UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

shindelis
Autors: zigiic (87.226.77.---)
Datums: 05/02/2008 08:45

Hello!
Ir piebaacis laiks domaat par jumta segumu. Nevaru izshjirties njemt lietuvas razhoto shindeli vai arii IKO razhotu belgjijaa. Lietuvas shindelis 3.7 ls m2, iko 5.30. Kaada vinjiem buus taa buutiskaakaa atskjiriiba??? naudas izteiksmee atskjiriiba tomeer paliela sanaak.

Re: shindelis
Autors: killer (213.182.202.---)
Datums: 05/02/2008 20:57

Ja tev ēkas tuvumā aug koki vispār neieteiktu šindeļus, bet vari pats papētīt mājām ziemeļu puses... nežēlīga sūnas kārta zem kuras krājās mitrums un noārdās bituma slānis... Tad jau nepažēlo naudu Rannilai... Bet ja jāizvējās starp šindeļiem es njemtu to lētāko, gan jau kkā nokalpotu 10-15gadus...

Autors: aaaa (81.198.226.---)
Datums: 06/02/2008 08:56

Rannilu ar šindeli nevar salīdzināt. Man tikai materiāls (classic profils) - tikai bleķis ar notekām un pričendāļiem bija ap 3000 Ls, jumts 180m2. Ruukkistiem ir kaut kas noticis ar smadzenēm, jo cena pēdējo 2 gadu laikā ir praktiski dubultojusies.

Autors: zigiic (78.84.188.---)
Datums: 07/02/2008 07:35

tuvaakie koki 50metru attaalumaa. par ranilu jau ar domnaaju, tik nepatiik ka vinsjh lietus laikaa baigi skaljais, ja veel krusa tad mansardaa totaalas auzas

Datums: 07/02/2008 09:29

Vēl viens nabaga mītu upuris. Kā man jau teica jumtinieki, kas lika Rannilu - ko visi varot ņemties ar to troksni. Ja jumts ir labi noizolēts ar vati utml, tad lietu dzird minimāli - reāli viņi man teica, ka lietus, kas dauza pa palodzēm ir 3x skaļāks pasākums, nekā jumta grabēšana. Varu apstiprināt - tieši tā arī ir. Krusa, savukārt LV teritorijā ir apmēram 0-2 reizes gadā, un tad parasti uz minūtēm 10-15 - nu baigi svarīgi. Ja kas, Ruukki piedāvā speciālu mīkstu apakšklāju jumtam, lai slāpētu skaņu, es gan tādu neuzliku, jo nāca 300Ls klāt. Nu i nafig, man ir 30cm akmensvates jumtā un tur nu cauri dzird tik minimāli, ka tas ir maznozīmīgi.
Šindelim varbūt ir pluss, ka sniedziņš paliek virsū, tādējādi radot papildus siltumizolāciju, no Ruukki bleķa tas baigi smuki noslīd nost, bet toties visi netīrumi gan pie šindeļa ķeras kā pielīmēti - ātri vien tiek sapūstas smiltis un nepaiet ne 5 gadi, kā sāk augt zāle uz jumta.

Autors: kroo (80.233.249.---)
Datums: 07/02/2008 10:08

to aaaa:
cik maksāji par likšanu? vai liki antikondensaacijas pleevi + veeja pleevi vai iztiki tikai ar diffuzijas?
vai neizskatiiji LV ražotās seguma altenatīvas ( tomēr 20...30 % cena zemaaka)?

Datums: 07/02/2008 11:33

Par likšanu pārmaksāju, kauns pat teikt, lai gan precīzi nepateikšu, tur bija baigi sadalīts pa vienībām.
Pīrāgs no augšas: bleķis, aplīstējums no 30x100 dēļiem, līstītes, plēve - balta viena puse kā samts, otra gluda (uz augšu), tad gaisa šķirkārta, tad tipa isoplaat pretvēja plāksne, tad 3x100 vate, tad biezā PE plēve, tad profili, tad reģipsis.
Citus bleķus kā Ruukki pat neapskatīju, jo man jumtinieki uzreiz konkrēti pateica - mums ir pilnīgi vienalga ko mēs tev liekam, cena par darbu tāda pati, bet ja gribi labu materiālu - liec tikai Ruukki bleķi. Viņu vārdiem - pēc skata identisks bleķis ko vietējie valcē no Krievijā ražota skārda, paši esot likuši jau pēc pāris gadiem krāsa esot izbalējusi un vietām pārklājums sācis lobīties nost, kvalitāte esot par kārtu zemāka. Jā, lētāk, bet nezinu vai ilgtermiņā pat nesanāk dārgāk.

