UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Kamīni ar centrālapkures pieslēgumu
Autors:
Ernest
(---.winn.adsl.virgin.net)
Datums: 02/12/2007 07:14
Čau visiem!
Domāju celt māju un instalēt siltumsūkņu ar siltām grīdam. Projektā paredzēts arī kamīns viesistabā. Apskatijos internetveikalos un izradas ka pielikot tikai 300-400Ls ir opcija igādāties kurtuvi ko var pieslēgt centrālapkurei. Es tagad domāju, vai ir jēga paralēli normālai apkurei taisīt ari centr. no kamīna. Vai tas būtu sarežģīti un ekonomiski izdevīgi?
Vai kādam (vai paziņiem) ir kamīns, kas būtu pieslēgts centrālai apkurei?
Kādi būtu padomi?
Paldies,
Ernests
Domāju celt māju un instalēt siltumsūkņu ar siltām grīdam. Projektā paredzēts arī kamīns viesistabā. Apskatijos internetveikalos un izradas ka pielikot tikai 300-400Ls ir opcija igādāties kurtuvi ko var pieslēgt centrālapkurei. Es tagad domāju, vai ir jēga paralēli normālai apkurei taisīt ari centr. no kamīna. Vai tas būtu sarežģīti un ekonomiski izdevīgi?
Vai kādam (vai paziņiem) ir kamīns, kas būtu pieslēgts centrālai apkurei?
Kādi būtu padomi?
Paldies,
Ernests
Re: Kamīni ar centrālapkures pieslēgumu
Autors:
G
(---.telia.lv)
Datums: 03/12/2007 17:05
Arii shitais jautaajums ljoti interesee.
Gribetos arii uzzinaat vai tos kamiinus var "darbinaat" bez cirkulaacijas suknja vai arii vienmeer pirms kamina kurshanas tas jaiesleedz (lai udens iekshaa neuzvaritos).
Starp citu, Ernest, kur tu redzeji pa 300-400 Ls?
Es esmu tikai atradis kaut kaadus mistiskus "Wito" ap 800 Ls. Pilnigi nekadas informacijas internetaa par shiem nav. It kaa butu kaut kadi vietejie pagriides razhotaji.
Gribetos arii uzzinaat vai tos kamiinus var "darbinaat" bez cirkulaacijas suknja vai arii vienmeer pirms kamina kurshanas tas jaiesleedz (lai udens iekshaa neuzvaritos).
Starp citu, Ernest, kur tu redzeji pa 300-400 Ls?
Es esmu tikai atradis kaut kaadus mistiskus "Wito" ap 800 Ls. Pilnigi nekadas informacijas internetaa par shiem nav. It kaa butu kaut kadi vietejie pagriides razhotaji.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 03/12/2007 22:08
Man māja tiek apsildīta ar kaut ko līdzīgu. Tā gan nav gatavā kurtuve, bet kamīna, apkures katla un krāsns apvienojums. Pie tam Made in Latvijas krūmi :) Tā kā īsti tas nav tas . Ir ar viens paziņa, kuram ir tāda veida rūpnieciskā kurtuve + siltuma akumulātors. Apsilda pusi mājas, jo otra puse pieder citam ;)
Bet šeit tomēr cits variants. Kamīns domāts paralēli pamata apkurei. Manas subjektīvās domas ir apmēram sekojošas. Kamīns būs vairāk interjera priekšmets, nekā viņš darbosies. Nu labi, atnāks ciemiņi, saimnieks lepni aizdedzinās dažas pagalītes :) Ar katru gadu tas būs aizvien retāk, retāk un retāk ( ne jau ciemiņi, bet kurināšanas reizes). Nu labi , dievs ar to. A ja būs kamīns ar centrālapkures funkciju, tad kamīnu nekurināsi nemaz :( Kāpēc? A tāpēc, ka nebūs kur lieko siltumu grūst. Tas tomēr ir apkures katls ar šķidrumu iekšā. SS ar siltajām grīdām takš neslēgsi ārā, lai neraustītu sistēmu. Nu daļu siltuma ar visādiem jaucējiem var iegrūst tanīs grīdās. takš kamīna siltumnesēja temperatūra būs daudz augstāka nekā grīdām nepieciešams. Taisīt speciāli radiātorus vai lielu siltuma akumulātoru tik priekš dažām reizēm nu tiešām nebūs ekonomiski izdevīgi. Un vietas ekonomīja arī tu-tū. Ja tā doma pa kamīnu stingri ir iesēdusies galvā, taisi parastu, bez centrālapkures funkcijām.
