UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
maja bez pamatiem
Autors:
Silcha
(---.aldems.lv)
Datums: 10/08/2008 22:21
Vai maju var uzcelt bez pamatiem? Esmu dzirdeejis par maajam kuraam nav pamatu. Vai iebetonejot zeme dazas pedas un uzceljot uz tas maju ir vajadziigs projekts un buvatlauja??? Velos celt maju bet negribu to lielo njemshanos ar projektiem un atlaujaam... tas ir iespeejams?
Re: maja bez pamatiem
Autors:
Juris_F
(83.136.136.---)
Datums: 11/08/2008 09:17
Tad tikai vagoniņu, vai laukos līdz 25m2
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/08/2008 10:35
Bez pamatiem neskaitītos būve (būvniecības procesā radies ar zemi saistīts veidojums). "iebetonejot zeme dazas pedas" saistība ar zemi diemžēl rodas.
Neskaitītos, ja nerokot noliktu uz zemes klučus.
Neskaitītos, ja nerokot noliktu uz zemes klučus.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 11/08/2008 13:19
Diemžēl, praksē uz klučiem noliekot nedaudz lielāku namiņu kāpās, dikti sarosās visi dabas draugi un delnas un spiež būvvaldes pieņemt lēmumu par ēkas nojaukšanu utt., kaut pēc likuma burta tā nav ēka vai būve, bet, teiksim, uz zemes nolikts palielāks skapis.
Autors:
Sapieris
(80.232.222.---)
Datums: 11/08/2008 14:10
Krievu pasakās ir mājiņa uz vistas kājas. tajos laikos raganām arī laikam bija problēmas ar saskaņosanu. tāpēc mājiņa būvēja viegli pārvietojamas. ja paskatamies vairāk multenes tad redzam ka pārvietošanas gadījuma uzrodas arī otra kāja , līdzīgi kā stārķim. varbūt pareizāk būtu mājiņa uz stārķa kājām.
Man līdzīga problēma pilsētā ar malkas šķūni- pats gribu to pie sētas bet traucē tie 5-6m no ielas malas. ņemšu lielākus akmeņus vai betona klučus un uzstutēšu uz tiem. gan jau kaut kāda grunts sēšanās būs , bet malkas šķunim po.....
kā tu iedomājies novērst grunts sēšanos vai mājas nobīdīšanos?
Man līdzīga problēma pilsētā ar malkas šķūni- pats gribu to pie sētas bet traucē tie 5-6m no ielas malas. ņemšu lielākus akmeņus vai betona klučus un uzstutēšu uz tiem. gan jau kaut kāda grunts sēšanās būs , bet malkas šķunim po.....
kā tu iedomājies novērst grunts sēšanos vai mājas nobīdīšanos?
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/08/2008 15:07
Sēšanās mazinās, ja vistas kājas aizstāj ar pīles pleznām. Savukārt ja nobīdi nenovērš ūdensvada/kanalizācijas caurules un kabeļi, ēku fiksē katrā stūrī iedurot pa strausa galvai.
Autors:
Silcha
(---.aldems.lv)
Datums: 12/08/2008 20:35
Nu jaa skaidrs pez projektiem un atljaujaam neiztikt, paldies par informaciju...
Veel jautaajums, kas notiek ja maaju uzcelj bez projekta un atljaujaam?... liek jaukt nost vai arii var samaksaat sodus un pectam uztaisiit projektu? baigais laiks aiziet lai dabuutu to projektu un atljaujas, gribeetos sogad pirms aukstaa laika ielikt pamatus, bet visu bremzee projekts.
Veel jautaajums, kas notiek ja maaju uzcelj bez projekta un atljaujaam?... liek jaukt nost vai arii var samaksaat sodus un pectam uztaisiit projektu? baigais laiks aiziet lai dabuutu to projektu un atljaujas, gribeetos sogad pirms aukstaa laika ielikt pamatus, bet visu bremzee projekts.
Autors:
Sapieris
(87.110.129.---)
Datums: 12/08/2008 22:21
tas atkarigs no vietas kur gribi būvēt un kontroles dienestu modrības.
ja tev plānos šogad tikai pamati tad betonē un sāc projektēšanas darbus. vispirms sameklē arhitektu lai iedod vismaz kaut kadas skices pamatiem, jo viņam pēc tam būs ari ar savu ādu jāatbild par to ko esi iebetonējis. zinu ļautiņus kas visu māju ir papriekšu uzcēluši un pēc tam nāca projektētaji un uznesa to visu uz papīra. pēdējais tāds gadijums bija pirms 2 gadi (man zināmais). tiesa gan viņam jau bija kaut kāds projekts, bet reālā māja tika būvēta pēc no poļu kataloga izplēstas lapas.
ja tev plānos šogad tikai pamati tad betonē un sāc projektēšanas darbus. vispirms sameklē arhitektu lai iedod vismaz kaut kadas skices pamatiem, jo viņam pēc tam būs ari ar savu ādu jāatbild par to ko esi iebetonējis. zinu ļautiņus kas visu māju ir papriekšu uzcēluši un pēc tam nāca projektētaji un uznesa to visu uz papīra. pēdējais tāds gadijums bija pirms 2 gadi (man zināmais). tiesa gan viņam jau bija kaut kāds projekts, bet reālā māja tika būvēta pēc no poļu kataloga izplēstas lapas.
