda katls strādā 3 sezonas, aukstākajā laikā sanāk nedaudz virs 1 Ls/m2. Problēma ir tāda, ka vajag speciālu škidrumu ar konkrētu īpanējo pretestību, jonu katlam tas nav nepieciešams, bet ir ieteicams lietot kautko tādu, kas nerūsina savienojumu un trubas.

te ir galan cenas [www.galan.ru]
Tikai par tādām cenām jābrauc ir uz Maskavu vai S-pēterburgu

Autors: STAFORS (81.198.160.---)
Datums: 01/11/2006 07:41

Mario jums ir taisniba, brinumu jonu katlos nav. Tas ir ideals variants, siltuma uzturetaja loma (piem. kombinejot ar cieta kurinama katlu). Protams jonu katlu var izmantot ari ka pamatapukres katlu. Par izmaksam, nemot vera musu pieredzi 5 gadu laika videja cena par vienu kvadratmetru apkures sezonas laika sastada 0.20 lidz 0.60 sant. Ta ir loti atkariga no daudziem faktoriem (piemeram: ventilacijas, siltuizolacijas, ekspluatacijas u.t.t.). Ja rodas kadi papildus jautajumi drosi zvaniet: 29219954 vai apmeklejiet www.stafor.lv.

Ar cienu SIA "STAFORS".

Autors: Moris ar s.sūkni (62.85.27.---)
Datums: 02/12/2007 01:32

Nu visu labākais jau tomeŗ ir siltumsūkņu princips un ja interesē tiešām kvalitatīvi siltumsūkņi, ta čalim, kas tos liek telefonu varu iedot.
Jonu katls jau tikai nedaudzi atšķiras no tenu katla, bet siltumsūknis, jo zemāka izejas temperatūra, jo ekanomiskāk strādā:) jā nu jau kas iedošu! Rakstat rikkobargais@#$%&inbox.lv ,jo es tam esmu izgājis cauri. Man gāzes ievilkšana izmaksātu 6000Ls + mājā, bet siltumsūkni 200M2 mājai dabūju par 5000Eur + zemes darbi un uzstādīšana ~3000Ls.

Autors: spk (84.237.203.---)
Datums: 02/12/2007 05:50

Kaut kā baigi dārgi sanāk priekš kautkāda "čalis, kas TOS liek", "dabūju" ... tādas pat ir arī cenas veikalā, ar visiem nodokļiem.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
    **      **   **   **           **        **    
    **       ** **    **           **        **    
    **        ***     ******       **        **    
    **       ** **    **           **        **    
    **      **   **   **           **        **    
    **     **     **  ********     **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727