UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Apmesta koka karkasa siena
Autors:
aldzha
(217.199.117.---)
Datums: 23/03/2009 11:53
Vienstāvu koka paneļu dzīvojamo māju vēlos paaugstināt par pus stāvu (mansarda tipa). Esmu nobriedis taisīt pēc Paroc ieteiktās shēmas: ģipškartona plâksne, koka latu karkass 30mm, tvaika izolâcija 0,2mm, PAROC UNS 37 150mm, paaugstinâtas stiprîbas ģipškartona plâksne 13mm, PAROC FAS 3 vai FAS 4 50mm, apmetums uz sieta. Sakiet, lūdzu, kas ir paaugstinâtas stiprîbas ģipškartona plâksne un vai tā ir kāda īpaša?
Re: Apmesta koka karkasa siena
Autors:
aldzha
(217.199.117.---)
Datums: 23/03/2009 11:57
Te būs links uz minēto Paroc shēmu [www.paroc.lv]
Autors:
Riģipsis
(---.btv.lv)
Datums: 23/03/2009 17:52
Paaugstinātas stiprības riģipsis ir parasta plāksne ar lielāku tilpummasu un armēta
ar stikla skaidiņu arī svars lielāks + 5kg/m2.
Piem. Gyproc GEK 13 var likt arī kā grīdas virskārtu, kaut gan grūti nopirkt, maksā tik par cik Knauf Hard.
Uz āru es neiesaku riģipsi vispār neskatoties cik stiprs, jo riģipsis netur mitrumu,
ātri uzsūc un lēni atdod.
ar stikla skaidiņu arī svars lielāks + 5kg/m2.
Piem. Gyproc GEK 13 var likt arī kā grīdas virskārtu, kaut gan grūti nopirkt, maksā tik par cik Knauf Hard.
Uz āru es neiesaku riģipsi vispār neskatoties cik stiprs, jo riģipsis netur mitrumu,
ātri uzsūc un lēni atdod.
Autors:
FriDom
(87.110.36.---)
Datums: 23/03/2009 22:08
Es zinu ka dazas Somu rupnicas izmanto so tehnologiju ar regipsi, un ar tadam majam viss karbiba. Bet jusu gadijuma tas ne pavisam racionali. Izturigak un letak nesanaks, un visa montazas procese klus sarezgitaka. Vieglak bus izgatavot majas 2 stava konstrukciju uz zemes leja, ari varat to uzreiz apsut ar ko velaties, un pec tam novietot to uz esoso stavu. Ekonomesiet gan laiku, gan naudu, un visa konstrukcija bus daudz specigaka. Varam tadu konstrukciju izgatavot, un uzstadit.
Autors:
gac
(---.csb.lv)
Datums: 22/09/2011 12:53
Jautājums tieši par šo pašu paroc sienas risinājumu (tik FAS3 biezums 100m).
Vai ir iespējams reģipsi aizstāt ar OSB (tajā saurbjot caurumus gaisa cirkulācijai) kā tas tiek piedāvāts rockwool karkasa risinājumos? Tā pat Rockwool paredz līmjavu, Paroc risinājumā tās nav - kā būtu pareizāk - stiprināt tikai ar naglām vai lietot kaut kādas līmjavas?
Vai ir iespējams reģipsi aizstāt ar OSB (tajā saurbjot caurumus gaisa cirkulācijai) kā tas tiek piedāvāts rockwool karkasa risinājumos? Tā pat Rockwool paredz līmjavu, Paroc risinājumā tās nav - kā būtu pareizāk - stiprināt tikai ar naglām vai lietot kaut kādas līmjavas?