UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Minimālie attalumi starp ēkām
Autors:
RK
(80.232.253.---)
Datums: 18/12/2006 00:40
Sveicināti!
Mani pašlaik nodarbina jautājums par to, kādi ir minimāli pieļaujamie attālumi starp ēkām. Konkrēti interesē starp mūra ēku un koka ēku. Esmu dzirdējis dažādas vesijas (atsaucoties uz ugunsdzēsības prasībām), ka jābūt vismaz 10 metriem, taču internetā neko apstiprinošu nevaru atrast.
Būtu pateicīgs, ja kāds, kas ir lietas kursā, varētu apgaismot, kā tad īsti ir.
Paldies!
Mani pašlaik nodarbina jautājums par to, kādi ir minimāli pieļaujamie attālumi starp ēkām. Konkrēti interesē starp mūra ēku un koka ēku. Esmu dzirdējis dažādas vesijas (atsaucoties uz ugunsdzēsības prasībām), ka jābūt vismaz 10 metriem, taču internetā neko apstiprinošu nevaru atrast.
Būtu pateicīgs, ja kāds, kas ir lietas kursā, varētu apgaismot, kā tad īsti ir.
Paldies!
Re: Minimālie attalumi starp ēkām
Autors:
KOHINURS
(87.110.121.---)
Datums: 18/12/2006 01:07
Tas nav tik viennozīmīgi. Situācijas ir dažādas. Mūra māja var būt pret koka vērsta ar ugunsmūri. Tāpat būs savādāk, ja fasādēs būs ailas. Un ir arī citas lietas. Tā kā jalasa vien normatīvi vai jāiet pie arhitekta.
Autors:
RK
(---.lhv.lv)
Datums: 18/12/2006 22:13
Paldies par infu!
Bet varbūt kāds tomēr var ieteikt kādu materiālu (linku internetā), kurā šie normatīvi ir pieejami. Es apskatījos LBN 201-96 Ugunsdrošības normas - tur ugunsdrošības atstarpe bija pieminēta tikai definīcijās, bet reāli nekur citur tekstā nebija minēts, cik tad šai atstarpei lielai ir jābūt :(
Vai vismaz - cik tad ir minimālā atkāpe no koka ēkas, ja tiek veidots ugunsmūris?
Paldies!
Bet varbūt kāds tomēr var ieteikt kādu materiālu (linku internetā), kurā šie normatīvi ir pieejami. Es apskatījos LBN 201-96 Ugunsdrošības normas - tur ugunsdrošības atstarpe bija pieminēta tikai definīcijās, bet reāli nekur citur tekstā nebija minēts, cik tad šai atstarpei lielai ir jābūt :(
Vai vismaz - cik tad ir minimālā atkāpe no koka ēkas, ja tiek veidots ugunsmūris?
Paldies!
Autors:
PaaO
(80.70.20.---)
Datums: 18/12/2006 22:55
Patreiz nav spēkā esoši normatīvi, kas to reglamentētu. Padomju laika normatīviem - rekomendējošs raksturs.
Šajā jomā patreiz var būt pilnīga pašdarbība, bet vesalais saprāts paliek ... :-)
Šajā jomā patreiz var būt pilnīga pašdarbība, bet vesalais saprāts paliek ... :-)
Autors:
RK
(---.lhv.lv)
Datums: 19/12/2006 01:50
Paldies! Tas mani iepriecina, jo peec veselaa sapraata manaa gabalaa vietas pietiek daudz maz visam, bet ja saak vilkt 10m lokus no kaiminju maajas stuuriem vai paliigeekaam, tad buutu krietni jaamaina manas ieceres par maajas apriseem.
Autors:
PaaO
(80.70.20.---)
Datums: 19/12/2006 04:20
Minimālo attālumu no būves līdz zemesgabala robežai nosaka attiecīgās pašvaldības saistošie apbūves noteikumi, bet sava īpašuma robežās vari izvietot kā gribi.
Tā ka līdz kaimiņa būvei Tev tāpat jāsanāk 8m (Rīgas rajons).
Tā ka līdz kaimiņa būvei Tev tāpat jāsanāk 8m (Rīgas rajons).
Autors:
RK
(80.232.253.---)
Datums: 19/12/2006 06:14
Paldies! Līdz kaimiņu koka dzīvojamai ēkai 8 metri, protams, paredzu. Vienīgi viņu koka šķūnis gan būs tikai 3 metri no robežas. Ceru, ka neviens nespiedīs atkāpties dēļ tā vairāk kā 4 metrus no robežas.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 19/12/2006 22:23
Vadoties pēc Civillikuma, ja kaimiņš nedod piekrisšanu ēkas būvniecībai uz robežas, tad tuvāk par 7m būves nesanāks, tas ir kaimiņa esošā būve 3m un tava būve 4m no robežas. Ja tu būvē nedegošās konstrukcijās, tad šāds attālums ir pietiekošs ugunsdzēsējiem.
Autors:
RK
(---.lhv.lv)
Datums: 20/12/2006 20:51
Būvēšu nedegošās konstrukcijās. Paldies!
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkamnis
(80.232.249.---)
Datums: 21/12/2006 05:31
Vēl atceries, ka pagasta būvvalde vai arhitekts izdod noteikumus, kurā var atrunāt savādākus attālumus. Tie tev jāievēro.
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 21/12/2006 06:44
Varat jau teorētiski spriedelēt par atļautajiem attālumiem no kaimiņa robežas (ēkas), bet realitātē ir sekojoši: Būvprojektā piesaka atļauto attālumu, bet būvē tuvāk. Ja kaimiņš neceļ sākumā lielo trobeli, māja top mēneša laikā.... Un ko Jūs domājat? To kā nelikumīgu nojauks? Ne kā nebija. Varbūt samaksājot simbolisko sodu, bet tā tiks pieņemta! Un Kaimiņš Jaņos...Likumi arī Jaņos. Un viss kas tiek pieņemts, tiek ierakstīts Zemes grāmatā.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 27/12/2006 21:03
No komentāra par likumu neievērošanu man tā īsti nav skaidrs, ko te kāds iegūst. Jo cik es zinu, tad pie mājām pilsētas apstākļos vairs daudzi neaudzē tulpītes uz 8.martu un tapēc katrs zemes pleķītis puķītēm nav jāatvēl. Tad jau labāk būvēt tā, lai starp tevi un kaimiņu kādu koku vari ieaudzēt. Būs klusāk.
renovacijas projekts
Autors:
majors
(178.16.22.---)
Datums: 16/12/2014 12:48
Sveiki!
Velejos uzzinat ja es majai taisa renovacijs projektu un velos pagarinat prieksnamu. Tikai problema Tada ka starp prieksnamu un garazu ir nedaudz pari vienam metram. Man teica ka musu pilseta (Tukums) tie ir tris metri, bet garazai projekts jau ir taisits padomju laikos un atalums tur paliek nemainigs, jo prieksnams pagarinas paraleli garazai. Man ieteica nojaukt garazu tad es varesot taisit parbuvi ka patik, Jo tad busot sie tris metri, bet es to nevelos.
Velejos uzzinat ja es majai taisa renovacijs projektu un velos pagarinat prieksnamu. Tikai problema Tada ka starp prieksnamu un garazu ir nedaudz pari vienam metram. Man teica ka musu pilseta (Tukums) tie ir tris metri, bet garazai projekts jau ir taisits padomju laikos un atalums tur paliek nemainigs, jo prieksnams pagarinas paraleli garazai. Man ieteica nojaukt garazu tad es varesot taisit parbuvi ka patik, Jo tad busot sie tris metri, bet es to nevelos.