UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Aldiss (---.balticom.lv)
Datums: 29/06/2008 13:51

Situācijas izklāsts.
Divi neatkarīgi rīkstnieki apstaigāja gabalu un puslīdz vienādi sazīmēja āderes, ieskaitot akas vietu. pēc tā arī tika izstrādāts mājas projekts.

Sameklēju akas racēju (esot 2-ais labākais LAtvijā pēc izrakto aku skaita), kurš tomēr ieteica vēlreiz pārliecināties par akas vietu, jo viņam šķita aizdomīgs norādītas dziļums (10m). viņš ieteica atsaukt slaveno rīkstnieku Ēriku, jo jau vairākus desmitus gadus rokot akas, kuras ierādījis šis rīkstnieks.

Ēriks atbrauca un norādīja pavisam citu akas vietu un dziļumu (6m) un protams arī iepriekš norādītā mājas vieta izrādījās pilnīgi nederīga.

protams viss slēpjas ticības jautājumā - vai nu tici āderu eksistencei un ietkmei vai nē. un ja tic -kuram rīkstniekam uzticēties?

kādi ieteikumi vai praktiska pieredze ar dažādu rīkstnieku atšķirīgi norādītām āderu vietām?

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Aldiss (---.balticom.lv)
Datums: 29/06/2008 16:04

Vai izslavētā Lija Bērziņa vēl praktizē?

Ja kādam ir viņas koordinātes - lūgums atsūtīt uz aldiskuklis@#$%&inbox.lv

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 30/06/2008 09:40

Dazādu rīkstnieku rādījumi var atšķirties ne tikai dēļ kļūdām, bet arī dēļ selektīvās pieejas - vairums meklē tikai atsevišķus ģeopatogēno zonu veidus. Manuprāt pieejai vajadzētu būt integrālai, izsverot pēc ietekmes uz cilvēku, bet, vai kāds tādu praktizē, nezinu.
Kamēr vieni meklē ar rokām
[www.svetvietas.lv]
citi - ar tehniskām ierīcēm:
[www.aderes.lv]
Sliecos piekrist viedoklim, ka iedarbība uz veselību nav tikai ticības jautājums, bet gan viens no faktoriem, kas objektīvi iespaido veselību līdzās garīgajam/emocionālajam stāvoklim, ēšanai, kustībām utt, un uztverams kā slodze organismam (геопатогенная нагрyзка).
Domāju, ka no trim 1188 privātpersonu katalogā rodamajām Bērziņām Lijām tā ar adresi Rīgā būs īstā. Bērziņa gan nemēra vai vismaz klientiem nerāda "āderu" polaritāti, kas netiek apskatīta arī vienīgajā latviešu zinātniskajā grāmatā Dolacis, Kalniņš, Valdmanis "Rīkstniecība tuvplānā" Avots 1991.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Aldiss (---.kaubamaja.ee)
Datums: 30/06/2008 09:49

paldies.
Lija Bērziņa ir atrasta un jau sarunāti darbu izpildes laiki.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Rx (159.148.5.---)
Datums: 15/07/2008 15:18

Senos laikos latviešiem bija divas pamat āderes: uguns un ūdens...( protams noteica arī citas, uz kurām lika upurēšanas vietas, svētvietas un t.t.)Bet attīstoties, tās, vai jau jaunas tika atklātas. Un tagad zināmas ir jau daudz vairak, vismaz 6 pats atsškiru...Bet ne par to. tāpat nāķ klāt dažādi starojumi no cilvēka, dabas radītiem ķermeņiem, prieķmetiem. Viens Lauks var pārklāties ar daudziem citiem, savstarpēji saderīgi dzīvojot, tas ir, viens otru neiznīcina. Un maldīgs ir prieķstats ka ar kadu citu lauku otru lauku var likvidēt, nobīdīt... Var tikai to radīt stiprāku par kādu citu un liekās ka tas pazudis. Arī akas dziļuma noteikšana ir dziļi intuitīvs informācijas nolasīsanas veidz no zemapziņas, un varbūt no kautkā cita, nezināma ar apziņu. Un šim "merijumam" nav 100 procentu ticamības! Bet gadās ļoti precīzi pareģojumi gan! Tāpat par mājas pareizu izvietošanu varētu veselu disertāciju un zinātni bīdīt, jo nav tas ti vienkārši. Bet lielos vilcienos rekomendācijas gan vajadzētu ievērot, ir ļoti spēcīgi starojumi, ko nevajadzētu cilvēkam ilgu laiku. Tas pieradīts. Pats kad Hobija pēc pētu tās lietas, zemapziņai pieprasu dažādu informāciju (kā minēts ieprieķš-selektīvi..) un vispārinot arī sekojoši mēru: lai rāda tās vietas kas kaitīgas!

