UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Jumts + logu aiļu apdare
Autors: Chiicha (---.lmt.lv)
Datums: 19/03/2007 17:34

3 jautājumi vienā tēmā:

1) ir paredzēts uzbūvēt nojumi ar ruļļu bituma segumu. Jautājums - vai var to veidot vienā kārtā pāri spārēm sitot pilnu klājumu ar "vagonku" (lai no apakšas kaut cik izskatās) un pa virsu likt 10mm OSB uz kura bitumu??? Viens "padomdevējs" izteicās, ka starpai starp OSB un vagonku jābūt vēdināmai, bet tādā gadījumā, lai uz jumta varētu arī uzkāpt, jāliek stipri biezāks OSB.
2) Ja uz spārēm liek tikai OSB (kādus 22mm) vai var likt spundētu??? Dzirdēju arī viedokli, ka OSB tik un tā piebriest un noteikti jāatstāj apt 1 cm spraugas, tā kā likt spundēto neesot nekādas jēgas. Un ja liek ar spraugu, kas notiks ar bitumu, kad tas OSB staigās vai kad es uz tā jumta uzkāpšu (plākšņu savienojuma vietas jau nav nekā sastiprinātas (starp spārēm 60 cm).
3) kādi ir risinājumi koka logu aiļu apdarei ar reģipsi - man te meistari saka, ka jāliek obligāti tā plastmasas līstīte, kurai viena mala paliek redzama. Kaut kā man tādu negribās.

Re: Jumts + logu aiļu apdare
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 19/03/2007 18:39

Agrāk tieši uz apdarināto spāru galiem, dzeguļiem stiprināja spundētos dēļīšus. Pareizi izgatavotiem, to spundēm ir jāstaigā, respektīvi dēļīši saduras berzē, bet starp to malu plaknēm paliek 2..3mm spēle. Risinājums kompensē briešanu materiālam. Tad dēlīšu biezumu ņem atkarība no spāru soļa, dēli†im līdz 20 mm spāru solis līdz 500,,600mm, bet dēlītim 28mm 700..800mm. Spundētie dēļīši veido vienotu segumu un pa jumtu var staigāt. Vienīgi stiprinājumos jāizmanto cinkoti elementi.
Dēlīši un dzeguļi no apakšas redzami un to apstrāde iespējama kā ar beicēm ,tā eļļas krāsām. Ja neveido noslēgtu kasti, tad gaisa sprauga te nav nepieciešama.

Re: Jumts + logu aiļu apdare
Autors: KārlisJānis (213.180.116.---)
Datums: 01/05/2007 07:24

Logi ar gropēm, kurās ievietot logailes reģipsi, tiek ražoti retāk nekā logi bez šādas gropes. Gadījumos, kad šādu gropju nav, meistari lieto plastmasas vadulas, kas ļauj savienot loga rāmi un reģipsi stingri un izskatīgi. Loga rāmis un ailes ŗeģipsis savā starpā nedaudz kustas (līdzīgi, kā durvju kārba un siena, kurā tā iestiprināta - tāpēc šeit tiek lietotas durvju līstas/kleides), plastmasas vadulas satur reģipsi un atļauj šo mazo kustību/vibrāciju, neradot plaisas, kuras noteikti parādītos, ja reģipsis tiktu kaut kā citādi piedarināts. Tā ka atliek vai nu pasūtīt logus ar gropi reģipsim vai tikt galā ar "kaut kādu negribēšanu" un uzticēties meistariem.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********  **     **  **     ** 
 ***   **  **           **      **   **   **     ** 
 ****  **  **           **       ** **    **     ** 
 ** ** **  ******       **        ***     **     ** 
 **  ****  **           **       ** **     **   **  
 **   ***  **           **      **   **     ** **   
 **    **  ********     **     **     **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727