UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: Buss (---.btv.lv)
Datums: 18/08/2004 18:45

Man ir šodien lieli svētki - šodien jūrmalas būvvaldē saņēmu būvatļauju un varu sākt savas sapņu mājas būvniecību.

Lai arī vēl nav izrakta neviena pēda zemes izmaksas uz šo brīdi sastāda 2150 LVL (neskaitot benzīnu un manu darba laiku).

Kam interesē - detalizēti:

88 - Topogrāfiskā uzmērīšana
64 - Arhitektūras projektēšanas uzdevums
15 - Tehniskie noteikumi
80 - Ārējo elektroapgādes tīklu projektēšana
235 - Elektroapgades izbūve
600 - Arhitekta honorārs
375 - Būvkonstruktors
500 - projekta saskaņošana (arhitekta honorārs)
80 - Asu nospraušana
111 - Būvatļaujas nodeva

Zemes gabalu meklēju 2 gadus, ar arhitekti sākām strādāt pagājušā gada decembrī.

Neliela infa par topošo māju:

2 stāvu dzīvojamā māja (2 dzīvokļi); 230 m2 kopējā platība; Keraterm 440mm bloku mūris - apmetums, monolītā dzelzetona starpstāvu pārsegums, metāla-koka siju bēniņu pārsegums, 2-kārtīga riģipša starpsienas, skārda jumta segums (rannila).


Iekšējā apdare pēc ekonomiski minimālistiskās tāmes (par veiksmīgākajiem ekonomiskajiem risinājumiem mēģināju informēt), bet netaupīšu uz inženierkomunikācijām, kas nodrošina manu veselību un komfortu - tāmē paredzēta pieplūdes/nosūces ventilācijas sistēma ar filtriem un rekuperatoru, silto grīdu un radiatoru (guļamistabās) apkure un iebūvētais putekļu sūcējs.

Celtnieki - izvēlēta brigāde ar labām rekomendācijām un būvuzraugs (manu interešu uzraudzībai, jo nevaru bieži būt kļat būvē.

Celtnieki sola ka aprīlī varēšu ievākties.

Pieņemu apsveikumus un laba novēlējumus !!!

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: G (159.148.92.---)
Datums: 19/08/2004 09:17

Nu ko - lai veicas!
Vei neeesi tomeer domaajis par Keraterm starpsienaam - es atzinu taas par krietni labaakaam, nekaa rigipsha un arii cenu zinjaa man sanaaca...
Keraterm 12 - ~ 4,3Ls/m2
Darbs ~ 1,3Ls/m2
Apmetums ~ 3,0Ls/m2
Kopā: ~ 8,6Ls/m2

Dubultais rigipsis:
Rigipsis ~ 4,0 Ls/m2 (4 x 1Ls)
Profili ~ 0,8 Ls/m2
Vate ~ 2,0 Ls/m2
Darbs ~ 2,0 Ls/m2
Shpahtele, liime ~ 1,0 Ls/m2
Kopā: ~ 9,8 Ls/m2

Nepretendeeju uz taameetaaja statusu, bet kad pats sev izskaitljoju shos ciparus nonaacu pie viennoziimiiga iznaakuma par labu muura starpsienaam...
Protams tas tikai gadiijumaa, ja rigisi liek dubultaa (kas laikam skaitaas peec standartiem).

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: laukjis (---.riga.lv)
Datums: 19/08/2004 14:04

vo, juurmalas svolochi pat par arh proj uzd pikji kaash.
a, kas, arhitekts bez buuvkonstruktora galaa netiek? un kas i' "asu nospraushana"?, vai ta' to nedara celtnieki?

lai nu izdodas kaa cereets, bet nesen vienu domu graudu izlasiiju, ka veel, tjipa, tutanhamons teicis, ka neviena celtnieciiba nenoris peec taames un plaanotajos terminjos.

klau, kas tev konsulteeja vai projekteeja ventilaacijas lietas? ja vari, uzmet sho koordinaates, man ar tas ir/buus aktuaali.