Nu tādas ir manas personīgās domas pie kamīna sildoties :D
Bet šeit tomēr cits variants. Kamīns domāts paralēli pamata apkurei. Manas subjektīvās domas ir apmēram sekojošas. Kamīns būs vairāk interjera priekšmets, nekā viņš darbosies. Nu labi, atnāks ciemiņi, saimnieks lepni aizdedzinās dažas pagalītes :) Ar katru gadu tas būs aizvien retāk, retāk un retāk ( ne jau ciemiņi, bet kurināšanas reizes). Nu labi , dievs ar to. A ja būs kamīns ar centrālapkures funkciju, tad kamīnu nekurināsi nemaz :( Kāpēc? A tāpēc, ka nebūs kur lieko siltumu grūst. Tas tomēr ir apkures katls ar šķidrumu iekšā. SS ar siltajām grīdām takš neslēgsi ārā, lai neraustītu sistēmu. Nu daļu siltuma ar visādiem jaucējiem var iegrūst tanīs grīdās. takš kamīna siltumnesēja temperatūra būs daudz augstāka nekā grīdām nepieciešams. Taisīt speciāli radiātorus vai lielu siltuma akumulātoru tik priekš dažām reizēm nu tiešām nebūs ekonomiski izdevīgi. Un vietas ekonomīja arī tu-tū. Ja tā doma pa kamīnu stingri ir iesēdusies galvā, taisi parastu, bez centrālapkures funkcijām.
Nu tādas ir manas personīgās domas pie kamīna sildoties :D
Autors:
Ernest
(---.manc.adsl.virgin.net)
Datums: 05/12/2007 03:35
Cik man zināms jebkuram, pat vislētakajam S/sūknim ir termostats, tātad ja temperatūra mājā pacelas, (vai kad sāk to apsildināt ar kamīnu vai kad ir pietikami silti no SS) tad S/Suknis izslēdzas, taupot elektrību. Pēc teorijas tas palidzētu ietaupit kad arā temperatura ir ļoti zema un sūknim ir jāstradā uz pilnu slodzu (visnekonomiskā režīmā). Bet tas ir it ka teorijā, tāpēc arī gribās uzzināt no kādām kurš zina, vai tas tā darbojas praktiski.
Vispar jautājums varētu būt tāds: cik maksātu paralēla centrālapkures instalēšana tieši kamīnam?
Un vai tās atmaksāsies pēc, teiksim 5 - 10 gadiem...
Ja kāds kaut ko varētu ieteikt, tad būšu ļoti pateicīgs!
To G:
pa 300-400LS es diemžēl nekur neredzēju, es runāju par tādu piemaksi: piem. norm. kurtuve kamīnam maksā pie 400- 500Ls, ar pieslēgšanas iespēju būtu 700-900Ls. Kaut es redzēju neostore veikalā ( [www.neostore.lv]) arī par 465Ls, bet neko nezinu par kvalitāti, varētu būt ne pārāk laba par tādu cenu...
Vispar jautājums varētu būt tāds: cik maksātu paralēla centrālapkures instalēšana tieši kamīnam?
Un vai tās atmaksāsies pēc, teiksim 5 - 10 gadiem...
Ja kāds kaut ko varētu ieteikt, tad būšu ļoti pateicīgs!
To G:
pa 300-400LS es diemžēl nekur neredzēju, es runāju par tādu piemaksi: piem. norm. kurtuve kamīnam maksā pie 400- 500Ls, ar pieslēgšanas iespēju būtu 700-900Ls. Kaut es redzēju neostore veikalā ( [www.neostore.lv]) arī par 465Ls, bet neko nezinu par kvalitāti, varētu būt ne pārāk laba par tādu cenu...
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 05/12/2007 17:12
Tas SS termostats vairāk attiecas uz grīdas temperatūras uzturēšanu, respektīvi kontrolē atpakaļgaitas temperatūtu. Siltajām grīdām ir paliela siltuminerce. radiatori savukārt vairāk sildīs gaisu telpas augšpusē. Tad nāksies taisīt visādus vipendrosus ar ss automātikas programmēšanu. Savukārt centrālapkures kamīns būs jākurina noteiktā laikā, atbilstoši SS ievadītajai programmai. elektrība, ko ietaupīsi kurinot ar kamīnu tiks ar uzviju zaudēta siltās grīdas uzsidot atpakaļ nepieciešamajā temperatūrā. 3 grādu pacelšana siltajās grīdās prasīs apmēram 2 stundu ss nepārtrauktu darbību. Un sausa malciņa ar vairs nav nekāds lētais prieks.
