UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Žoga būvniecība
Autors:
Extremlv
(159.148.59.---)
Datums: 16/04/2009 09:41
Man zemes gabalam ir norteikts status induviduālo dzīv. māju būvniecība. Kādi normatīvie akti regulē žoga būvniecību. Man saka būvvaldē, ka kamēr nav atļauta mājas būvniecība (būvatļauja) es nevaru atsevišķi būvēt sētu. Kā Tur ir? Navar dabūt atļauju tieši žoga būvēšanai. Žogs- imprignēti koka stabiņi uzsēdināti uz betona klucīša (lai nepūs) un zaļais žogs(siets). Padalieties pieredzē
Re: Žoga būvniecība
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 16/04/2009 13:02
Protams, ka žogu var būvēt kā atsevišķu vienību neatkarīgi no mājas u.c. būvēm uz attiecīgā zemes gabala. Kur var būvēt, kādu, cik augstu utt., nosaka vietējie apbūves noteikumi un izsniegtais PAU. Ja visu gribi oficiāli, bez akceptēta projekta un būvatļaujas žoga celtniecībai nekas nesanāks. Ja pa kluso, bet, lai nav vēlāk jāpārbūvē, tad pakonsultējies (par maksu parasti) ar sertificētu projektētāju, kurš Tavā vietā izlasīs vai jau zinās attiecīgos noteikumus. Parasti žogu drīkst būvēt pie z/g robežas (par robežu, ja vienojies ar kaimiņu) un sarkanās līnijas (neatkarīgi no tā, ka starp sarkano līniju un robežu ir pat 2 ha platības).
Ir normāli, ja žoga rasējumi ir mājas projekta sastāvdaļa.
Ir normāli, ja žoga rasējumi ir mājas projekta sastāvdaļa.