UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
pārmūrēt skursteni
Autors:
Ingucis
(195.66.64.---)
Datums: 29/09/2008 15:15
Sveiki,
jautājums - cik (aptuveni) maksā privātmājai (1 stāvs) pārmūrēt skursteni - nojaukt veco un uzmūrēt jaunu. Uz šoziemu jau vairs nepaspēs - kaut kāds meistars bija un kaut ko pielaboja, bet uz nākošo ziemu ir deadline... ilgāk gaidīt nevar :( ar kādu summu aptuveni jārēķinās?
un vēl pie viena - varbūt kāds var arī atbildēt - kādas aptuvenās izmaksas - pārvilkt visu apkures sistēmu privātmājā (māja nav liela - 100km/m). Apkure vilkta sen (padomju laikos) trubas vecas, kaut kas ne tā sataisīts un ne vella neslida. muterons jau gadiem mokās - nevar māju piekurināt. kurina ar oglēm. bet mainot apkuri - varbūt var mainīt arī kurināmā veidu (malka vai cits līdzvērtīgs kurināmais). Gāze kā kurināmais neder, jo gar māju nekur tuvumā gāzes nav :(
jautājums - cik (aptuveni) maksā privātmājai (1 stāvs) pārmūrēt skursteni - nojaukt veco un uzmūrēt jaunu. Uz šoziemu jau vairs nepaspēs - kaut kāds meistars bija un kaut ko pielaboja, bet uz nākošo ziemu ir deadline... ilgāk gaidīt nevar :( ar kādu summu aptuveni jārēķinās?
un vēl pie viena - varbūt kāds var arī atbildēt - kādas aptuvenās izmaksas - pārvilkt visu apkures sistēmu privātmājā (māja nav liela - 100km/m). Apkure vilkta sen (padomju laikos) trubas vecas, kaut kas ne tā sataisīts un ne vella neslida. muterons jau gadiem mokās - nevar māju piekurināt. kurina ar oglēm. bet mainot apkuri - varbūt var mainīt arī kurināmā veidu (malka vai cits līdzvērtīgs kurināmais). Gāze kā kurināmais neder, jo gar māju nekur tuvumā gāzes nav :(
Re: pārmūrēt skursteni
Autors:
Juris_F
(83.136.136.---)
Datums: 29/09/2008 15:40
īpaši neiedziļinoties, uz kādiem vismaz 3000Ls var pavilkties viss.
Ar skursteni jāskatās, moš kāds izdomājis, un uztaisīji to vēl par nesošo konstrukciju, tad vari būvēt bez maz vai jaunu māju.
Tas ka nesilda, nebūtu brīnums, pa šiem gadiem sistēma būs labi aizaugusi.
Ja gribēsi apkuri uz pašteci, būs jāpameklē meistari, kas to tiešām labi uztaisīs, tagad jau pamatā visi tik ar cirkulācijas sūkņiem ņemas. Pie tam, tai pašcirkulācijai vislabāk metāla caurles, līdz ar to būs dārgāk kā ar plastmasu. Un ar to metālu vispār tagad neviens īsti negrib ņemties.
Un uz kādu universālu katlu, kas darbosies gan oglēm, gan malku, vai kādu citu cieto kurināmo, nav problēmu. Ir pat tā, ka var pielikt šķidrā kurināmā vai gāzes degli, tikai tad efektivitāte krītas.
Ar skursteni jāskatās, moš kāds izdomājis, un uztaisīji to vēl par nesošo konstrukciju, tad vari būvēt bez maz vai jaunu māju.
Tas ka nesilda, nebūtu brīnums, pa šiem gadiem sistēma būs labi aizaugusi.
Ja gribēsi apkuri uz pašteci, būs jāpameklē meistari, kas to tiešām labi uztaisīs, tagad jau pamatā visi tik ar cirkulācijas sūkņiem ņemas. Pie tam, tai pašcirkulācijai vislabāk metāla caurles, līdz ar to būs dārgāk kā ar plastmasu. Un ar to metālu vispār tagad neviens īsti negrib ņemties.
Un uz kādu universālu katlu, kas darbosies gan oglēm, gan malku, vai kādu citu cieto kurināmo, nav problēmu. Ir pat tā, ka var pielikt šķidrā kurināmā vai gāzes degli, tikai tad efektivitāte krītas.