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 19/08/2004 14:28

nu tad klausies jaaliek, a to tas prieks taads pasaus :)
skatos ka tie izdevumi taadi plusmiinus vienaadi, me gan tie kvadraati tik 100 , a kas ir apakshaa zem "elektroapgaades izbuuves"?


Iesniegums par būvuzdevumu Arhitektei 8,00 Ls
Iesniegums Būvvaldes kultūrvēsturičiem 15,00 Ls
Par koku ciršanas komisiju un atļaujas izsniegšanu (3,42 Ls + 17 Ls) 20,42 Ls
Skiču projekts un tā saskaņošana (pirmā iemaks par projetēšanu Arhitktam) 300,00 Ls
Izziņas no zemesgrāmatas Nodalījumi par kaimiņiem un paša ( 8 gabalas x 2,36 Ls ) 18,88 Ls
Būvinspekcijai par būvatļauju (24 Ls + 36 Ls) 60,00 Ls
Tehniskie noteikumi ugunsdzēsējiem 6,00 Ls
Projekts un tā saskaņošana (Arhitektam) 500,00 Ls
Būvasu nospraušana 108,94 Ls
Būvdarbu žurnāls 15,50 Ls
Tehniskie noteikumi un projekts ūdenim + kanalizācijai no Jūrmalas ūdens 120,00 Ls
VZD Ēku pamatu piesaistes pārbaude. (pēc lentas pabeigšanas un pirms nodošanas) 42,98 Ls

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: Buss (---.btv.lv)
Datums: 19/08/2004 16:53

To G:

Paldies par aprēķinu - par starpsienām nebiju skaitļojis.

Keraterm starpsienas varētu ielikt 1-ajā stāvā. Tā starpsiena iznāk pasmaga (~300 kg/m) tādēļ otrajā stāvā likšu riģipša, lai nebūtu jāpastiprina pārsegumi.

Vienas riģipša kārtas likšana ir tāda pārprasta taupīšanās uz kuru neparakstos.

To laukjis:

Jūrmalā prasa zvērināta mērnieka apstiprinātu asu nospraušanas aktu pirms būvatļaujas izdošanas un pēc pamatu ieliešanas mērnieks nāk pārbaudīt vai nav pamati ielikti ne tur kur vajag (piemēram tuvāk kaimiņa zemes gabalam).

Par būvkonstruktoru - protams var arī bez būvkonstruktora, var arī bez arhitekta un galu galā ķirurģiju var sev pats taisīt. Ne jau gluži velti tie būvkonstruktori mācās tos 3-4 gadus.

Mans būvnieks stāstīja par viņa objektu, kur arhitekts bija sazīmējis pārsedžu specifikāciju (metāla). Būvnieks arī pasūtījis, bet pēc tam pārmērījis un izrādījies ka neviena pārsedze pēc specifikācijas neatbilst arhitektūras rasūjumiem.

Man ir sarežģīti grunts apstākļi, monolītie pārsegumi - labāk piesaistīju konstuktoru.

Par ventilāciju - neesmu vēl atradis kas man projektēs, bet pakonsultējos pāris vietās un man nosauca ciparu 3-4000 LVL par kādu var izbūvēt normālu ventilācijas sistēmu.

To reins:

Tā ir elektrības pievilkšana zemes gabalā.
Jūrmalas gaismai nemaksāji 5 ls par TN?