Autors: kroo (80.233.249.---)
Datums: 07/02/2008 15:19

to aaaa:

Paldies par info!
Man ar šo pavasari/vasaru ir plāns nomainīt 250 m2 veco šīfera jumtu, izbūvēt mansardu. Eesmu izshkjiiries par blekjinieku, bet tieši kādu – vēl nezinu. Ja Ruukki Monterey PE maksā 6,65m2, tad Akolata iekš LV ražotajs Rubīns PE 4,59m2. Jau 500 Ls starpība par materiālu, kuri izskatās pilnīgi vienādi (vismaz sākumā). Bet nu tas, ka pārklājuma sastāvs un kvalitāte varētu atšķirties, ir ļoti iespējams. Pieļauju, ka arī lokšņu izgatavošanas precizitāte. Tikai Ruukki maksimālais garums ir 7,3m, a man vajag 8m. Vietējie var uztaisīt arī 8m. Un turklāt klāt nāk kores, karnīzes, sateknes, vējamalas, kas Ruukki variantā noteikti būs dārgākas. Bet nu ilgtermiņā protams...
Man gan ir pazinja krāsotājs (metāli) un vinjam ir tas pārklājuma/krāsojuma biezuma mērītājs, tā ka būs jāpaskatās, kas ir kas.
Pirms pusgada/gada jumta pīrāga standartcjeniks bija 25 Ls/m2,neatceros vai tur arī vējmalas gāja un nezinu kā tagad. Man jau liekas, ka 3 cilvēki pa 2 nedēļām tiktu galā un te nu ir par ko padomāt.

Datums: 07/02/2008 17:32

Ruukki cenu sataisa ne jau pats bleķis, kas nemaz tik traki dārgs nebija (starp citu Ruukki bleķi no Somu skārda jau arī valcē tepat LV uz vietas), bet gan visi tie pričendāļi. Atradu to savu rascenku, man gan bija Classic profils ar PURAL pārklājumu, kas principā ir dārgākais no Rūķiem, bet patika vizuāli vislabāk.
Tātad (bez PVN): bleķis: 7.85 Ls/m2, specelementi (ap malām) 6.92 ls/m2, kore 4.75 gabalā (kopā 9 gab.), kore apakšējā - 1 ls/gab (70 gab.), karnīze - 4.1 Ls/gab (16 gab.), sniega barjeras - 49 ls/gab (4gab.), ventilācijas izvadi - 70.9 Ls/gab (3 gab)., tad vēl skrūves, skavas, pural krāsa, naglas, teknes, teknes gals, savienotāji, konektori, āķi, silikons, līkums utt.
Koroče par bleķi vien bija 1363 Ls + PVN (192 m2), bet viss kopā materiāls sanāca 2900 Ls (ar visu PVN un 10% atlaidi, ko deva jumta licējiem, caur kuriem arī pasūtīju).
Par to pārklājumu - tur jau nav fiška pārklājuma biezumā, bet gan cik tehnoloģiski pareizi tas ir uzklāts. Rūķu bleķis ir cinkots un tad pa virsu vēl tā viņu speckrāsa. Jumtinieki man stāstīja, ka nesen pirms pāris gadiem kaut kādai skolai uzlikuši to krievu bleķi un neticami, bet tas jau tagad vietām sitot cauri rūsas pleķus. Vismaz no viņu stāstītā pirms 15 gadiem liktās Rannilas izskatoties tādas pašas kā tiko uzliktas. Svarīgi ir, cik labi tas cinks turās pie metāla, cik bieza un kvalitatīva ir paša cinkojuma kārta utt.
Par loksnes maks. garumu neko nezinu, tad jāzvana uz Ruukki un jāprasa, bet zinu, ka laikam visiem profiliem tas garums nebija maksimālais vienāds.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  ********   **    ** 
  **   **   **        **     **  **     **   **  **  
    ***     ******    **     **  ********      **    
   ** **    **        **     **  **     **     **    
  **   **   **        **     **  **     **     **    
 **     **  ********   *******   ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727