UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pieredze ar Keraterm
Autors: nietzsche (159.148.135.---)
Datums: 16/10/2006 18:47

Esmu uzbūvējis 2-stāvu māju no Keraterm 440. Bez siltināšanas. Lietoju siltumizolējošo mūrjavu: smilts:keramzīts(smalkā frakcija 2-4mm):cements:kaļķa piens - 2:4:1:1. Komplektā ar blokiem nāca speciāla mūrēšanas kaste, kuru velkot veidojas divas javas kārtiņas ar gaisa spraugu starp tām. Tātad, teorētiski, caursalšanai šuvju vietās nevajadzētu būt. Starpstāvu pārsegums - dzelzbetona paneļi. Stiegroju tikai ārsienu savienojuma vietās ar galveno nesošo starpsienu un zem dzb. paneļiem. Pēc 2 gadiem - plaisu nav :). Pārsedzes veidoju no tāda paša sastāva javas, tikai keramzīta frakcija bija rupjāka (4-8mm), kā divas atsevišķas keramzītbetona pārsedzes ar putupolistirola siltumizolāciju (50mm) starp tām. Siltumizolācija virs tās vietas, kur paredzēts logs. Vienīgais papildsiltinājums pēc ēkas uzbūvēšanas - ailās, lai neveidotos aukstuma tiltiņi (20mm ekstrudētais p.). Šoruden sākas pirmā apkures sezona ar siltumsūkni. Nu tad redzēs... Līdz šim telpās patīkams, sauss mikroklimats.
Trūkumi: 1)pirms 2 gadiem iegādātie bloki bija diezgan izmēros neprecīzi, ar "vēderiem",
2) trausli - problemātiska griezšana un skaldīšana.
Par labumiem uzrakstīšu pavasarī...

Re: Pieredze ar Keraterm
Autors: Antins (---.balticom.lv)
Datums: 16/10/2006 19:24

Paldies!
Pats arii domaaju par keraterm kaa pamatu maajas celshanai,taadeelj shii informaacija man visai interesee. gaidiishu naakamo atsauksmi, it seviskji par kurinaashanas izmaksaam un jaudaam ziemaa no keraterm celtai maajai ;)
paldies

Autors: Andreits (---.upc.chello.be)
Datums: 17/10/2006 02:10

es arii gaidiisu

Autors: Antins (---.ev.lv)
Datums: 18/10/2006 16:21

BTW, kaadu aareejo apdari izmantoji,ja nav nosleepums? keratermam tak stipri rekomendee aarapdari...
apmetums?

Datums: 19/10/2006 16:56

Jā, protams apmetums - gan no ārpuses, gan iekšpuses. Cementa-kaļķa-smilšu apmetums.

Autors: duuda (---.ultranet.lv)
Datums: 19/10/2006 23:40

Mani arī ļoti interesē Jūsu pieredze. Vai runa gāja par Lodes keraterm blokiem? Ir vēl Wienwrbwrger porotem bloki. Kas labāks? Kādu siltumsūkni izmantojat. Es tā kā vairāk dodu priekšrocību vertikālā dziļurbuma sistēmai. Ludzu padalieties pieredzē. Man tas viss stāv priekša nākamajā pavasarī.

Datums: 20/10/2006 18:03

Pirms 2.5 gadiem Latvijā bija pieejami tikai Lodes Keraterm. Tos tad arī ņēmu. Poroterm noteikti ir kvalitatīvāki, jo viņi bija pirmie, kas tos sāka ražot. Viņu sortimentā ir arī ap 50cm bloki (siltāka māja)!
Siltumsūkni iegādājos NIBE Fighter 1220 (skat. www.divine.lv). Kolektora sistēma gruntī 600m2 platībā. Sildķermeņi - siltās grīdas pirmajā stāvā, radiatori 1. un otrajā. Pašlaik darbojas tikai radiatori (uz min. temp.), grīdas vēl ne.

Datums: 23/10/2006 00:05

A starpsienas, ja nav nosleepums? ir doma no keraterm 12 blokiem muureet, bet nav info par skanjas izolaaciju shaadaam starpsienaam...

Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 23/10/2006 17:25

velkot paralēles ar caurumotajiem māla ķieģeļiem, šķiet, ka siena būs visai skanīga. visādā ziņā jāskatās kādus ciparus uzrāda ražotājs un tad funktierēt. ja tādu ciparu nav, tad funktierēt kāpēc to nav.

Datums: 23/10/2006 18:20

Starpsienas būvēju no FIBO blokiem 150mm, jo tos vieglāk zāģēt un izurbt instalāciju caurumus.

Autors: duuda (---.ultranet.lv)
Datums: 24/10/2006 01:30

Nietzsche no Duudas

Pastāstiet lūdzu kā piesien Fibo starpsienas pie Keraterm pamatsienām. Mums arī bija doma ka starpsienas būvēt no cita materiāla.Vēl viens jautājums: Neskatoties uz to ka ražotāji sludina (un es viņiem piekrītu) ka 440 Keratem nevajag siltināt, visi celtnieki apgalvo ka tomēr būtu labāk siltināt. Manis prāt tā ir nomesta zemē nauda, jo 470 jau ir pamatīga siena un būvējot biezāku par 500 siltāk nebūs, būs tāpat.Ļoti gribētos(ja tas Jūs neapgrūtinās)dzirdēt Jūsu viedokli par sienu siltumizolāciju un siltumsūkņa efektivitāti ziemas laikā (izskatās ka mums vienādas gaumes). Būšu priecīga laiku pa laikam redzēt Jūsu atsauksmes šajā portāla nodaļā.

