UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Ambrosio (---.btv.lv)
Datums: 29/09/2008 22:07

spk, Tu laikam nesaprati Pow teikto - WiFi ar visiem tiem "drošības" keksīšiem nav vairs publiski pieejams, bet ir viegli uzlaužams. Jebkurš script kiddie (http://en.wikipedia.org/wiki/Script_kiddie), nerunājot par nopietniem vīriem, tādus "drošus" WiFi kā riekstiņus var lauzt.

Uzriktēt WiFi normālā drošības līmeni var mierīgi izmaksāt vairāk nekā tīkla vadus normāli savilkt. (izņemot ja pats spečuks un darbs ir par velti).

Un runājot par pircēja lokiem, vadu savilkšana protams darījumu neizbojātu. Vienīgi, ja būtu jāizvēlas no vairākiem daudz maz manās acīs līdzvērtīgiem māju variantiem, kuru māju pirkt, tad es pirktu to, kurā man būtu mazāks čakars ar visādiem papildus darbiem. Vai arī cenai būtu jābūt nozīmīgi zemāka, lai atmaksātos pašam kaut kādu pielabošanu organizēt. Gribētu atgādināt, ka sen jau laiki, kad grāba kuru katru māju, ir pagājuši un pircēji ir noteicēji un paliek aizvien izvēlīgāki.

Vēl vairāk, daļai māju, kas būvētas uz pārdošanu, vērtība tiecas uz "zemes cena mīnus mājas nojaukšanas izdevumi". Un jo ilgāk tās neapdzīvotas stāvēs, jo zemāka cena paliks.

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: fricis (---.dpa.lv)
Datums: 30/09/2008 10:23

Nu nav tik viegli uzlauzt WiFi kā te cilveki ir sadomajušies. Savulaik, kad man bija slikts interneta pieslēgums, bet kaimiņu firmai kreitni labāks, pats šo jautājumu cītīgi studēju un nonācu pie secinājuma : Uzlauzt WiFi var, ja tiek lietots WEP (pusstunda vai pat mazāk)(http://www.aircrack-ng.org/doku.php) vai ja tiek lietota krutāka šifrēšana kā WPA2, bet parole var uzzminēt lietotjot pilno pārlasi. Tas ir jūsu parole ir apmēram šada 12345678.

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Haralds (62.63.180.---)
Datums: 30/09/2008 13:25

Ai, ai, ai.

Nē es saprotu, ka cilvēkiem gribas tikt vaļā no vadiem utt. bet ir divas lietas, kas mani personiski liek domāt par vienu WiFi kasti un ne vairāk. Tas vai tas ir droši vai nedroši lai katrs spriež pats. katrā ziņā par atslēgām ārdurvīm mums katram ir savs viedoklis un katrs liek sava veida atslēgas.

1. izmantojamās frekvences ir brīvās- tās tiek izmantotas dažādās pultīs, telefonos un citās bezvadu fīčās. Tas viss rada fonu tavam bezvadu tīklam. Ja šodien to vēl nejūt, tad pēc pāris gadiem tavs WiFi var darboties ar stipri lieliem traucējumiem un neviens nesapratīs kapēc. Es zinu gadījumus, kad pavisam citas frekvences izstarojošs aparāts ar kautkādu rezonanses frekvenci nojauc tādu WiFi līdz vispār nav iespējams strādāt.

2. kādreiz tos aparātus, ko tagad sauc par WiFi, sauca arī par mikroviļņu sakaru ierīcēm. Ko dara mikroviļņu krāsns- priekšstats ir gandrīz katram un savādāks. Tas, kas tur lido pa gaisu un ir netverams, nejūtams, nesaožams kautkādā mērā var iespaidot mūsu psihi un naktsmieru.

Pareizi- arī par mobiliem kādreiz teica, ka tie izraisa smadzeņu vēzi, bet tagad vairs par to nedomā, jo itkā tā nav. Akmens vates pārdevēji sit pie krūts, ka šī nu gan "nekož" rokās, kad ar to strādā, bet vienalga neviens ar to kailām rokām nestrādā (lai gan nekož, toties jūt!).

