UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Nepabeigta maja
Autors:
Glorija24
(213.21.198.---)
Datums: 21/05/2008 16:13
Vai kads nevar man kadu info pastastiit, kaa ir ar tam kaut kad saktaam, celtaam majam, sazvanijos ar ipashnieku vinsh teica, ka kaut kad 80 gados ir sakta, ja es tadu variantu izdomaju pirkt un turpinaat beigt celtniecibu. Kam man ir japieversh uzmaniba un kaa ar nodoshanu eksplutacijaa utt?
Paldies.......
Paldies.......
Re: Nepabeigta maja
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 21/05/2008 17:32
Ja (jaun)būve nav ierakstīta zemesgrāmatā, par legalizāciju interesējies būvvaldē. Var nākties taisīt jaunu projektu un plēst nost šīfera jumtu.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 21/05/2008 18:28
Prasi būvatļauju. Pēc tam var interesēties par iespējām to pagarināt (pat no 80-ajiem būs derīga). Ja būvatļaujas nav, vēl var sameklēt saskaņoto projektu attiecīgā rajona būvvaldē, kur atrodas projektu arhīvs, ja vien nav nodots Valsts arhīvam. Bet lielas jēgas no tā nebūs. Ja nekā nav, tad 120%, ka jāsāk process no nulles it kā būtu tukša vieta un atbilstoši tagadējiem noteikumiem. Oficiāli būvju legalizācija netiek pieļauta, bet varianti ir.
Autors:
tante
(78.84.43.---)
Datums: 22/05/2008 06:30
...manuprāt, jāsāk būtu ar to, ka jāparāda šī būve kādam speciālistam- jāveic tā sauktā tehniskā apsekošana; arī 80-jos būvēja mājas pārdošanai...parasti ir nekvalitatīvi izbūvētas ailas, defekti pārsegumā un jumta konstrukcijā, kas ļoti sadārdzina būves pabeigšanas darbus, kā arī šodienas priekšstatiem neatbilstošs telpu plānojums. Arī laika zobs kaut ko paveic neapdzīvotā mājā- bieži ļoti daudz no uzbūvētā vienkārši jānojauc- šobrīd pielāpīšanai un tālākpārdošanai, laikam, nav perspektīve...