Datums: 24/10/2006 01:56

No FIBO blokiem mēs būvējām tikai nenesošās starpsienas, kuras "piesēju" pie ārsienām tikai 2 vietās (ik pēc 5-6 kārtām) ar 8mm stiegrām nedziļi ieurbjoties ārsienās. Tas tā, ja nu gadās kādam ieskriet tajā sienā.
KERATERM blokus izvēlējos, jo negribēju ņemties ar siltināšanu un dekoratīvo apmetumu (māju par 90% cēlām paši). Pievilcīga likās doma par masīvām sienām, kuras akumulē saules siltumu un nodrošina vienmērīgu klimatu telpās. Sienas, pie kurām var pielikt trepes bez bažām, ka neatstāšu iespiedumu sienā :). Taču, kā arhitekts es, protams, akceptēju arī siltinātas sienas, jo tā protams ir investīcija nākotnē. Jo labāk nosiltināta māja, jo mazākas apkures izmaksas.
Kā jau teicu, par KERATERM sienu un siltumsūkņa efektivitāti es varēšu pastāstīt pēc ziemas.

Autors: Duuda (---.ultranet.lv)
Datums: 24/10/2006 17:18

Nietzsche no Duudas
Paldies, ka atsaucāties. Ar nepacietību gaidīšu ziemas beigas :).Ļoti patīkami ka netikai mūsu gaumes sakrīt, bet arī tas ka strādājam paralēlajās nozarēs. Ja Jums neliksies uzmācīgi, varu piedāvāt aplūkot produktu ko parstāvu Latvija.Kā arhitektam Jums tā informācija varētu būt noderīga. Par cik portālā laikam nedrīks reklamēties, varat atsaukties uz stassio@#$%&inbox.lv.

Autors: garaamgaajeejs (62.85.92.---)
Datums: 07/11/2006 00:44

Es arii uzceelu analoģisku māju divi stāvi, nesošāsa sienas Keraterm44 un 25 tās kuras nav uz ielu, starpsienas FIBO 100mm, betona monolītais pārsegums ar peldošu grīgu pa virsu, pārsedzes un apmetums analoģiski, ir vietām mājā fasādē vēdināmais dēlīšu apšuvums zem tā gan Paroc 30mm vate. atsauksmes varēšu arī tikai pavasarī pateikt.
šodien bez apkures iekšā +12C .
Apkure paredzēta šoziem ar propānu, nākamgad dabasgāze.

Autors: Duuda (---.ultranet.lv)
Datums: 07/11/2006 01:10

Lieks ka rādītāji ir labi +12C bez apkures.Tikai pavasarī NEPAZŪDIET :)))
Man ir klienti kas būvēja māju no Keratem 44 un Poraterm 44. Abi siltina. Tiesa gan mājas nav vēl pabeigtas un protams vēl nekurina. Viens no viņiem ir uzbūvējuis maju daļēji no Poroterm un daļēji no Keraterm un saka ka Keraterm(Lode) ir līdzenāks par Poroterm (Winwrbwrger). CIti apgalvo ka otrādi. Kam ticēt? Pati aplūkoju abus divus uz plača lielveikalos. Pastāvējuši Keraterm pilnīgu drūp rokās, Poroterm uz aci likās labāki, bet klients apgalvo ka Porotermam nav lidzenas fāzītes un tāpēc šur tur sienās ir šķirbas, tāpēc viņš siltina.Man tagad ārti jāizšķiras starp Keraterm un Poroterm lai līdz pavasarim materiāls būtū būvlaukumā. Ko darīt?

Datums: 07/11/2006 02:20

Kaa tas ir - keraterm pastaaveejis druup rokaas? :-O ja jau rokaas druup,ta maaja peec 3 gadiem sadrups?

2garaamgaajeejs: kas pa starpstaavu paarsegumu - caurumotie bloki no ruupniicas, jebshu izlejamais? ja izlejamais,interesnti buutu dzirdeet,kaadaa veidaa tik liets,kaa uz sienaam stiprinaas,utt.
paldies jau ieprieksh...

Autors: retge (87.110.62.---)
Datums: 07/11/2006 06:27

rege

Datums: 07/11/2006 16:48

2Antins par pārsegumu
uzmūrēja, tad lēja perimetru līmenim un savilkšanai ar armatūru(laikam vienīgā reāla vieta kur aukstumtilts veidojas, kautgan no ārpuses 5cm putuplasta pārsegumam), peri veidņi, tad metāli un monolītais lietais pārsegums.

Datums: 07/11/2006 16:52

keraterms drūp ja ir stāvējis ūdenī! Pašam pie mājas kautkādi gabali vēl mētājās tie tiešām vienkārši drūp... tie kas bija sausumā, nekāda vaina!

Datums: 20/12/2006 02:59

Sveiki!
Nu,ir kaadi jaunumi? nekaadu megaaukstumu jau itkaa nav, toties mitrs un veejains ;)
shodien mazliet paruunaaju ar vienu speciaalistu, vish teica, ka eeka no keraterm energoauditu neizieshot - obligaati esot vajadziigs papildsiltinaajums...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.