Par cenām šobrīd gan nepateikšu. Bet par atmaksāšanos labāk paklusēšu. Vajag ar kaut ko salīdzināt, lai noteiktu atmaksāšanās periodu.
Par cenām šobrīd gan nepateikšu. Bet par atmaksāšanos labāk paklusēšu. Vajag ar kaut ko salīdzināt, lai noteiktu atmaksāšanās periodu.
Autors:
JurkaS
(81.198.171.---)
Datums: 05/12/2007 18:49
Labdien.
Kāds būtu speciālistu viedoklis par kamīna ar centrālapkures pieslēgumu pieslēgšanu nevis pie radiatoriem, bet pie SS siltuma akumulatora lai varētu aukstākajās dienās "palīdzēt" SS darboties-ietaupīt elektrību un arī lietderīgāk izmantot kamīna radīto siltumu arī citos gadalaikos (siltai ūdens jau tā kā tā jāsilda).
Kāds būtu speciālistu viedoklis par kamīna ar centrālapkures pieslēgumu pieslēgšanu nevis pie radiatoriem, bet pie SS siltuma akumulatora lai varētu aukstākajās dienās "palīdzēt" SS darboties-ietaupīt elektrību un arī lietderīgāk izmantot kamīna radīto siltumu arī citos gadalaikos (siltai ūdens jau tā kā tā jāsilda).
Autors:
m.
(78.84.73.---)
Datums: 03/04/2010 18:41
Joprojaam intreseee vai centralapkures kaminu var kurinaat vienu pashu bez centralapkures.
Autors:
Ansis Liepa
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 05/04/2010 12:32
vai kāds ir aprēķinājis siltumsūkņa ekonomisko pamatojumu???
- iekārta kas ir normālas jahtas cenā, turklāt neatpelna sevi tuvāko 10 gadu laikā, nesola neatkarību no ārējiem energo piegādātājiem un monopolizētājiem, nav absolūti nelaimju stihiju kļūmju un brāķu droša - vai kāds draudzējas ar elementāro matemātiku arī, vai tikai šķirsta ražotāju izdotos bukletus?
- iekārta kas ir normālas jahtas cenā, turklāt neatpelna sevi tuvāko 10 gadu laikā, nesola neatkarību no ārējiem energo piegādātājiem un monopolizētājiem, nav absolūti nelaimju stihiju kļūmju un brāķu droša - vai kāds draudzējas ar elementāro matemātiku arī, vai tikai šķirsta ražotāju izdotos bukletus?
Autors:
EjTakTu
(87.110.65.---)
Datums: 05/04/2010 16:00
Apkurei nav ekonomiska pamatojuma, jo nerada ienākumus. tīri izdevumi. Vai nu kāds ies privātā kārtā ražot vairāk, nekā pašam vajadzīgs? Ja ne, tad apkure neatpelna nekad. Var protams runāt par cenu, ko esam gatavi maksāt par ērtībām, kuras nu ne pavisam nav adekvātas dzīvības funkciju uzturēšanai. Līdz ar to ir nenormāli daudz faktoru, kas ļauj izvēlēties šādu vai tādu apkures veidu. Absolūti nelaimju, stihiju, kļūmju un brāķu droša varianta nepastāv. Krāsns vai pašteces centrālā apkure tāpat nav zemestrīču, plūdu un atomdroša ;) Bet ja sistēmā būs kāds elektrisks verķītis, tad...
Autors:
z
(78.84.175.---)
Datums: 06/04/2010 02:36
var tak mazgāties noberžoties ar sniegu un ziemas naktis pārlaist polārpētnieka guļammaisā... viss pārējais ir tikai komforts un par komfortu cilvēki maksā.