Autors:
Ingucis
(195.66.64.---)
Datums: 29/09/2008 15:56
3000Ls - Tu domāji par skursteņa pārmūrēšanu vai viss kopā ar apkures pārvilkšanu? un plus materiāli vēl, ja?
a par apkuri - ja godīgi - nesapratu? paštece - tas ir kā? kad kaut kur bēniņos ir bačoks ar ūdeni un tas kurinot sasilst un tad rinķo pa trubām? abet ar cirkulācijas sūkņiem - kā? un vai tas ir sliktāk kā paštece? vai labāk?
saprotu, ka man dumi jautājumi, bet gribas saprast ar ko sākt un cik apmēram $$ varētu vajadzēt. jo žēl, ka muterons pa ziemu parasti tur salst. lētāk jau būtu to būdu pārdot un nopirkt 1-ist. dzīvokli mammai, bet viņa tak no tās mājas prom neiet....
a par apkuri - ja godīgi - nesapratu? paštece - tas ir kā? kad kaut kur bēniņos ir bačoks ar ūdeni un tas kurinot sasilst un tad rinķo pa trubām? abet ar cirkulācijas sūkņiem - kā? un vai tas ir sliktāk kā paštece? vai labāk?
saprotu, ka man dumi jautājumi, bet gribas saprast ar ko sākt un cik apmēram $$ varētu vajadzēt. jo žēl, ka muterons pa ziemu parasti tur salst. lētāk jau būtu to būdu pārdot un nopirkt 1-ist. dzīvokli mammai, bet viņa tak no tās mājas prom neiet....
Autors:
a
(---.radioswh.lv)
Datums: 29/09/2008 16:03
Varbut paaicini kadu meistaru lai apskata tavas mates maju, citadi, vel paris sadi jautajumi un Tevi saaks te aplikt.
Tas ir apmeram tads jautajums - cik maksa viegla pasazieru automasina?
Tas ir apmeram tads jautajums - cik maksa viegla pasazieru automasina?
Autors:
Ingucis
(195.66.64.---)
Datums: 29/09/2008 16:14
nu ja sāks aplikt - tālāk nelasīšu :p liela muiža..... :)))
bet varbūt kāds ko jēdzīgu ieteiks. jo ko gan es zinu pajautāt meistaram.. atnāks man tāds gudrītis un jautās vai es gribu pašteces sistēmu vai ar cirkulācijas sūkņiem.... a es ko.... es tos divus veidus šodien pirmo reizi izdzirdēju :D nu re - un maybe kāds vēl ko noderīgu pateiks....
bet varbūt kāds ko jēdzīgu ieteiks. jo ko gan es zinu pajautāt meistaram.. atnāks man tāds gudrītis un jautās vai es gribu pašteces sistēmu vai ar cirkulācijas sūkņiem.... a es ko.... es tos divus veidus šodien pirmo reizi izdzirdēju :D nu re - un maybe kāds vēl ko noderīgu pateiks....
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/09/2008 16:33
Kas skurstenim vainas? Ja nebrūk kopā, varbūt var pārmūrēt tikai augšu, bet visā garumā ievietot čaulu? Kāds cukas/cuku izmērs?
Autors:
Ingucis
(195.66.64.---)
Datums: 29/09/2008 16:55
cukas izmēru nezinu. bet vaina tāda, ka saplaisājis. muiterons jau gadiem ik pa laikam kaut ko pielabo, bet šogad kaut kāds meistars bij nācis tīrīt un tās šķirbas taisīt ciet un tas teica, ka viss - pēdējo gadu... vairs tur neko lāpīt nevarot. un arī šoziem ieteica nekādu baigo uguni nekurt.
ai - da tur vispār viss kaut kā kreisi uztaisīts. mamma kurina ar oglēm, tas apkures katls pievienots skustenim tā, ka tur ja riktīgāk sakurina, liesmas iet iekšā. sauca te gadus atpakaļ kaut kādus meistarus, tie tip kaut ko pārlika, bet labuma tak nebija nekāda. tad nu man doma - moš varu kādu naudiņu atlikt un mammai to skursteni pa nākošo vasaru salabot, lai viņai tur kaut kas gaisā neuziet...
ai - da tur vispār viss kaut kā kreisi uztaisīts. mamma kurina ar oglēm, tas apkures katls pievienots skustenim tā, ka tur ja riktīgāk sakurina, liesmas iet iekšā. sauca te gadus atpakaļ kaut kādus meistarus, tie tip kaut ko pārlika, bet labuma tak nebija nekāda. tad nu man doma - moš varu kādu naudiņu atlikt un mammai to skursteni pa nākošo vasaru salabot, lai viņai tur kaut kas gaisā neuziet...