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: G (159.148.92.---)
Datums: 19/08/2004 19:09

Man arii ir dzelzbetona starpstaavu paarsegumi, konstruktors sareekjinaaja, ka nestspeejai nav probleemu arii ar keraterm starpsienaam.
Ak jaa - uzmanies ar lugazhu paarsedzeem - vinju paarsedzes (gan logu, gan starpstaavu) ir iisaakas, nekaa soliits (apmeeram 2cm)

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 20/08/2004 09:57

Jā, LAUĶIS PALIEK LAUKIS. IQ=0

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 20/08/2004 10:03

Ko jūs akstās, nafig vajag ņemt arhitektu un konstruktoru, jūs tak visi paši esat gudri. nu vienīgi, ka vajag tos viņu zīmogus un parakstus, bet citādi - nafig. un tad jūs dzivojat tajās savās sūda suņubūdās, kur nav ne funkcijas, ne pareizas telpu orientācijas utt.

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 20/08/2004 10:38

to buss

par juurmalas gaismu neatceros i exselii ar nav, bet shamo shtempels uz gjenplaana ir, taakaa droshvien jau arii shamie kautko pamaniijaas sev ieshnjaukt, taas iestaades jau uz to diktam nadziigas

tobish taa elektriibas pievilkshana sanaak no ielas liidz tavai seetai plus skaitiitaajs (birokraati+darbs+materiaali) ?

pamaniiju arii ziimogu "valsts informaacijas tiikla aģentuura" , briinos ka arii kaadas otolaringologu biedriibas shtempels nav bijis vajadziigs :)

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: Buss (---.btv.lv)
Datums: 20/08/2004 10:43

Aha un piebraucamo ceļu (man jāizbūvē caurteka) nāks pieņemt no autoceļu direkcijas - būs man republikas nozīmes piebraucamais ceļš. Haaaaahaaaaahaaaaaaa....

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: reins (---.eth.delfi.lv)
Datums: 20/08/2004 11:09

ideaali, par to tavu piebrauktuvi sniedz iekshaa tai pat kantorii vai csdd , jeb kurnutur depeshu lai ljauj tev uzstaadiit celja republikaaniskajai noziimei atbilstoshu celjaziimi "galvenais celjsh" :)

to vapon , ko tu taads uzvilcies? cik skatos no sheit mineetajiem 3 objektiem visiem pie projekteeshanas ir bijis klaat gan arhitekts gan konstruktors

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 20/08/2004 11:46

to reins
biku s....s garīgais

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: laukjis (---.riga.lv)
Datums: 20/08/2004 14:22

par to buuvkonstruktoru, kaa saka "kazhdij drochit kak on hochet". naher tad taads arhitekts, kuram starp citu ir sertifikaats, ja nezin vai nejeedz elementaaras lietas paskaitiit, neba te kaadam astotais pasaules briinums top. voobshcem nezinu, mosh mans arhitekts ar' konsulteejaas pie kaada buuvkonstruktora, bet taa kaa man shis bija noliigts no a liidz z, tad shajaas detaljaas neiedziljinaajos.
starp citu, vapon, ja jau pasham uz 90% nav izlolots un skaidrs telpu skaits, lielums, pamat izvietojums, tad mieriigi vari knaabt kaadu tipveida projektu, kaa saka praktiski aprobeetu, ar visaam funkcijaam, orientaacijaam un huijorientaacijaam un visiem utt, bez riska nonaakt sunju buudaa, ij leetaak ar sanaaks, bet...da ko man taadam aazim skaidrot, kas iedomaajies sevi par visgudriiti, ka gribaas jau INDIVIDUAALO dziivojamo maaju, piemēroti tieshi sev un orienteetu uz savu dziives stilu, kur arhitekts neljaus tikai kaut ko nolaist galiigi garaam.
par taam metaala paarsedzeem, tas buuvnieks gan man liekas bikinj diivains, kur taa jaaskrien ar pasuutiishanu, uzcel, izmeeri kaa koroljovs un pasuuti, kaut kaadas atkaapes/izmainjas jau ir ljoti, ljoti iespeejamas. tas pats un veel vairaak attiecas uz logiem un durviim, iipasi nestandarta (ne taisnstuura).
vispaar skatos, ka muusu laukos buuvvaldei veel ir lielas rezerves iegraabties maaju buuveetaaju kabataas, gan par arh proj uzd, asu spraushanu, arii buuvatljaujas nodeva taada pamaza...

