UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Cik vēl Ls vajadzēs?
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 25/10/2007 19:06
jā, kaimiņam ir gadījums, kad bumbiermašīna nevar iebraukt un 15 kubi tas, tomēr, nav pasaules gals. ja būtu 45, tad, varbūt, domātu ko citu.
Autors:
nemos
(83.223.136.---)
Datums: 25/10/2007 19:38
>Inese X
Noteikti piekrītu, ka iepriekš sastādītā tāmē vienmēr jāparedz neparedzētos izdevumus. To pats arī piedzīvoju.
Es jau arī plānoju durvis pa 70 LVL un flīzes pa 7 LVL.
Pieredze liecina arī par to, kurā laikā dari attiecīgos darbus. Tagad rudenī vismaz 10 brigādes zvanīja ar piedāvājumu uzlikt jumtu un katra no tām "sita lejup" savu cenu, jo visas vēl steidzās izmantot pēdējo brīdi pirms iekšdarbiem. Tie kas strādā ārdarbus, nelabprāt steidzas pie iekšdarbiem. Ziemas sākumā iekšdarbu cenas būs lētākas, jo visi ārdarbnieki pāriet uz iekšdarbiem - konkurence. Ja to visu patur prātā, tad daudz tūkstošus var ieekonomēt.
Turklāt milzīgus naudas līdzekļus var ieekonomēt precīzi aprēķinot konstrukcijas. Piem., redzēts, ka karkasa tipa mājai projektā iezīmēti 30 cm biezi pamati, ja tā vietā var izmantot 15-20cm. Izskatās, ka arhitekts vienkārši grib mierīgi gulēt.
Tiešām nesaprotu, kā 140 kv.m. lielai mājai var iztērēt 100000 un vairāk latus.
Noteikti piekrītu, ka iepriekš sastādītā tāmē vienmēr jāparedz neparedzētos izdevumus. To pats arī piedzīvoju.
Es jau arī plānoju durvis pa 70 LVL un flīzes pa 7 LVL.
Pieredze liecina arī par to, kurā laikā dari attiecīgos darbus. Tagad rudenī vismaz 10 brigādes zvanīja ar piedāvājumu uzlikt jumtu un katra no tām "sita lejup" savu cenu, jo visas vēl steidzās izmantot pēdējo brīdi pirms iekšdarbiem. Tie kas strādā ārdarbus, nelabprāt steidzas pie iekšdarbiem. Ziemas sākumā iekšdarbu cenas būs lētākas, jo visi ārdarbnieki pāriet uz iekšdarbiem - konkurence. Ja to visu patur prātā, tad daudz tūkstošus var ieekonomēt.
Turklāt milzīgus naudas līdzekļus var ieekonomēt precīzi aprēķinot konstrukcijas. Piem., redzēts, ka karkasa tipa mājai projektā iezīmēti 30 cm biezi pamati, ja tā vietā var izmantot 15-20cm. Izskatās, ka arhitekts vienkārši grib mierīgi gulēt.
Tiešām nesaprotu, kā 140 kv.m. lielai mājai var iztērēt 100000 un vairāk latus.
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 25/10/2007 21:42
> nemos
''Tiešām nesaprotu, kā 140 kv.m. lielai mājai var iztērēt 100000 un vairāk latus.''
Elementaari.Kaut vai:
Ka jau Inese X rakstija - vinjai ir ok ar flizem pa Ls5/m2
Es skatiijos visadi, tak man patika tikai taas, kas bija pa Ls30/m2
Es kautka nevaru iedomaties kadu padaritu darba posmu uz kuru manpec tam atlikuso muzu jaskatas un jaanozeelo, ka neizdariiju taa vai citaadi.
Kaut vai:
citiem pietiek ar radiatoriem, man vajadzeja , lai ir visa maja siltas gridas.
Citi uzliek rannila vai skarda jumtu, kas grab bez neviena normala izmera jumta loga un ta talak un ta joprojam.