Autors:
kamins
(78.84.214.---)
Datums: 26/05/2010 17:40
Ca kaminu bez radiatoriem vai ak tvertnes kurinat nevar. Wito jeb kratki ir viens un tas pats. Sobrid ir pieejami visu so kaminu kurtuvju varianti un modeli. www.kratki.com.lv Siltumaeksperts, jeb sobrid termomaks megina ko kopet, bet diezgan svaki sanak.Kamins ar ca ir tas pats malkas katls, tikai sis katls atrodas viesistaba.
Autors:
Juro
(---.esteria.lv)
Datums: 24/08/2010 15:03
Kratki produkciju par labākajām cenām tirgo kamins.lv, man bez maksas uz Ventspili pat piegādāja.
Autors:
izbijis kurinātjs
(83.136.136.---)
Datums: 07/02/2011 17:00
Sveiki
Man mājā ir kamīns, kurš pieslēgts pie centrālapkures. Sākotnēji veidojot apkures sistēmu paralēli kamīnam tika uzstādīts elektriskais katls, lai navajadzētu uztraukties par kurināšanu ja ilgstoši neviens nav mājās. Teorētiski šāda sistēma man ļoti patika. Kurinot kamīnu apkurinās māja un kad sasniegta uzstādītā temperatūra tad arī sildijās ūdens boilers (kombinētais). Savkārt elektriskais katls automātiski ieslēdzas kad temperatūra zemāka par uzstādīto un apkurina tikai māju.
Kurtuvi pirku no veikala "Norvēģu kamīni", kurā stāstīja, ka esot ļoti ekonomiska un manai mājai pietikšot vienu "klēpi" malkas uz 12-16 stundām. Diemžēl "Norvēģu kamīni" veikalā pirktais Wito (Kratki) poļu kamīns izrādījās ļoooooti neefektīvs un solīto 12 stundu vietā kurtuve izdega 2-3 stundu laikā. Un cik internetā esmu skatījies visiem šiem centrālapkures kamīniem ir vienādas princips, ka karstais gaiss pa taisno iet skurstenī. Kā rezultātā gribētu teikt, ka izdevīgāk ir kurināt ar parasto elektrisko katlu. Ar Wito 24kW katlu pat pie -5 nespēju piekurināt visu māju (180m2). Kurināju tikai pirmo stāvu un patēriņš bija ~ 3-4m3 mēnesī + boilers tika sildīts ar elektrību. Tagad ir uzstādīts 25kW granulu katls, patēriņš 1-1.5t mēnesī ar kuru bez problēmām tiek apkurināti abi stāvi un uzsildīts ūdens ~8m3 mēnesī.
Secinājums: ja izdodas atrast kurtuvi ar pietiekami augstu lietderības koeficientu (kurai viss siltums pa taisno neiet skurstenī) un kamīns būs ka pamatapkure tad ir vērts tādu uzstādīt. Ja pamatapkurei ir cits risinājums tad labāk ieteiktu kamīnu bez centrālapkures, lai būtu iespējams kurināt arī gadījumos, kad nav elektrība.
Man mājā ir kamīns, kurš pieslēgts pie centrālapkures. Sākotnēji veidojot apkures sistēmu paralēli kamīnam tika uzstādīts elektriskais katls, lai navajadzētu uztraukties par kurināšanu ja ilgstoši neviens nav mājās. Teorētiski šāda sistēma man ļoti patika. Kurinot kamīnu apkurinās māja un kad sasniegta uzstādītā temperatūra tad arī sildijās ūdens boilers (kombinētais). Savkārt elektriskais katls automātiski ieslēdzas kad temperatūra zemāka par uzstādīto un apkurina tikai māju.
Kurtuvi pirku no veikala "Norvēģu kamīni", kurā stāstīja, ka esot ļoti ekonomiska un manai mājai pietikšot vienu "klēpi" malkas uz 12-16 stundām. Diemžēl "Norvēģu kamīni" veikalā pirktais Wito (Kratki) poļu kamīns izrādījās ļoooooti neefektīvs un solīto 12 stundu vietā kurtuve izdega 2-3 stundu laikā. Un cik internetā esmu skatījies visiem šiem centrālapkures kamīniem ir vienādas princips, ka karstais gaiss pa taisno iet skurstenī. Kā rezultātā gribētu teikt, ka izdevīgāk ir kurināt ar parasto elektrisko katlu. Ar Wito 24kW katlu pat pie -5 nespēju piekurināt visu māju (180m2). Kurināju tikai pirmo stāvu un patēriņš bija ~ 3-4m3 mēnesī + boilers tika sildīts ar elektrību. Tagad ir uzstādīts 25kW granulu katls, patēriņš 1-1.5t mēnesī ar kuru bez problēmām tiek apkurināti abi stāvi un uzsildīts ūdens ~8m3 mēnesī.
