UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Maajas buuvnieciibas izmaksas
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 21/01/2008 17:27

Apšūt koka karkaseni no ārpuses ar OSB ir pašnāvība, jo OSB ir pilns ar līmi un pilnīgi neelpo, no ārpuses koka karkasa mājas parasti apšuj ar pretvēja plāksnēm, kas vēju aiztur, bet laiž cauri mitrumu (tipa isoplaat, fibrolīts uc.). Starp citu, tagad ziemeļvalstīs ļoti plaši lieto apšūšanu no ārpuses ar speciālu reģipsi. Tas ir apstrādāts tā, ka mitrums tam nekaitē un tas laiž cauri mitrumu. Paskaties Norgips vaui Knauf lapā, tur tāds ir, kā ir ar cenu - to gan nezinu.

Autors: nemos (83.223.136.---)
Datums: 21/01/2008 17:53

>padoms
Tikko ieliku Jūsu minētos materiālus speciālā aprēķināšans programmā, kura aprēķina mitruma rašanos sienas konstrukcijā. Rezultāts ir bēdīgs - mitrums, kurš rodas gada laikā, nemaz neizžūst. Runa ir par vairāk kā 1kg mitruma uz sienas kv/m.
Risinājumi: Vai nu no iekšpuses perfekti iestrādāt tvaika izolācijas plēvi, vai arī ārpusē OSB aizvietot ar kādu citu "elpojošu materiālu". Citādi mājas mūžs būs pārāk īss.

Autors: Padoms (213.180.98.---)
Datums: 22/01/2008 16:22

nu jāpiekrīt vien jums ir, vislabāk būtu fibrolīts,vai isoplate. Jocīgi,ka ne Rīgas Būvdari,ne otrs kantoris, kuri apmeklēja un konsultēja mani pirms ekovates ieklāšanas, neko neminēja par osb gaisa caurlaidību. nu ja tā, tad varētu mēģināt iestrādāt vēdināmas restītes,vai ierīkot gaisa cirkulācijas sistēmu zem osb, to varētu izsmadzeņot.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 22/01/2008 16:50

Padoms. Dīvaini - mums arī konsultēja un klāja ekovati Rīgas būvdari un tas viņiem bija pirmais jautājums par to OSB! Un kad konkrēti vienojāmies par darba laiku, tad arī vēlreiz paprasaīja - bet Jums taču nav OSB no ārpuses?

Autors: Padoms (213.180.98.---)
Datums: 22/01/2008 19:09

Un kā ar issoplati, tā ir uznaglota no iekšpuses uz statņiem, ar zaļo pusi uz telpu,cik zinu, tad tā virsma ir impregnēta un piesucinaata ar parafīnu vai ko tamlīdzīgu. tad sanāk, ka issoplaate jau darbojas, ka tvaikizolācija. tikai cik tas ir reāli?

Autors: nemos (83.223.136.---)
Datums: 22/01/2008 21:14

Par issoplati var palasīt šeit: [www.ekoplat.ru]
Cik saprotu, viņa ir "elpojoša", un izmantojot to karkasa tipa ēkām kā pretvēja aizsardzību, tāpat no iekšpuses jāliek tvaika barjeru.

Autors: Jānis Zvejnieks (---.lvm.lv)
Datums: 23/01/2008 18:21

Te jau visādas summas figurē, bet s;aku darbus 2007.g.augustā, šobrīd esmu ticis līdz jumta plēvei un tiek pasūtīts jumta materiāls. Māja milzība (300m2+balkons) jumta platība 350m2 izmaksas 26 000 LVL (ts.k darbs, projekts, pamati,aeroc mūris spāres latojums,pamatu piebēršana 1ā stāva grīda, pārsegums, 2gab.skurteņi (3 cukas) ) materiālu izmaksas 17 500 LVL (ts.200 lvl vadi, 364 apkures plastmasas trubas) . Materiālus pērku un vedu pats pa vakariem visam var dabūt vismaz 15% (pērku pārsvarā kuršos)
Ja galva un mute strādā, tad var uztaisīt pa 300LVL/m2

Autors: spk (131.207.242.---)
Datums: 23/01/2008 23:04

-15% no Kuršiem nemaz nav tik lēti, tikai normāli.
Kāds pārsegums, cik biezi bloki? Blokus arī vedi pats? Ar ko? Un smiltis pamatu piebēršanai, šķembas? Skursteņi tipa mūrētie vai Schiedel? Betonu pamatiem lēji pats gatavoji uz vietas vai kā? Kokmateriālus mežā sacirti vai kur pirki pa cik?
Vadi (kabeļi) pa 200 Ls - kādi un cik m? Un kas par apkures trubām, taču ne priekš apsildāmām grīdām ne?
Man te viens tēls arī pirms nedēļas stāstīja pa lēto. Pēc tam izrādījās, ka šādus tādus sīkumus apmēram 30% apjomā nebija ierēķinājis :)