Citi pat majai liek dzelzs durvis, citi spicee iebaz letako sukni, citi atkal vaacu kvalitati.
Vel tada nianse - ja domaa par majas kopejo estetisko skatu, biezi vien tas ir tas, kas spiez izveleties dargakus materialus, kaut vai tas pasas krasu gammas deelj, nerunajot nemaz par parejo kvalitati.
Es pilniba piekritu, ka 140 m2 sanaglotu osb budu ar vati pa starpu, dzelzs jumtu, baltiem maziem pvc logiem var uzsliet daudz leetaak.
''Tiešām nesaprotu, kā 140 kv.m. lielai mājai var iztērēt 100000 un vairāk latus.''
Elementaari.Kaut vai:
Ka jau Inese X rakstija - vinjai ir ok ar flizem pa Ls5/m2
Es skatiijos visadi, tak man patika tikai taas, kas bija pa Ls30/m2
Es kautka nevaru iedomaties kadu padaritu darba posmu uz kuru manpec tam atlikuso muzu jaskatas un jaanozeelo, ka neizdariiju taa vai citaadi.
Kaut vai:
citiem pietiek ar radiatoriem, man vajadzeja , lai ir visa maja siltas gridas.
Citi uzliek rannila vai skarda jumtu, kas grab bez neviena normala izmera jumta loga un ta talak un ta joprojam.
Citi pat majai liek dzelzs durvis, citi spicee iebaz letako sukni, citi atkal vaacu kvalitati.
Vel tada nianse - ja domaa par majas kopejo estetisko skatu, biezi vien tas ir tas, kas spiez izveleties dargakus materialus, kaut vai tas pasas krasu gammas deelj, nerunajot nemaz par parejo kvalitati.
Es pilniba piekritu, ka 140 m2 sanaglotu osb budu ar vati pa starpu, dzelzs jumtu, baltiem maziem pvc logiem var uzsliet daudz leetaak.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 25/10/2007 21:54
Par visiem 100% pievienojos a....
man arī bija zināms standarts un prasības pret savas dzīves vides kvalitāti ar ko esmu ar mieru samierināties un ar ko nē un šajos standartos mēģinājām turēties. Bet attiecībā par mūsu māju, konstruktors var mierīgi naktīs gulēt un mēs ari:)
Laikam jau atšķiras vienkārši priekšstati, uz ko var taupīt un uz ko nē...Un neviens no tiem nav nepareizs, tikai citiem cilvēkiem vienkārši nav piemērots (un nakstmieru traucējošs;)). Tāpēc tās cenas var sanākt protams dažādas. Bet vienalga sanāks vairāk, nekā domāji:))
man arī bija zināms standarts un prasības pret savas dzīves vides kvalitāti ar ko esmu ar mieru samierināties un ar ko nē un šajos standartos mēģinājām turēties. Bet attiecībā par mūsu māju, konstruktors var mierīgi naktīs gulēt un mēs ari:)
Laikam jau atšķiras vienkārši priekšstati, uz ko var taupīt un uz ko nē...Un neviens no tiem nav nepareizs, tikai citiem cilvēkiem vienkārši nav piemērots (un nakstmieru traucējošs;)). Tāpēc tās cenas var sanākt protams dažādas. Bet vienalga sanāks vairāk, nekā domāji:))
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 25/10/2007 21:56
...un tieshi taapeec, es topika autoram ieteiktu velreiz izlasit savu uzdoto jautajumu un manu pirmo atbildi tam...
:)
:)
Autors:
dadzis
(---.lmt.lv)
Datums: 25/10/2007 21:59
lasu visu, izlasīju un uzskatu, ka esmu dabujis ko gribēju! :)
tikko atgriezos no būvvaldes, apu ir uz rokas - process turpinās ... .
paldies par info!
tikko atgriezos no būvvaldes, apu ir uz rokas - process turpinās ... .
paldies par info!