Secinājums: ja izdodas atrast kurtuvi ar pietiekami augstu lietderības koeficientu (kurai viss siltums pa taisno neiet skurstenī) un kamīns būs ka pamatapkure tad ir vērts tādu uzstādīt. Ja pamatapkurei ir cits risinājums tad labāk ieteiktu kamīnu bez centrālapkures, lai būtu iespējams kurināt arī gadījumos, kad nav elektrība.
Autors:
E
(78.28.224.---)
Datums: 07/02/2011 18:43
Nu man ir līdzīga sistēma - kamīns ar centrālapkuri(un siltuma akumulatori) + elektriskais katls. Arī siltais ūdens tiek sildīts. Man konkrēti ir 24KW kamīns no šitiem - www.lechma.com.pl
Es bez problēmām kurinu visu šito ziemu un ir diezgan normāli. Lietderības koeficents protams, ka speciāliem malkas katliem ir lielāks, bet nevaru teikt, ka viss siltums izskrien skurstenī. Es pat teiktu, ka atbilst norādītajiem 75%.
Māja ir aptuveni 160 m2.
Es bez problēmām kurinu visu šito ziemu un ir diezgan normāli. Lietderības koeficents protams, ka speciāliem malkas katliem ir lielāks, bet nevaru teikt, ka viss siltums izskrien skurstenī. Es pat teiktu, ka atbilst norādītajiem 75%.
Māja ir aptuveni 160 m2.
Autors:
dzincha
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 07/02/2011 18:46
Kad izrādījās, ka ar gaisa ss būs par īsu(pie mīnus 20 šis bija knapi dzīvs) uzstādiju kamīnu.
No sākuma gribēju ar ca pieslēgumu, bet tad santehniķis šur tur painteresējās kas un kā, tipa kad kursies būs silts, kā beigsies kurināšana tā cauri. Tas pats kas ar siltā gaisa trubām, nu tad uzstādiju ar gaisa trubām. Otro stāvu piekurināt nav problēmu, bet pirmais vienmēr vēss. Ja kurina kārtīgāk, tad otrais karsts, bet pirmais tā so so. Tā nu 2 sezonas kurināju. Nekas patīkams.
Pagājušā kārtīgā ziema pielika punktu šim "čakaram" un šovasar uzstādiju zemes ss.
Kamīns jau noder, ja nu uznāk baiss dubaks(-30) uz kādu nedēļu vai pazūd štrome.
Ja grib kurināt ar malku, tad jau laikam labāk malkas katlu ar akumulatoriem.
Bet ja grib komfortu, tad zemes ss. Bet ja patīk komforts un gribas kurināt kaut ko - granulnieks.
No sākuma gribēju ar ca pieslēgumu, bet tad santehniķis šur tur painteresējās kas un kā, tipa kad kursies būs silts, kā beigsies kurināšana tā cauri. Tas pats kas ar siltā gaisa trubām, nu tad uzstādiju ar gaisa trubām. Otro stāvu piekurināt nav problēmu, bet pirmais vienmēr vēss. Ja kurina kārtīgāk, tad otrais karsts, bet pirmais tā so so. Tā nu 2 sezonas kurināju. Nekas patīkams.
Pagājušā kārtīgā ziema pielika punktu šim "čakaram" un šovasar uzstādiju zemes ss.
Kamīns jau noder, ja nu uznāk baiss dubaks(-30) uz kādu nedēļu vai pazūd štrome.
Ja grib kurināt ar malku, tad jau laikam labāk malkas katlu ar akumulatoriem.
Bet ja grib komfortu, tad zemes ss. Bet ja patīk komforts un gribas kurināt kaut ko - granulnieks.
Autors:
kaamisz
(62.63.179.---)
Datums: 07/02/2011 19:04
E Wrote:
-------------------------------------------------------
ir 24KW kamīns no šitiem www.lechma.com.pl
cik izmaksāja un kur pirki to kamīnu?
-------------------------------------------------------
ir 24KW kamīns no šitiem www.lechma.com.pl
cik izmaksāja un kur pirki to kamīnu?