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: arhitekts (195.13.200.---)
Datums: 22/08/2004 09:50

God. laukji! Tu esi mulkjis.
Arhitektam nav tiesibu parakstit konstrukciju zimejumus. Rekjinat var visi, bet parakstit var tikai buvkonstruktors. Galu gala pats vareji izrekjinat, bet taa kaa tu esi mulkjis...

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 23/08/2004 09:32

Jā, jā, lielākai daļai mājas projekts jau ir galvā un arhitektu vajag, tā teikt, tikai priekš tam, lai uztaisītu projektu. un visi domā, ka "mana ideja ir cool". bieži ir tā, ka man roka neceļas to "ideju"uzlikt uz papīra, jo redzu,ka lielākā daļa ir garām.

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: laukjis (---.riga.lv)
Datums: 27/08/2004 13:58

arhitekt, vapon,
bezargumentu kjengaashanaas par iipashu IQ pakaapi vai gudriibu neliecina. juus kaut manu projektu esat redzeejushi? konstruktiivu kritiku esmu vienmeer gatavs uzklausiit, taadeelj ieluudzu uz jaunbuuves apskati, tiesa mainiit jau vairs buutiski laikam neko nevar, bet vismaz jums buus iespeeja kaartiigi izsmieties par nepareizajaam funkcijaam un orientaacijaam.
taa kaa pats visu laiku esmu dziivojis privaatmaajaa, uzskatu, ka lieliski zinu kas man te truuka un ko, kur un cik es gribeetu jaunajaa maajaa. ir naacies pabuut maajaas, kur jaunie laimiigie iipashnieki ir paarvaakushies no dziivokljiem un peec paaris gadu apbruzhaashanaas, tiek kaut kas paar/piebuuveets, jo kaut kas nav taa kaa vajag, tiek apjaustas tiiri individuaalas veelmes. un kaa juus domaajaat kaapeec? taapeec, ka tiem, kas naak no dziivoklijiem iesaakumaa primaarais ir SAVA maaja daudz neiedziljinoties detaljaas. un tad vinji iekriit uz pirmo traaapiijushos "arhitektu", aciimredzot vairaak orienteejoties uz cenu un nevis uz produktu ko shie vispaar ir speejiigi piedaavaat, vai uz kaut kaadu tipveida projektu. un te nu droshi var mest akmeni arhitektu daarzinjos. paarsvaraa katra atsevishja arhitekta projekti ir shabloniski. es pirms izveeleejos ar kuru sadarboshos, biju ap/izrunaajies ar chetriem, arii apskatiijies vinju "gara darbus" - gatavaas buuves un maigi sakot, zinaama vienveidiiba ir kaa likums.
vispaar, paarlasot veelreiz ieprieksheejo, domaaju ko es te visaadiem &^&& taisnojos, vajadzeeja vienkaarshi juus abus pasuutiit dirst vai veel labaak just ignore

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: Buss (---.btv.lv)
Datums: 27/08/2004 14:52

Pareizi laukji,

Kā pie latviešiem - sākās ar svētkiem, bet beidzās ar ķengāšanos.

Ar mājas projektu ir kā ar jebkuru projektu - ja pasūtītājs nezin, ko grib un nevar šīs prasības (functional requirements) strukturētā veidā izskaidrot vai uzlikt uz papīra (vai vismaz pats sev noskaidrot). tad sūds galu galā vien sanāks.