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 30/09/2008 08:47
Ja skurstenis nedraud gāzties un cuka ir ķieģelis x ķieģelis (27 x 27 cm), var likt iekšā šamota čaulas. Arī mazākās cukās teorētiski var mēģināt bāzt nerūsējošo skārdu.
Autors:
katlinieks
(81.198.7.---)
Datums: 30/09/2008 19:53
Kurā pasaules malā Ingucim tas muiterons mīt? Varbūt kādreiz garāmbraucot var apskatīt to padarīšanu dabā?
Autors:
sv
(84.237.128.---)
Datums: 02/10/2008 22:48
To Juris_F ... nu 3k latos par 100m2 nameli ir pilniba caur kantori un tad vel pa dargo ... no personiga stasta - ari parvilku apkuri nameli un 100m2 ... forma precizi kvadrats un viens stavs ... viencaurulu sistema ... tiesa gan gazes sistema ... katlu nema jaunu un nostajas uz 350ls, apkures caurules,izolacija un fitingi nepilni 250ls,radiatori ari 300ls ... materiali protams visi gaja caur pazisanos un ar samera solidam atlaidem ... saveidojam to visu kopa ar pazinu, kurs sajedza no lodesanas lietam,etc ... pats pienesu,ka saka tikai instrumentus ... attiecigi ieklavos nepilnos 1k latos, jo nu pasmagi bija novienoties ar pazinu par darba samaksu, par cik cilveks vispar atteicas no tas, ta ka tas individuals jautajums par cik saruna ... saja gadijuma dargaks var nostaties tikai katls, bet ne parejas lietas ...
Autors:
SAK
(84.237.201.---)
Datums: 03/10/2008 21:11
Nu paga, ja skurstenim ir nelielas plaisas, to taču var saremontēt. Tādā gadījumā tas būtu daudz lētāk. Un pa vidu ielikt jau iepriekšminēto cauruli. Saremontēt sekojoši - stūros leņķdzelžus, un tos savienot(sametināt) ar aptverēm - metāla plakandzelžiem ik pa 400 mm. Pēctam apmest ar javu. Šitais ir labs variants. Nevajag strebt karstu, nojaukt vienmēr var paspēt! Mājas jau var salabot tāpat kā mašīnas.
Autors:
to SAK
(87.110.148.---)
Datums: 07/10/2008 15:51
varēji palasīt uzmanīgāk :D - skurstenis sastāv no plaisām:D
pa tēmu viena cuka 25ls/m vidējs 2 cuku 5 metru garš skurstenis izmaksās 250 ls par darbu (uzmūrēšanas) tam papildu rēķini matreālus, demontāžas darbus...
pa tēmu viena cuka 25ls/m vidējs 2 cuku 5 metru garš skurstenis izmaksās 250 ls par darbu (uzmūrēšanas) tam papildu rēķini matreālus, demontāžas darbus...
Autors:
SAK
(87.110.10.---)
Datums: 08/10/2008 13:02
Tu esi to skursteni dzīvajā redzējis? Protams, manis ieteiktais variants varbūt ka tur neder bet šo variantu var aplūkot. Ja jau tagad var vēl kurināt, iespējams, var arī labot. Citādi sanāks no sērijas 'viena tante teica'.
Autors:
Ingucis
(195.66.64.---)
Datums: 26/01/2009 11:48
katliniekam:..... mammucis mīt Jelgavā. sen te nebija sanācis laika ielūkoties - tad nu tik tagad apskatīju visu sarakstīto.
Paldies visiem par atbildēm un padomiem. Jāskatās pie šīs ekonomiskās situācijas kas un kā sanāks - bet nu apsekot to skursteni vajadzētu, lai var saprast ko darīt. Muterons jau ar iespējams, ka ne tā sapratis kāda meistara teikto un pieliek vēl kaut ko klāt un tad tā aina tāda baisa rādās....
Paldies visiem par atbildēm un padomiem. Jāskatās pie šīs ekonomiskās situācijas kas un kā sanāks - bet nu apsekot to skursteni vajadzētu, lai var saprast ko darīt. Muterons jau ar iespējams, ka ne tā sapratis kāda meistara teikto un pieliek vēl kaut ko klāt un tad tā aina tāda baisa rādās....