Autors:
E
(78.28.224.---)
Datums: 07/02/2011 19:10
kaamisz Wrote:
>
> cik izmaksāja un kur pirki to kamīnu?
>
Apmēram 1000 Ls, pirku Bialystok(Polija) kaut kādā apkures veikalā. Pirms tam biju uzrakstījis e-pastu, lai saskaņotu, ka ir uz vietas.
>
> cik izmaksāja un kur pirki to kamīnu?
>
Apmēram 1000 Ls, pirku Bialystok(Polija) kaut kādā apkures veikalā. Pirms tam biju uzrakstījis e-pastu, lai saskaņotu, ka ir uz vietas.
Autors:
maris77
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 27/02/2011 11:02
Bralis nopirka kaut kadu Latvijas-Bauska razotu pa 380ls,silda 120m2 maju,ir apmierinats.sanak ekonomiski
Autors:
Ātrais Torņu Serviss
(---.ernis.lv)
Datums: 13/03/2011 10:32
Šiem darbiem ļoti labi noder alumīnija torņi no "Ātrā torņu servisa" torņu nomas. Alumīnija torņu noma ir Krūzes ielā 3, 29256966, info(at)ats.lv, www.ats.lv
Autors:
DR.KravchuK
(85.10.211.---)
Datums: 20/03/2015 20:51
Pirku HAAS & SOHN Vesuvio 15 kw kaminu ar centralo apkuri.
Maksaja 1400 iero
+ apsaiste vēl 1650 eiro ar kombinēto boileri.
Ar kamīnu esmu apmierināts,labi kurina, priekš 100 kv m mājai pietiekoši ( jo labi nosiltināta)
bet jakurinā un jāmet malka ik 2-3 stundas. meģināju ar briketem , starpiba ļoti maza( degšanas ilguma ziņā)
ļoti nekomforti jā āra ir auksti tad jāceļas un jākurina un vispar neerti, ja godīgi.
jane smalka
jatira pelni
jāseko ugunim
temperatūrai un spiedienam sistēmā
māja ir māzi bērni , jādoma par nepartraukto siltumu un kārsto ūdeni mājas.
Patreiz domaju papildus uzstadīt gaisa/gaisa siltumsukni ( kas bus kā siltums vesajos periodos un kondicioneris karstajos).
domaju šis bū labs variants , kad māja pamesta uz kādu laiku _ uztures siltumu
+ radiatori elektriskie katra istabā- kad negribas kurināt un nav nepieciešamības
++ ar laiku granulu krasni- šis likas piemērotakais man-jo aizņiem maz vietas, pilna automatika.
apsaiste jau izveidota, tikai jāpievieno pie sistēmas.
vismaz rakstīts kā degšanas process dažiem līdz 35 stundam-idealī- vienreiz iekurini un miers, līdz nakošai dienai.
siltums un karsts ūdens garantēts.
Sievai nebus jačakarejas ar malku
Maksaja 1400 iero
+ apsaiste vēl 1650 eiro ar kombinēto boileri.
Ar kamīnu esmu apmierināts,labi kurina, priekš 100 kv m mājai pietiekoši ( jo labi nosiltināta)
bet jakurinā un jāmet malka ik 2-3 stundas. meģināju ar briketem , starpiba ļoti maza( degšanas ilguma ziņā)
ļoti nekomforti jā āra ir auksti tad jāceļas un jākurina un vispar neerti, ja godīgi.
jane smalka
jatira pelni
jāseko ugunim
temperatūrai un spiedienam sistēmā
māja ir māzi bērni , jādoma par nepartraukto siltumu un kārsto ūdeni mājas.
Patreiz domaju papildus uzstadīt gaisa/gaisa siltumsukni ( kas bus kā siltums vesajos periodos un kondicioneris karstajos).
domaju šis bū labs variants , kad māja pamesta uz kādu laiku _ uztures siltumu
+ radiatori elektriskie katra istabā- kad negribas kurināt un nav nepieciešamības
++ ar laiku granulu krasni- šis likas piemērotakais man-jo aizņiem maz vietas, pilna automatika.
apsaiste jau izveidota, tikai jāpievieno pie sistēmas.
vismaz rakstīts kā degšanas process dažiem līdz 35 stundam-idealī- vienreiz iekurini un miers, līdz nakošai dienai.
siltums un karsts ūdens garantēts.
Sievai nebus jačakarejas ar malku