UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Saliekamas majas.
Autors: Apokalipse (---.baltia.net)
Datums: 28/01/2008 22:58

Labdien!
Vēlējos jautat,kadam kurš ar to saskaries!Taisos buvet buvēt sliekamo maju lidz 100 kvm pamat cena apm. lidz 20000 LS!Tad nu gribu uzzinat cik vina galu gala izmaksa ar visiem instalacijas darbiem pamatiem utt neskaitot iekšejo apdari!
Būtu ļoti labi ja būtu kads cilvēks kurš sev tadu uzcelis un var pateik kaut kadas realas izmaksas,jo ta pamatcena daudz neko neizsaka..
Paldies.

Re: Saliekamas majas.
Autors: karlis(labsnams.lv) (87.110.231.---)
Datums: 01/02/2008 12:52

100 kv.m. māja izmaksās 45000-50000 ls ar balto apdari,betona grīdu, apkuri un komunikācijām (arī ārējām).

Autors: gribu luudzu zinaat (---.dip0.t-ipconnect.de)
Datums: 01/02/2008 14:05

kas ir saliekamaas maajas?

Autors: Praktiķis (212.93.97.---)
Datums: 01/02/2008 18:38

Kārlis jau to uzrakstījis www.labsnams.lv , jautājums tikai, kā var "elpot" ārsienas , ja tajās iestrādāta Tvaika izolācijas plēve ??? :)

Autors: ssr (81.198.89.---)
Datums: 17/02/2008 15:35

Met mieru saliekamajai koka mājai, cel no blokiem - sanāks 3x lētāk.
Pameklē forumā, tā lieta tika apspriesta diezgan smalki.

Autors: AndrisS (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 17/02/2008 23:42

Es sev uzcēlu koka stāvbūvi, tas būs lētāk, būvēju gan pats, jo esmu celtnieks, 300m2 māja siltināts karkass (izolācijas biezums no 300mm sienām 350 jumtam)ar jumtu izmaksāja 25000Ls, un tas ir trešdaļa no gatavas mājas izmaksām.

Autors: Svētais (213.226.141.---)
Datums: 26/02/2008 12:28

Tad kādu māju ir labāk celt?
Karkasa māju (pasūtot rūpnīcā) vai arī stāvbūvi (ņemt meistarus), jo pašam brīvs laiks lai celtu māju ir sestdienas vakars un svētdienas.
Pamatus es domāju taisīt pats ar paziņām!!!

GALVENAIS IR RAKT

Autors: Aivis (195.122.24.---)
Datums: 29/02/2008 17:37

Būvē māju no koka karkasa paneļiem, kas ražoti rūpnieciski. Uztici montāžu ražotājrūpnīcas montāžas vienībai, seko līdzi TP. projektam un montāžas shēmām tā iegūsi maksimālo garantiju iegādātajām konstrukcijām.

Autors: vecukins8 (---.dialup.triatel.lv)
Datums: 29/02/2008 17:59

Ja būvēsi karkaseni uz vietas,tad tev sanāks apm. 30% lētāk nekā koka paneļu.Ir 2vi mīnusi-tas būs kādi pāris mēnešu ilgāk,būs problēmas atrast labus meistarus.Nosiltini ar ekovati un māja "elpos".

Datums: 04/03/2008 00:53

Muļķibas par ilgāk, tukša karkasa stadija no pamatiem (pamatus neskaitot)līdz spāru svētkiem, mēnesis līdz diviem, atkarībā no konfigurācijas un kvadratūras, ja ap 300m2 un sarežģitas konfigurācijas jumts, un daudz (plaknes, dioganāles putnubūri utt.) tad 2mēneši. Karkasa māja tāpat ir jāpasūta, nav jau tā, ka aizej uz veikalu un nopērc, rīt atvedīs ha. Un tā tāpat ir jāsaliek, kas minimums prasīs pāris dienas, nu bet drīzāk ka nedēļu.
A bet par ekovati, to tualetes papīru, jeb vecu vācu utt. sasmalcināto makulatūru ar šādas tādas patīkamas ķimijas piesmaku elpot man nu nav ne mazākās vēlēšanās. Māja zin elpos, ka neapaukstējas un nesāk šķaudīt, man svarīgi ko es elpošu.
Paņem ieliec respiratorā ekovates gabalu un paelpo, diez cik ilgi to pacietīsi?