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: es2 (91.188.63.---)
Datums: 26/08/2008 22:43

ari mekleju rikstnieci,ku ar rudijumu, kas daba pasaka , kur likt maju , nevis zime sarezghitas shemas, no kuram neko atrast normals cilveks nevar ....

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: ralf (81.198.173.---)
Datums: 28/08/2008 17:51

man ir daudz kaimiņi un paziņas- radinieki- kuriem akas stāv tukšas vai ūdens ir tikai pēc lietiem- tā kā es šiem šarlatāniem neticu- tagad vien viena rok aku bija jabūt 7 m dziļumā tagad esot 8,5 m un vēl nav man jau liekas ka lētāk ir taisīt dziļurbumu

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 29/08/2008 09:05

1. Cauru gadu ūdens pilna irdenu iežu slāņa atrašana un dziļuma līdz tam noteikšana;
2. Mazākas nestspējas zonu (kuras varētu vairāk deformēties zem ēkas pamatu slodzes) noteikšana gruntī ar biolokācijas (rīkstniecības) metodēm;
3. Ģeopatogēno zonu (kurās cilvēkam nebūtu vēlams ilgstoši uzturēties) kartēšana -
vispārīgā gadījumā ir dažādas lietas un nav garantijas, ka konkrēts par rīkstnieku dēvēts cilvēks bez kļudām noteiks visu minēto.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 31/08/2008 21:41

Saprašanai: ādere ir lauks. Un šis lauks veicina ūdens cirkulciju augsnē. Un ja nav paša ūdens, tad tā arī nav tai vietā, kur ir ādere, jeb kur ierādīta akas vieta. Bet āderu krustpunktā šis lauks ir stiprāks un tas, ka būs ūdens varbūtība palielinās. Dziļumu nosaka pēc "informatīvās informācijas" Un tas ir āderista spēja pieslēgties šai informācijai. Dažreiz pat ļoti precīza. Patreizējā momentā. Nākotne nav zināma. Akas vietas ierādīšana ir ļoti komplekss darbs: āderes krustpunkts, ūdens dziļums, akas apmierinoša atrašanās vieta...un ieži...bet tos āderists nenosaka. Tāpat ūdens kvalitāti protams informatīvi var pieprasīt, bet tās atbilde atkarīga no āderista "domu" tīrības un pieredzes šādu jautājumu risināšanā. Daudz nosaka āderista garīgā tīrība un domu skaidrība. Un to tā vienkārši no malas nevar pateikt. Tas arī ir talants. Un kā zināms, Talants ir Dieva dots. To nevar radīt. Un jo āderists vairāk zin, izjūt, saprot, māk, jo viņam grūtāk Vienkāršam cilvēkam patiesi pareizi nolikt "visas āderes" un "laukus" pa vietām, jo principā tas nav iespējams. Ja pieiet jautājumam vienkārši, tad ir tā kā ir: ko māku to rādu. Un atnāk cits un rāda citu. un Abiem taisnība! Jo šo lauku ir Daudz!!!!!!!!!

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: aae (87.110.135.---)
Datums: 31/08/2008 22:33

Patiesība ir tur ārā :)

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Aldiss (---.balticom.lv)
Datums: 04/09/2008 23:16

Atnāca Lija Bērziņa un visu sazīmēja kā nākas un tiešām - tās dažādās āderes iet krustu šķērsu pāri visai zemeslodei, veidojot tādu kā "šaha galdiņu".

P.S. vēl aizvien meklēju labus pamatu racējus / betonētājus.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: VALUKS (85.254.5.---)
Datums: 11/01/2010 12:39

kurs var palidzet cik dzili jadzen spice Olaine. Iedzinu sesi ar pus metri bet udens nav kaut gan adere tur ir.Ar cienu.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: tanta (95.68.4.---)
Datums: 11/01/2010 16:15

Spices galva jātrāpa ūdens āderē, vienkāršoti var pieņemt ka ādere atrodas tik dziļi, kādā attālumā atrodas paralelās blakus āderes... parasti virs ūdens ir samērā cieta grunts, t.i. grūti dzīt spici.

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: KAIJA (87.110.221.---)
Datums: 06/05/2010 13:04

Varbūt kāds var palīdzēt ar informāciju par Lijas Bērziņas telefonu?
Pienācis laiks projektēt māju - gribas uzzināt pareizās vietas.
Kaija

Re: Āderes, rīkstnieki un šarlatāni.
Autors: Didims (78.84.134.---)
Datums: 07/05/2010 21:36

Zvani 1188, tā kura Rīgā



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **      **  ********  ********  
 ***   **   **  **   **  **  **  **        **     ** 
 ****  **    ****    **  **  **  **        **     ** 
 ** ** **     **     **  **  **  ******    **     ** 
 **  ****     **     **  **  **  **        **     ** 
 **   ***     **     **  **  **  **        **     ** 
 **    **     **      ***  ***   ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727