Autors:
td
(87.110.89.---)
Datums: 26/10/2007 00:38
to v_t: Jūsu piemērā 5 cilvēki 2,5 dienās (ti 60 cilvēkstundās)iestrādā 5 m3 betona (izcila darba ražība ~17x0,3 maisītāji- gandrīz viens stundā!). Vidējā stundas likme Latvijā 2006. gadā betonētājam 3,5 Ls/h (ABC kataloga dati),šogad ar koeficentu 1,4. Tātad darbalgu ~300 Ls vienkārši "uzmetam"- tas ka pēc talkas "magaričām" kādas 3 dienas šiem ļaudīm pildīt savus peļņas darba pienākumus varbūt neiznāca- arī neskaitās un diez vai minētā jaunatne vispār atļaujas strādāt par 3,5 Ls/h. Naturālās saimniecības priekšrocības beidzās dažus gadsimtus atpakaļ un pats krāmēties ar būvdarbiem var tikai tāds, kam darbdiena ir tikai atzīmēšanās šefam un vienīgais obligāti pildāmais pienākums ir parakstīties algu sarakstā par krietnu žūksni...ja nauda jānopelna, tad nav laika un spēka krāmēties ar ko citu...vajag cienīt arī savu darbu nevis deklarēt: man iznāca ļoti lēti, jo es taisīju pats.
Autors:
martell
(159.148.190.---)
Datums: 05/11/2007 23:51
Ines, padalies zinībās par tām iekšdurvīm?.. Vislētākās iekš Depo ir Baltkrievijas ražojums ar 65mm vērtni, kas izdrāzta no monolītas brusas, nevis līmēta. Kamēr iepakojumā - arī pašas durvis vēl izskatās tīri neko. Cena laikam 55-60Ls bez lakojuma un furnitūras. Dzīvē savukārt es nevienu tādu durvi neesmu redzējis pēc 3 gadu lietošanas, jo kas ir kādreiz licis, pēc pirmās sezonas ir vai nu izmetis, vai vedis uz galdniecībām pārtaisīt. Par koku ir zināšanu gan pašam daudz, gan arī riņķī ir kokapstrādes speci. Saskaitot visu procesu godprātīgi kopā, un meistaram saņemot normālu vidējo algu - līmētas priedes durvis lētāk kā 210-220Ls uztaisīt nevar. Tas ir - ar kārbu 125mm kā pie normālām reģipša starpsienām pienākas, un vizuālo skatu, ko varētu raksturot ar vārdu "smuki". Tāpēc varbūt kāds varētu iepostēt viedokli par Baltkrievu, Brazīļu, Swedoor un kādām vēl tik ne lētajām durtiņām. Kā jūs dabūjat pareizo vērtnes biezumu? Kā durvis kalpojas? Vai nemaina klimata dēļ izmērus? Vai nevērpjas, negriežas? Vai līmējums ir kvalitatīvs, nedalās? utt. Patiešām interesē, jo pašam teju kādas 10 būs vajadzīgas..
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 06/11/2007 00:56
jā, td.
visi tā nevarēs kā mans kaimiņš. tas ir atsevišķs gadījums, bet ne vienīgais.
citiem būs jālīgst profesionāļi, kas raks ar tehniku, uzliks no kosmosa tehnoloģijām nošpikotus pamatu veidņus, ielies gatavu betonu un paprasīs padsmit tūkstošus latu - labu pāris gadu algu. ir vērts paņemt bezalgas atvaļinājumu.
visi tā nevarēs kā mans kaimiņš. tas ir atsevišķs gadījums, bet ne vienīgais.
citiem būs jālīgst profesionāļi, kas raks ar tehniku, uzliks no kosmosa tehnoloģijām nošpikotus pamatu veidņus, ielies gatavu betonu un paprasīs padsmit tūkstošus latu - labu pāris gadu algu. ir vērts paņemt bezalgas atvaļinājumu.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 06/11/2007 16:06
To Martell
Tehniskās niansēs par tām durvīm nevarēšu iedziļināties (:, bet tās ir Swedoor gatavās durvis, manuprāt pirms 2 gadiem 60 ar kaut kādiem nedaudz latiņiem (62-64) gabalā ar visu kārbu. Rokturi gan laikam bija jāpiepērk.