"Man mašīna ar iet ar EKO dīzeli, jo uz bākas vāciņa kāds ar naglu ieskrāpējis trīs maģiskos burtus E K O" j o k s

Autors: vecukins8 (87.110.228.---)
Datums: 04/03/2008 04:42

Tu,AndrisS,sākumā raksti-"muļķības",bet pēc tam atkārto manis rakstīto!!!Atceries arī to,ka paneļi jau ir nosiltināti,apšūti no abām pusēm.Lai te varētu kaut ko salīdzināt,tev ir karkasene jādabū līdz paneļu mājas gatavības līmenim!!!kas attiecas uz siltināšanu,tad siltina arī ar skaidām,bet neviens tev viņas neliek elpot ar respiratoru.Domā,pirms raksti visādas stulbības.Te arī darbojas mans otrs apgalvojums,ka būs grūti atrast labus meistarus,jo tādi kā AndrisS tagad ir pilna pasaule-sev māju ir uzmocījis un ir "gudrs"visās lietās un vietās!:(

Datums: 04/03/2008 11:42

Neķer kreņķi, vecukin, uzvelc cauras EKO zeķes un tā elpos! Ha. Zēl ka sev droši vien (varbūt kļūdos)neesi neko uzmocījis. Atšķirība bišku ir.
Paneļi esot nosiltināti, ha , tie ir siltināti nevis nosiltināti, lielākais, ko esu manījis itkā esot 200mm.
Iz dzīves:
- S: grīdu mazgāji?
- A: mazgāju.
- S: izmazgāji?
- A: izmazgāju.
- S: vai kārtīgi izmazgāji?
- A: mmmmmmm

A par gudrību, bišku maldies, pa 10 gadiem būvniecībā uz citu kļūdām gana esmu pamācījies, lai savu māju uzbūvētu, kā ekspirementālu savu ideju laboratoriju, un bļaustos forumā par dažādām glupībām izklaides pēc, un par tām lietām, kur pats esmu praksē pārbaudījis, nu bet vienmēr ir vēl ko mācīties, arī tādēļ forumu palasu, moš kāds domu grauds izsijājas.

Kaut vai kāds varbūt var pateikt, kādam mitruma koeficientam ir jābūt spundētajam apdares dēlim (vagonkai), priekš fasādes apdares, ņemot vērā mūsu jaukos laika apstākļus, lai vasarā nepaliktu spraugas, un ziemrudenī, kā tagad, neizspiestu dēļus (šoruden paralēli divas fasādes vienā un tajā pašā vietā ar dažādiem dēļiem, viena fasāde ideāla, otrai dēļus spiež ārā dēļi vērpjas šķiebjas utt.). Acīmredzami materiāla vaina, bet kā izpīpēt, kurš materiāls ir labs, kurš ne, pirms montāžas?

Datums: 04/03/2008 12:13

Pareizi tu saki,ka sev neko īpašu neesmu uzmocījis,jo viss laiks aiziet būvējot citiem!Un,es labāk dzīvoju EKO zeķēs nekā politelēna zābakos!Ar vagonku esmu strādājis daudz un nekādu brīnumu nav bijis.Pirms apšūšanas vajag materiālam ļaut pastāvēt tādā vidē kādā tas būs pēc tam.Manuprāt,uztaisīt tā lai koks fasādē nestaigātu nav iespējams,bet labāk ir lai viņš nedaudz saraujas nekā izspiež.Esmu redzējis kad vagonka ir izspiesta pagrabtelpā-vienīgais risinājums tad ir pārlikt.

