UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
apkure
Autors:
noname
(195.2.103.---)
Datums: 11/02/2008 10:58
Ja pēc projekta mājā ir paredzēta gāzes apkure un ja izdomāju tomēr likt zemes siltumsūkni, vai man šīs izmaiņas jasaskaņo attiecīgā novada būvvaldē?
Re: apkure
Autors:
ralf
(81.198.173.---)
Datums: 11/02/2008 18:15
Ja tev ir iespēja pieslēkties centralizēti pie gāzes tad tu esi lo.. ja gribi slēkties pie siltumsūkņa
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 12/02/2008 21:39
to : ralf
Interesanti, gan kapec tik parsteidzigi un puiciski secinajumi/komentari?
Interesanti, gan kapec tik parsteidzigi un puiciski secinajumi/komentari?
Autors:
JanisJanis
(195.13.255.---)
Datums: 14/02/2008 16:36
Uzstaadod gaazi daudz mazaak iespeeju ieberzties nekaa ar SS.
SS: nav grunts kaa vajag + pa mazu kolektors, gruuti atgaisot, jaapapildina, montieri mudak uttt.
SS: nav grunts kaa vajag + pa mazu kolektors, gruuti atgaisot, jaapapildina, montieri mudak uttt.
Autors:
Atvars
(195.20.127.---)
Datums: 15/02/2008 15:02
man ar bija doma par siltumsukni, bet nobijos.
ta ka visa apures butiba ir ledusskapis tikai ar atsķiribu ka tiek sildita kastes iekspuse domaju ka si sistema pateres elektribu tikpat daudz cik 200 ledusskapji.
elektribas cenas pieaugs ta ka lets tas prieks nebus.
Teorija saku domat ka varetu ielik saules apkuri. esmu gan dzirdejis ka ziema udeni uzsilda lidz 30-40 gradiem, tacu ja maja abos stavos ieliek siltas gridas it ka nemaz vairak tos gradus nevajag.
siltusuknim viens minus nebus elektribas nebus siltuma. kaut gan tiem retajiem gadijumiem kad pazud elektriba var nopirkt dizelgeneratoru ap 300 ls un turet vienu degvielas kannu rezerve.
ta ka visa apures butiba ir ledusskapis tikai ar atsķiribu ka tiek sildita kastes iekspuse domaju ka si sistema pateres elektribu tikpat daudz cik 200 ledusskapji.
elektribas cenas pieaugs ta ka lets tas prieks nebus.
Teorija saku domat ka varetu ielik saules apkuri. esmu gan dzirdejis ka ziema udeni uzsilda lidz 30-40 gradiem, tacu ja maja abos stavos ieliek siltas gridas it ka nemaz vairak tos gradus nevajag.
siltusuknim viens minus nebus elektribas nebus siltuma. kaut gan tiem retajiem gadijumiem kad pazud elektriba var nopirkt dizelgeneratoru ap 300 ls un turet vienu degvielas kannu rezerve.
Autors:
v_t
(78.84.44.---)
Datums: 15/02/2008 15:09
kāda sena gudrība vēsta, ka bailīgiem pieder pasaule. :D
un arī tiem, kas izdara secinājumus par lietām kuras neizprot.
un arī tiem, kas izdara secinājumus par lietām kuras neizprot.
Autors:
aaaa
(81.198.226.---)
Datums: 16/02/2008 00:00
Ja nav elektrības nestrādā neviena centrālapkure - tad tik vecā labā krāsniņa. Tagad visām modernajām apkures sistēmām ir visa automātika uz elektrības, cirkulācijas sūkņi utt.
Gāzes apkure ir lētākā aiz malkas un oglēm, mainīt uz SS ir pilnīgs absurds. Otrādi vēl jā, bet mainīt lētu apkuri uz dārgāku - nesaprotu, mazohisms kaut kāds.
Gāzes apkure ir lētākā aiz malkas un oglēm, mainīt uz SS ir pilnīgs absurds. Otrādi vēl jā, bet mainīt lētu apkuri uz dārgāku - nesaprotu, mazohisms kaut kāds.
Autors:
AndrisS
(---.dialup.triatel.lv)
Datums: 17/02/2008 00:12
Dabasgāzes un siltumsūkņa apkures izmaksas ir līdzīgas, bet elektrības cena ceļas lēnāk nekā gāzes, jo elektrības cenu izmaksās tikai puse ir gāze, man pašam darbojas siltumsūknis, māja 300m2 900m3 šoziem apkures izmaksas ir 30-40 ls mēnesī, man gan māja ir siltināta, nevis Latvijas būvnormatīviem atbilstošs fufelis, jumts 400mm un sienas 300mm izolācijas, māju būvēju pats, siltumsūknis kopā ar kolektoru un antifrīzu, kā arī traktors izmaksāja 5000Ls, plus divas dienas pa tranšejām un dažas stundas lai pieslēgtu.