Pašlaik nokalpojušas mazliet vairāk kā 2 gadus, nekas nekur nevērpjas, skats vēl aizvien tāds pats kā bija, veras normāli, nedeformējas....Nav bijis vajadzības ne pārtais;it ne ņemt ārā... Protams, tas zaru raksts raibs un ja konkrētajā interjerā neiederas, tad neko, bet mums iederas pat ļoti labi. Esam apmierināti.
Sākumā arī gribējām taisīt uz pasūtījumu galdniecībā tupat kur logus, u cena tiešām tāda kā tu saki - 200-250 gab. Tā kā mums arī ir >10 durvis, tad summma bija pārāk iespaidīga un sākām lūkoties pēc kaut kā sakarīgāka. Nav bijis iemesla nožēlot!
Tehniskās niansēs par tām durvīm nevarēšu iedziļināties (:, bet tās ir Swedoor gatavās durvis, manuprāt pirms 2 gadiem 60 ar kaut kādiem nedaudz latiņiem (62-64) gabalā ar visu kārbu. Rokturi gan laikam bija jāpiepērk.
Pašlaik nokalpojušas mazliet vairāk kā 2 gadus, nekas nekur nevērpjas, skats vēl aizvien tāds pats kā bija, veras normāli, nedeformējas....Nav bijis vajadzības ne pārtais;it ne ņemt ārā... Protams, tas zaru raksts raibs un ja konkrētajā interjerā neiederas, tad neko, bet mums iederas pat ļoti labi. Esam apmierināti.
Sākumā arī gribējām taisīt uz pasūtījumu galdniecībā tupat kur logus, u cena tiešām tāda kā tu saki - 200-250 gab. Tā kā mums arī ir >10 durvis, tad summma bija pārāk iespaidīga un sākām lūkoties pēc kaut kā sakarīgāka. Nav bijis iemesla nožēlot!
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 07/11/2007 00:09
Atšķirībā no Vaņas taisītajām galdniecības durvīm par 300 Ls no nezināma koka ar nezināmu līmi un metodēm, Swedoor durvis ražo ieprogrammēts automāts, kas gan nogriež ideāli precīzi, gan koks tiek ņemts tikai ar konkrētu mitruma pakāpi, nevis kāds pagadās, gan krāsotas vai lakotas tās tiek ievērojot visas tehnoloģijas krāsošanas kamerā. Neredzu, kāpēc galdniecībā taisītajām durvīm būtu jābūt labākām par Swedoor durvīm. Un cena galdniecībā ir tāda ne jau tāpēc, ka durvis kvalitatīvas, bet tāpēc, ka Swedoor automāts dienā droši vien saražo vairākus simtus durvju, kamēr galdnieks Vaņa ar vienām durvīm ņemas nedēļu.
Autors:
spk
(159.148.42.---)
Datums: 07/11/2007 18:31
Pārsvarā tā arī ir - lielražotāji piedāvā durvis, savukārt galdniecības piedāvā DURVIS, kas ir dažādi produkti, un katram savs pircējs un tirgus :)
Autors:
bro
(---.101.104.home.M1.1.lan.mits.lv)
Datums: 13/11/2007 05:11
Ļoti interesanta diskusija. Vai god. NEMO uz mirkli varētu atklāt savu personību un nosūtīt meilu uz šo adresi - perpendikuls69@#$%&inbox.lv. Dzīve ir piespiedusi steidzami meklēt ietilpīgu patvērumu ģimenei. Zeme jau ir īpašumā, bet ir milzums konstruktīvu jautājumu, kas saistīti ar celtniecību. NEMO, tavs padoms ir fatāli nepieciešams! Iepriekš pateicos.
Pašreizējā: 2 no 2