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 24/01/2008 00:46

Par to lētumu šaubos. Nu nav brīnumu šajā pasaulē. Būvmateriāli maksā tik cik tie maksā (dažu procentu robežās), ar darbu tāpat - nu nav vieni celtnieki 2x lētāki par citiem (runāju tikai par privātmeistariem, firma jau ir cita opera), un katrs grib nopelnīt. Tā kā turpat jau vien mēs visi esam. Ja salīdzina, tad jāsalīdzina vienādas mājas un darbi. Nevar, piemēram, salīdzināt jumtu, kas siltināts ar putuplastu, ar jumtu, kas siltināts ar vati. Loģiski, ka viens materiāls ir reizes 3 lētāks, bet vienādi viņi nav, lai gan funkcijas pilda tās pašas.
Par vadiem - nu tas vispār ir sviests. Kā kaut ko tādu var teikt. Man viens 5x10 vara kabelis, no kastes uz māju izmaksāja 160 Ls (vajadzēja 45m, laikam), pirku Jaudā ar atlaidi, nekur Rīgā lētāk neatradu. Nu kādi 200 Ls par vadiem??? Kur vēl visi iekšējās elektrības vadi? Man aizgāja kādi 200m 1,5x3 un tikpat vēl 2.5x3, un māja ir neliela. Nu nevar vadu ievilkt 2x īsāku nekā to vajag, pie kam viss pirkts Jaudā, kas principā ir lieltirgotājs ar atlaidi un bez PVN (elektriķim gali :))

Autors: Padoms (62.85.96.---)
Datums: 24/01/2008 01:06

kokamateriāli,impregnēti zem spiediena,150Ls/m3
dakstiņu jumts(visi pribambasi)3500ls
fasādes dēļi 40*180mm 8ls/m2
koka logi 8000 ls(26gab)
pamati darbs +materiāli 5000 ls
elektrība (vadi + darbs) 2100ls
apkure,kanalizācija,ūdensvads(iekārtu pieslēgšana) 8500ls

Autors: elektriķis Māris (83.136.136.---)
Datums: 24/01/2008 01:12

Vadiem šākā tā ir vienas nomazākajām inženierkomunikāciju izmaksām. Nu par 200 Ls var nopirkt 600 m 3x1,5mm2 kabeļus [www.emax.lv]
Ja ņem caur ss.lv, tad var dabūt 800 un vairāk metrus kabeļu.
Un ja šādai lielai mājai katrā telpā pa vienai rozetei un vienai lampiņai, tad ar šo daudzumu vajadzētu pietikt.Ja lieto nozarenes, tad var atļauties vairāk rozetes un lampas :).

nu ko jūs cepaties, 300 L/m2 Zvejnieka kgam rezultātā tuvu pie 100k salasīsies, kas ir tīri reāls cipars, ja ekonomē kur vien var.

Autors: spk (131.207.242.---)
Datums: 24/01/2008 15:58

Vispār padomāju un piekrītu Mārim, pac tak vēl nesen biju topošā mājā, kur santīms tiek p***s uz pilnīgi visu, jā, sanāk it kā pa lēto. Bet nu 300 toč nē, kaut gan 500 arī nē.
Es tā savulaik parēķināju - man 2 stāvi un 200 metri, ja liktu vēl vienu stāvu, jumta un pamatu izmaksas tādas pašas, klāt nāk pārsegums un sienas, kas btw nav tie lielākie ieguldījumi. Reāli uz vienu m2 izmaksas strauji nokrīt. Bet tad nāk apdare un citi pasākumi, un tur nu nekā :) Pēc tam to visu vēl jākurina u.t.t.
Bet nu lai veicas, un arī santīmam lai tiek kāds prieciņš :)

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 24/01/2008 15:58

Jānis Zvejnieks, pabeidz māju un tad painforme par cipariem!:) Man tādā stadijā arī dikti rožaini viss izskatījās! bet tas dārgākais viss tikai vēl nāks! :(

Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 24/01/2008 16:24

Piekrītu aaaa un InesX.
Nu tā māja ir jāuzceļ un tikai tad viss ir jāizrēķina VISS! Beztam, kā var salīdzināt piemērma to ka man ir malkas katls un stāstīt ka baigi pa lēto vai to ka citam ir SSūknis!!!
Man arī celtnieks baigi forši rēķināja ka iekļaušos 350 Ls/2m, tb 200m2 māja pa 100 000 Eur!!! FIGU Tāpat dabūju ņemt kredīta papildinājumu ~ 10 000 LVL un vēl vajag lai 100% pabeigtu.

Autors: SAK (87.110.78.---)
Datums: 24/01/2008 19:59

Mana māja? Nē, bankas māja...

Autors: spk (192.130.154.---)
Datums: 25/01/2008 00:27

SAK, tu tā domā? Palasi līgumu :) Banka tev aizdod naudu, un pretī arī sagaida naudu. Māja tur ir tikai starpcitu :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **    **  **      ** 
 **     **  **    **  ***   ***  ***   **  **  **  ** 
 **     **      **    **** ****  ****  **  **  **  ** 
 **     **     **     ** *** **  ** ** **  **  **  ** 
 **     **    **      **     **  **  ****  **  **  ** 
 **     **    **      **     **  **   ***  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727