Jebkura projekta veiksmīgs iznākums (un projektu vadības pieredze man ir pietiekami liela) ir atkarīgs no pasūtītāja ieinteresētības un labs rezultāts ir tur, kur pasūtītājs aktīvi līdzdarbojas, tādēļ aktīvu pasūtītāju "aplikšana" manuprāt ir nenobrieduša "speciālista" pazīme.

vapon, man arī ir bijušas situācijas, kur pasūtītājam ir "dīvainas" idejas, bet labs speciālists šādā situācijā noskaidro kāpēc tādas rodas - parasti pasūtītājs vienkārši nav pietiekami skaidri definējis savas prasības (precīzāk - parasti prasības tiek jauktas ar kaut kādu prasības realizācijas veidu (kurš parasti nav tas labākais))

Pārnesot šādu situāciju arhitektūras plāksnē vienkāršs piemērs varētu būt šāds:

Klients saka "vajag balkonu" (it kā ir prasība), bet īstenībā klients vēlas vietu, kur varētu noslēpies no kaimiņu skaitiem kails sauļoties. Un šāda daudz precīzāka prasības definīcija dod daudz plašākas iespējas izpausties arhitektam - varbūt māju izveidot tā lai veidojas noslēpts iekšpagalms, varbūt būvēt lapeni, utt.

Speciālists ir nevis tas, kurš zina ka "balkons šeit ir galīgi garām" un pēc tam sakasās ar klientu, jo klients dabiski uz to uzstāj, bet Speciālists spēj noskaidrot klienta patiesās prasības.

Jā tāds garš ļikbezs iznāca, bet diemžēl ar šo slimiību slimo ļoti daudzi Latvijas "speciālisti".

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: Buss (---.btv.lv)
Datums: 27/08/2004 14:55

Laukji,

Man ir tieši tāda situācija - es pārvākšos no dzīvokļa. Lai arī visas dzīves norises centos izdomāt ar notikuma vietu "jaunā māja", tomēr iespējams kaut ko esmu palaidis garām.

Ja ir laiks - vari padalīties ar savām domām, knifiem ???

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: vapon (62.85.59.---)
Datums: 27/08/2004 15:10

eh, nevajag visu tik briesmīgi ņemt pie sirds un personīgi. manas domas būtība bija, ka cilvēks, kuram tomēr nav šīs izglītības, domā, ka viņš pats ir OK arhitekts. Viņš pasaka, ka viņam viss jau ir izdomāts un vajag tikai uzlikt uz papīra, līdz ar to viņš domā, ka arhitektam pie viņa projekta praktiski nav ko darīt, tikai jāuzzīmē smukas bildītes utt. Sekojoši tas darbs neko daudz nevarētu maksāt un man tagad viņam toleranti jāpasaka, ka viņa ideja nav laba. Un piedodiet, bet daži pasūtītāji ir tik aprobežoti!
Bet labi, beidzam šito ņemšanos, mans mērķis nav ķengāties un šī diskusija arī tika aizsākta pavisam par ko citu.
Tāpēc,
Tam kam būvatļauja rokā,
Tas pa pusei jau ir kokā.
Apsveicu

Re: Svētki - saņēmu būvatļauju
Autors: celtniek (194.19.235.---)
Datums: 27/08/2004 15:26

Esmu sanneemis pavisam triis buuvatllaujas(peedeejo tikai nedellu atpakall) un viens projekts no tiem jau ir noslegts.Sajuuta protams ir lieliska ka beidzaas taas visas birokraatiskaas padariissanas.
Un piebilstot par tiem projektiem,visus triis esmu izdomaajis pats un pie arhitekta jau aizgaajis ar konkreetu skici ar visiem vajadziigajiem izmeeriem un raseejumiem,vienam pat bija modelis meerogaa izgatavots.Manas domas ka arhitekts ir domaats tikai taadiem cilveekiem kas nezin ko vinni grib,bet paareejiem tikai lai buutu ar ko atskaitiities buuvvaldei.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   **     **   ******         ** 
 **    **  **     **  **     **  **    **        ** 
 **        **     **  **     **  **              ** 
 **        **     **  **     **  **              ** 
 **        **     **   **   **   **        **    ** 
 **    **  **     **    ** **    **    **  **    ** 
  ******   ********      ***      ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727