UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Blietēšana+Siltumizolācija
Autors: Extremlv (---.riceba.lv)
Datums: 19/01/2009 19:23

Man radās 2 jautājumi:
1)Kā var precīzi noblietēt līmeni? Pēc kā vadās, lai ir vienādā augstumā pa visu perimetru? Lūdzu pastāstiet smalkāk?
2)Ir dzirdēti dažādi variani par pamatu siltināšanu. Man tiek plānoti plātnes pamati-kur likt siltumizolāciju? To, ka to liek sānos es saprotu. Ir kuri saka, ka pēc sķembu blietēšanas tiek likta hidro plēve un tad putjika plāksnes un ir, kuri uzskata, ka ielej pamatus, uzmūrē sienas un tad katrā telpā atsevišķi. Kā tam būt?

Re: Blietēšana+Siltumizolācija
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/01/2009 08:16

Berot bez blietes, es lietoju ļoti elementāru metodi - pa visu laukumu uzlietu ūdeni.

Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 20/01/2009 08:33

Nu bet ja pamati ir 10x10m, es savās baltajās smiltīs varētu liet pa taisno no Niagāras, nekas labs tur nesanāktu - līmeni toč nedabūtu :)
Ja godīgi, saki lai pamatu veči nolīmeņo, ja taisies pats taisīt - var jau, protams, dzīt mietiņus un ar garu līmeņrādi iziet cauri vai ar ūdens caurulīti utt., bet ja es taisītu sev otrreiz - bez domāšanas paņemtu nomā nivelieri un ik pa kādiem 2 m sadzītu zemē stabiņus, kas visi ir vajadzīgajā augstumā. Pēc tiem tad var likt vadulas, stiept striķus utt., koroče - izvērsties. Tāpat pamatu asis būs jānosprauž, sarunā ar mērnieku lai šis iedzen papildus kādus 5-10 augstuma puļķus, tas droši vien būs vienkāršākais un lētākais un ātrākais. Ar līmeņradi normālu līmeni lielas platībās nedabūsi, tā ir ākstīšanās. Precīzākais - mērinstrumenti vai ūdens caurulīte.

Autors: arm (87.110.228.---)
Datums: 20/01/2009 08:48

ar udens cauruliti iesacejs nojasies ,ka pats vairs nesapratis kas ir kas.gaisa burbulitis un visa limenosana d...! ar limenradi+-2lidz3cm skatoties kads laukums ar nivelieri butiba ari tie paris cm.

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 20/01/2009 09:20

Nu kādi cm ar nivelieri, ko tu te lej! Parasti pamatu prasība ir +/- 5mm uz visu laukumu (par betonu runāju, gruntij, protams, tur pāris cm neko neizsaka).

Datums: 20/01/2009 09:44

par ko,tad mes runajam?

Datums: 20/01/2009 09:55

+/-5mm+5mm=?????:)

Autors: Extremlv (159.148.59.---)
Datums: 21/01/2009 08:54

Un kādi viedokļi par siltuma izolāciju?

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/01/2009 09:31

Kāda veida pamati būs (ir) ēkas ārsienām?
Ja lentveida, vai jautājums bija par to, vai starpsienas mūrēt uz atsevišķiem pamatiem vai uz kopējas no grunts siltumizolētas plāksnes?
Jeb par ārsienu pamatu vertikālo siltumizolāciju no ārpuses vai iekšpuses?
Ja pēdējais, tad:
a) jāskatās projektā;
b) pat ja būvē bez projekta, pamatu siltināšanu vienalga jārisina kontekstā ar sienām. Grūti iedomāties iemeslu jaunas ēkas siltumizolēšanai no iekšpuses.
Bez tam siltumizolāciju var novietot arī pamatu iekšpusē:
[www.columbia-kivi.lv]
Par grīdas siltumizolēšanu no apakšas ir viedoklis (kam arī es piekrītu), ka sausā vietā tai nav lielas jēgas no siltumbilances viedokļa. Šāds variants gan nederēs, ja grīda vienlaikus iecerēta arī kā sildelements.

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 21/01/2009 10:16

Man gan nav plātņveida pamati, bet siltumizolācija gan ir no iekšpuses, tieši pamatiem. Ja liek plātni, droši vien prātīgākais ir uzbūvēt māju un tad siltināt melno grīdu ar puķiku un tad likt siltās grīdas. Pamatu daļu tad var no ārpuses ar puķiku nosiltināt laižot pāri kādus 20cm uz sienas, tad atsevišķi siltināt sienu ar kaut ko citu. Man domāt, ka izveidot siltinājumu zem nesošās plātnes nebūs tik viegli, tāpat perimetra padziļinātā daļa paliks nesiltināta.

Autors: Extremlv (159.148.59.---)
Datums: 22/01/2009 15:58

Man kā reiz ir plātnes pamati. Es domāju zem tiem paklāt plēvi un tajās vietās kur būs sienas vēl likt bitumu, savukārt pēc sienu uzcelšanas katrā telpā atsevišķi zilo pukjiku un izlīdzinošā cementa kārtu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.