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 30/09/2008 14:37

Ambrosio, tu laikam nesaprati, ko es teicu. Būtība - tīkla esamība vai neesamība ir viens no pēdējiem faktoriem mājas izvēlē, lai arī kā tev, datorastam, negribētos ko savādāk.
Ar nikniem krekeriem, kas lauž tīklus kā riekstus, attiecīgā servisa kompānijas bīdīja bubuli jau daudzus gadus atpakaļ, kad man liktens bij lēmis par adminu darbināties. Nāca dažādi daiļdi*sēji pie uzņēmuma vadības, skaloja smadzenes, ka lūk ir iespēja tur uzlauzt tā un sabojāt šitā, un ka viss ir nedroši yadaa-yadda. Visos gadījumos pasākums beidzās līdz smieklīgumam vienkārši - domēna vārds zināms, uz priekšu, lauziet, bojājiet visu, ko varat, ja izdosies - taisīsim tur drošības auditu un vēl visādus pasākumus, maksāsim naudu, viss notiks. Kā domā, cik gadījumos tika veikts kas vairāk par portu skanēšanu pāris reizes, un mēģinājumu atrast weblapai ārēji pieejamu admina interfeisu? :)
Līdzīgi varu teikt, ka braukt pie manis uz čuhņu, lai atkostu wpa2 atslēgu (nu nav tas gluži kā ar riektiem) un tad kādu brīdi izmantotu interneta pieslēgumu ar nožēlojamu ātrumu, ir viena no debīlākajām idejām uz šīs planētas. Ja kādam tas liekas saistoši, lai tak dara. Savukārt, ja man ienāks prātā māju pārdot, un kāds to negribēs pirkt dažu kabeļu neesamības pēc, nu sorry. A ko tu pats teiktu, ja ierastos skaņas mīļotājs ar šādām prasībām:
[www.royaldevice.com]

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: EjTakTu (87.110.88.---)
Datums: 30/09/2008 19:13

Lūk šitāda uzparikte ir fīča ne pa jokam ;) Tikai nevarēju pēdējā bildē saprast, kāpēc zem ekvalaizera kā pretvibrācijas elements izmantots cepums "domino" :D

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: aaaa (84.237.204.---)
Datums: 30/09/2008 21:56

Galiigi no citas teemas un, liekas, ka shis jau te forumaa reiz paraadiijaas, bet nu taa, tiem, kas nav redzeejushi - earthship konceptmaajas, nav jaakurina pat ziemaa.
[www.touchtheearthranch.com]

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Vilsons (87.110.65.---)
Datums: 21/10/2008 00:02

polytech putu betons-tu vari ieekanomēt gan laiku gan naudu!!
tel.26383096

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Anne (85.10.211.---)
Datums: 01/10/2016 12:02

Ko darīt ,ja ir aizdomas ,ka daudzdzīvokļu mājā darbojas hakeris? Protams hakeris novaktēs īpašnieka darbību, /jo dzīvokļos NAV skaņas izolācija,katrs sīkums =dzirdams / un pieķert nekādi nevarēs. Arī pašlaik hakerītis no sava komp'ja,kas atrodas 4 m attālumā no šitā aparāta,pašlaik ērti izlasa ko šeit rakstu. Situācija nav no patīkamām. HP Support Assistant uzlicis 3 izsaukuma zīmes kā brīdinājumu,ka manā datorā viss tiek novērots. Tas = tas pats ,kā sēdēt tualetē un kāds pa kluso novēro.
P.S. Paroles uzliktas, ugunsmūris =. Bet cik šeit palasu ,tad tas = kaķim zem astes.
/Lattelecom paka= / Vai tiešām aizsardzība no hakeriem tik slikta?tad lai telecom p[ar to nes atbildību !!

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 01/10/2016 16:55

Ar normālu antivīrusu programu iztīri savu kompi, bet vēl labāk pārinstalē logus. Starp Lattelekoma interneta galu un savu datoru ieliec atsevišķu rūteri ar ugunsmūri. No tā pieslēdz savu datoru ar ezerneta vadu un fig Tev kāāds hakeris tiks klāt. WiFi protams ka var pārķert un paroles nohakot, bet vadam pieslēgties neiespējami. Ja visu izdara pareizi, tad hakeriem iestājās grūti laiki.

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 01/10/2016 16:56

Momentā jāatslēdz visi iespējamie tīkli, viss jāpārdod un jāpārceļas uz Sibīriju.
HP Support Assistant varētu šo to novērot var piekrist :)
Par "hakeriem" nepiekrītu, reti kurš no mums ir tik interesants, lai viņu izspiegotu.
Ja tomēr šķiet, ka spējat kādu ieinteresēt, tad jāatrod uzticams VPN, internets jālieto tikai caur to un ielādējoties no kāda Linux CD/DVD/USB, lai gandrīz izslēgtu iespēju, ka jūsu dators ir kompromitēts.
Protams, visiem dzelžiem jābūt tādiem kuros VIŅI nav atstājuši aizmugures durtiņas.

Re: ''Fīčas" mājās
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 01/10/2016 21:43

wtf? :) pilnmēness it kā nav

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******    *******   ********  **       
 **     **  **     **  **     **  **        **       
 **     **         **  **         **        **       
 **     **   *******   ********   ******    **       
 **     **         **  **     **  **        **       
 **     **  **     **  **     **  **        **       
  *******    *******    *******   ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727