Autors:
aaaa
(87.110.136.---)
Datums: 12/08/2008 22:41
Esmu jau te rakstijis, ka pats pamatigi nozeloju, ka visu dariju oficiali, jo tikai birokratijas del zaudeju apmeram 6 menesus, ka laika celtniecibas cenas uzkapa ne pa jokam. Pie kam zaudeju nevis tapec, ka process aiznjem laiku, bet tapec, ka musu zemite katrs cisins izliekas par desu, un kaut ko megina "aizliegt" vai izdomat kadu nepieciesamu izzinu. Reali vajadzeja bliezt maju augsa un vienlaicigi kartot papirus, ka loti daudzi to ari dara. Beigas man chalitis no buvvaldes izdodot buvatljauju tjiharjom ta ari pateica, ka esot bijis duraks - butu jau sen pus maju uzcelis.
Autors:
Juris_F
(83.136.136.---)
Datums: 13/08/2008 09:11
Vajadzētu dabūt vismaz plānošanas projektēšanas uzdevumu, lai nesāc taisīt kaut ko, kas galīgi tur nav iespējams.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 13/08/2008 09:22
Par sankcijām reiz no likumiem izlobījām, ka nojaukšana draud, ja nav bijis arī saskaņota projekta, ne tikai būvatļaujas, kas gan arī ir biežākais gadījums, jo vismaz nerīgā no projekta līdz būvatļaujai ir tikai 3 soļi - apdrošināšana, būvētāja saistību raksts un nodevas nomaksa.
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 13/08/2008 09:43
Tas par to plānošanas arhitektūras uzdevumu ir pilnīga taisnība - to var elementāri izņemt būvvaldē, lai redzētu ko tur un kur tur drīkst būvēt, un tad vadoties pēc tā var sākt bliezt augšā vienlaicīgi taisot projektu utt. Ja vien tās nav Jūrmalas kāpas, es to silti tā arī ieteiktu darīt.
Vienstāvam: Nu beidz taču te vienreiz visus ar tām sankcijām baidīt - ja man vienā no kasīgākajiem Rīgas rajoniem pats būvvaldes darbinieks ieteica, ka vajadzēja tā darīt, tad nu nevajag te no mušas taisīt ziloni. Cita lieta ir tiešām Jūrmalas kāpas vai 9-stāvīgs debesskrāpis Vecrīgā, bet privātmāja laukos vai pierīgas pļavā nav tevis minēto represiju objekts.
Vienstāvam: Nu beidz taču te vienreiz visus ar tām sankcijām baidīt - ja man vienā no kasīgākajiem Rīgas rajoniem pats būvvaldes darbinieks ieteica, ka vajadzēja tā darīt, tad nu nevajag te no mušas taisīt ziloni. Cita lieta ir tiešām Jūrmalas kāpas vai 9-stāvīgs debesskrāpis Vecrīgā, bet privātmāja laukos vai pierīgas pļavā nav tevis minēto represiju objekts.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 13/08/2008 10:40
Nezinu, vai, paļaujoties tikai uz apiešanu, var cerēt visu reiz sekmīgi nodot ekspluatācijā. Pieņemu, ka visi reiz gribēs būves novest līdz zemesgrāmatai, turklāt juridisku aprindu cilvēki mani ir brīdinājuši: tiklīdz stāsies spēkā nodokļa par ēkām kasēšana no fiziskām personām, visas būves sāks pārbaudīt reāli un bezpapīrniekiem tas izmaksāšot dārgi.
Pagaidām, izskatās, neko neformē daudzi. Reiz profesionāls celtnieks par konkrēta komunikāciju mezgla risinājumu man ieteica - dari tā, mēs tā uztaisījām tam un tam.
Es šaubījos: Dīvaini. Kas viņam bija rakstīts Vides pārvaldes noteikumos?
Celtnieks izbrīnīts: Kādos noteikumos? Tu domā, viņam vispār ir kādi papīri?
Es: Bet kā viņš plāno nodot ekspluatācijā?
Jautājums palika neatbildēts.
Savulaik arī es interesējos par nelegālu būvniecību, ko manas pašvaldības būvinspektors citstarp ilustrēja arī šādi: Konkrēts sods varbūt arī nav milzīgs, bet neviens man neliedz to daudzkāršot: par pamatu ielikšanu, par pirmās ķieģeļu kārtas uzmūrēšanu, par otrās utt.
Pagaidām, izskatās, neko neformē daudzi. Reiz profesionāls celtnieks par konkrēta komunikāciju mezgla risinājumu man ieteica - dari tā, mēs tā uztaisījām tam un tam.
Es šaubījos: Dīvaini. Kas viņam bija rakstīts Vides pārvaldes noteikumos?
Celtnieks izbrīnīts: Kādos noteikumos? Tu domā, viņam vispār ir kādi papīri?
Es: Bet kā viņš plāno nodot ekspluatācijā?
Jautājums palika neatbildēts.
Savulaik arī es interesējos par nelegālu būvniecību, ko manas pašvaldības būvinspektors citstarp ilustrēja arī šādi: Konkrēts sods varbūt arī nav milzīgs, bet neviens man neliedz to daudzkāršot: par pamatu ielikšanu, par pirmās ķieģeļu kārtas uzmūrēšanu, par otrās utt.
Autors:
Andreits
(136.173.162.---)
Datums: 09/09/2008 17:13
Vienstāv, tas Tavs pašvaldības būvinspektors neko daudz no juridiskām lietām nesaprot ;) Tāpat kā CP, arī pašvaldības inspektors sodu var uzlikt tikai par vienu pārkāpumu.