UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kamīni ar centrālapkures pieslēgumu
Autors: Alfadelta (85.10.211.---)
Datums: 21/03/2015 10:35

Man ir šāda sistēma: gaiss-ūdens SS 14kw; 500l akumulātors ar 160 l boileri, siltās grīdas, un Termomax (Bauskā ražotā) kamīnkurtuve aqua 30kw. Māja 140m2. Viss strādā ļoti labi. Pamatā strādā SS, bet kad vēlos, iekurinu kamīnu un kamīns uzsilda sistēmu-ss izslēdzas... Īpaši svarīgi tas ir pie lielākiem mīnusiem lai dotu atpūtu SS. Visa sistēma kopā izmaksāja ap 13k eiro. Kamīnkrāsns šancē ļoti labi, var likt lielās pagales 60-80cm (tapec 30kw lai lielāka mute). Degšanas ātrumu var nogriezt minimālu, bet sistēma tāpat uzsilst ļoti ātri... Šādos laika apstākļos pietiek ar 8-10 vidējām pagalēm lai uzturētu dienakti. Šeit bija diskussija par to ka CA kamīnkurtuvēm ir mīnuss, ka ļoti liels siltuma daudzus nonāk tajā telpā kur ievietota kurtuve. Man šī telpa ir uz ~45m2 un it kā tādu mīnusu nemanu. Protams atkarīgs no kuršanās intensitātes, tapēc pie mīnus 15 varētu šī problēma parādīties...

Autors: Alfadelta (85.10.211.---)
Datums: 21/03/2015 10:40

Labojums: 13k tas ir kopā ar aukstā un siltā ūdens apsaisti, sūkni no spices...

Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/03/2015 08:59

Alfadelta Wrote:
-------------------------------------------------------
> Šeit bija
> diskussija par to ka CA kamīnkurtuvēm ir
> mīnuss, ka ļoti liels siltuma daudzus nonāk
> tajā telpā kur ievietota kurtuve. Man šī telpa
> ir uz ~45m2 un it kā tādu mīnusu nemanu.

[www.building.lv] lietotājs "E" minēja savu pieredzi - 24kW kamīns, 35m² telpa, pēc "mājas darba izpildīšanas" "pēc sajūtām" telpai atdod 1-2 kW.

Autors: Mairis (85.10.211.---)
Datums: 31/08/2016 14:26

Man ir jautājums.

Esmu ienteresēts ielikt koka mājā kamīna kurtuvi, stūri. Sienas ir siltumizolēts un ugunsdrošas, arī griezti un pamats. Ir doma paņemt kamīnu kurtuvi no ''Norvēģu kamīni'' veikala. Kadas ir būtiskas nianses, kas būtu jāņem vēra manā gadījumā? Ir plānots izveidot arī apdari, un ievietot tajā paceļamā tipa kamīnu. Vel īsti nēesmu izkodis par gaisa restu novietojumu un daudzumu, vēl arī ir interese par siltumakumulējošo apdari. Kādam varbūt ir pieredze ar kokbūvi un kamīnu iebūvi tajos? Ceru, ka Norvēģu kamīni ieteiks ko labu, bet būšu pateicīgs par ierakstiem arī šeit.
Paldies.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **   ******    ********   **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **   **     **  **     ** 
 **  **  **  **     **  **         **     **  **     ** 
 **  **  **  *********  **   ****  ********   **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **   **         **     ** 
 **  **  **  **     **  **    **   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727