Datums: 04/03/2008 12:50

Kā augustā piespiest to vaganku pastāvēt februāra vidē, par to, ka koks fasādē staigā ir loģiski, bet viena lieta ir staigā otra ir izspiež, neesmu pārliecināts, bet var būt, ka nostāvējis materiāls mazāk maina izmērus mitruma ietekmē, nekā svaigs.
Bet šoruden redzēju vienai mājai izspiestus dēļus, kura jau trīs gadus kā uzbūvēta un viss līdz šim rudenim bija OK, bet šoruden divi dēļi izspiesti, takā nostāvējis koks paliek ?
Vecukin, piedod par kašķa celšnu, jo principā jau rakstam te lai citiem nebūtu pašiem jākļūdās un katram ir izvēles tiesības, bet to ko sauc par "elpojošu" māju ir uzsveru, ka pēc manām domām fufelis, jo neliekot plēves sanāk tāds caurs mētelītis, un caurpūsta nevis elpojoša māja, elpojoša māja ir tikai guļbūve, un pilna karkasa stāvbūve, bet ne no līmētām brusēm celtās guļbūves.
Kokam ir tādas fizikālas īpašības, ka šķēsām šķiedrām gāzes tas vada apmēram 4 reizes labāk nekā mitrumu, bet gareniski pa škiedrām mitrumu apmēram 4 reize labāk nekā gāzes, un šo efektu pagaidām ar nevienu super gudro plēvi nevar atkārtot, kaut gan pastāv būvniecības paņēmieni, kad tiek uzbūvēta "siltumnīca" kurā iekšā dzīvojamā platība, un tiek ventilēta nevis pati dzīvojamā platība, bet sprauga starp dzīvojamās platības ārējo apdari un "siltumnīcu". Ja tā vienkāršāk izteikties tad starp plēvi un riģipsi tiek nodrošināts svaigs gaiss, un panāk līdzīgus telpas klimata rādījumus, kādi ir guļbūvēm, bet daudz labākus siltumtehniskos rādītājus.

Datums: 04/03/2008 13:16

Par guļbūvēm piekrītu,vienkārši,visu mūžu nodzīvot guļbūves sienās nejūtu baigo kaifu,bet tā ir gaumes lieta!Jā,par to vagonku interesanti,bet labi ka tikai divi dēļi izspiesti!

Datums: 04/03/2008 13:27

Mūžu dzīvo mūžu mācies!
Pašam sanāca "kasjaks" un sāku pievērst uzmanību citām mājām, un par tiem diviem dēļiem, vienkārši garām braucu, pirms tam māja aci priecēja, a šoruden vo tev!

Autors: Harijs T (---.ejae.lv)
Datums: 04/03/2008 14:24

Man ir uzcelta koka karkasa māja bez nevienas plēves un rēgipša. Pārbaudīta ar termogrāfiju un blīvuma mērītāju sk. www.artiva.lv. Apkure ar elektrisko radiatoru, gadā patērē 4500kw.

Autors: fricis (---.dpa.lv)
Datums: 04/03/2008 14:36

A tā Eko vate ar laiku nesabirst visa uz apakši?

Datums: 04/03/2008 15:25

Harij T Padalies ar info, no kā tad tev māja sastāv, un vismaz cik m2 vai m3, man 300m2 900m3 kopējais energopatēriņš 1100kWh ziemas mēnešos kurš sastāda 500kwh apkure 300kwh karstais ūdens/5 cilvēki, 300kwh citi energopatērētāji( el plītis televizori ledusskapji apgaismojums ūdenssūknis utt.)

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 04/03/2008 17:20

AndrisS: "Koks šķēsām šķiedrām gāzes tas vada apmēram 4 reizes labāk nekā mitrumu, bet gareniski pa škiedrām mitrumu apmēram 4 reize labāk nekā gāzes"

- tad jau pagaļmūris (cordwood) rullē!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.