UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Pamati piebūvei
Autors:
Onkulis
(159.148.153.---)
Datums: 20/04/2007 22:43
Sveicināti, man ir māja ar pagrabu un betona pamatu blokiem. Pie tam puse no pamatiem ir ar pagrabu, otra puse - bez.
Šovasar vēlos izveidot nelielu piebūvi/ieeju ~3x3m² - ar kāpnēm uz otro stāvu. Tā kā apjoms ir pavisam neliels, nevēlos pasūtīt pamatu blokus, bet gan pamatus iebetonēšu.
Mani intersē, kā labāk/pareizāk sasaistīt jaunos pamatus ar esošajiem, jo esošā māja jau ir ~10 gadus veca un tās pamati stingri nosēdušies un negribētos lai pēc pirmās ziemas starp piebūvi un māju rodas plaisa pamatu sēšanās dēļ. Varbūt jālaiž armatūra esošajos pamatos vai kā?
Šovasar vēlos izveidot nelielu piebūvi/ieeju ~3x3m² - ar kāpnēm uz otro stāvu. Tā kā apjoms ir pavisam neliels, nevēlos pasūtīt pamatu blokus, bet gan pamatus iebetonēšu.
Mani intersē, kā labāk/pareizāk sasaistīt jaunos pamatus ar esošajiem, jo esošā māja jau ir ~10 gadus veca un tās pamati stingri nosēdušies un negribētos lai pēc pirmās ziemas starp piebūvi un māju rodas plaisa pamatu sēšanās dēļ. Varbūt jālaiž armatūra esošajos pamatos vai kā?
Re: Pamati piebūvei
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(81.198.55.---)
Datums: 21/04/2007 03:05
Te parasti tiek pieņemti risinājumi ar deformāciju šuvi, kas iet cauri ārsienām. Jo ,lai tu kā censtos, tu nevari izvairīties no dažadiem spriegumiem vecajās un jaunājās konstrukcijās.Tās arī veido plaisās.
Autors:
Onkulis
(81.198.247.---)
Datums: 21/04/2007 06:06
Paldies par info, tā arī darīšu.
Autors:
Onkulis
(81.198.247.---)
Datums: 21/04/2007 18:45
Vai nevarētu pakonsultēt par pašu veco un jaunu pamatu savienošanu - vai tiešām pietiek, ka tie tiek piemūrēti blakus, vai labāk veidot kaut kādsu artmatūras enkurus?
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 21/04/2007 21:44
"Onkuli"- ja Tev ar pielekšanu tā pavājāk, nevajag ķerties pie vīru lietām- būvinženieris Brinkmaņa kungs skaidri pateica: no plaisas savienojuma vietā nav iespējams izvairīties, ja nevari atrast risinājumu kā ar plaisu sadzīvot- demontē māju un izbūvē kopējus pamatus...
Autors:
Onkulis
(81.198.247.---)
Datums: 22/04/2007 18:37
BK - :) Es sapratu, nav tik traki :D. Izlasi kārtīgi ko prasu - tehnoloģiju kā pareizi savienot vecus un jaunus pamatus, jo nekur literatūrā nav tādas infas. Šeit nav jautājums, "kā savienot lai nebūtu plaisu".
Nothing personal - ja nemāki lasīt tad tiešām tev atliek strādāt tikai ar "vīru lietām" :D
Nothing personal - ja nemāki lasīt tad tiešām tev atliek strādāt tikai ar "vīru lietām" :D