UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ēkas apmalojums
Autors: marti (85.254.236.---)
Datums: 22/04/2009 15:10

iisti nezinu kaa to pareizi un sadziivee sauc, bet runa ir par malinju apkaart maajas pamatiem (cokolam), lai novadiitu notekuudenjus taalaak no pamatiem. iisti nevaru saprast kaadu vinju taisiit, kaa labaak: betoneet vai brugjis.
brujis laizhot cauri mitrumu, parasti jau betonee laikam. kadaas ir izmaksas un kas jaanjem veeraa?

Re: ēkas apmalojums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 23/04/2009 08:52

Lietus ūdeni labāk novadīt ar teknēm nevis censties radīt šādu apmali. Apraksti vietu ap ēku, vai tev ēka stāv kalna galā vai kā?

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 23/04/2009 09:03

Šo apmali var netaisīt vispār, bet atstāt zālīti līdz pašiem pamatiem, tik kritumu ūdens novadei vajag. Apmales varianti - betons, bruģis, oļi, šķembas utt. Pa ēkas perimetru gar pamatiem ļoti ieteicams ierīkot drenāžu.

Datums: 23/04/2009 09:50

pamati man ir no dobeles putuplasta formaam, kur gan no iekshpuses, gan aarpuses ir 50mm putuplasts. no aarpuses apmests un nokraasots. maaja nav ne kalnaa, ne iisti ielejaa, tachu no vienas puses (ieejas, garaazhas) ir neliels kalninjsh, tieshaam neliels tas kritums. taa, ka vasaraa nekas netek virsuu maajai, bet pavasarii, kameer zeme sasalusi un ir sniegs, tad gan veidojas teerciites uz maajas pusi un zemaakajaa vietaa atduras pret pamatiem un suucas zemee, pat veidojaas peljkje. bet tas tikai no vienas puses maajai, paareejaas 3 puses jau ir kritumi nost no maajas. augsne man ir smilshaina un tas noziimee, ka lietus uudens ljoti aatri iesuucas zemee un ilgi nestaav. notekuudenjus no jumta esmu uztaisiijis taa, ka ar simtnieceem kanalizaacijas savaacis un novadiijis ieraktaa grodaa kaadus 6m no maajas, kur viss sasuucas zemee. drenaazha gar pamatiem gan nav :( varbuut, ka brugjis ar nelielu kritumu nost nemaz nav slikti? varbuut jaataisa taa, ka priekshpusee, kur man naak virsuu uudens no taas nelielaas nogaaziites jaataisa neliels kritums no pamatiem ar brugji, tad savaaceejpanelis (nezinu kaa vinju nosaukt, bet esmu redzeejis taadus ar resti virsuu) kuraa satek iekshaa uudens, kas notek no maajas sienas un arii tas kas no nogaaziites. un tad o apvadiit apkaart maajai, lai tek taalaak...
un vai zem brugja nevajag kaut ko veel apakshaa paklaat? kaadu hidroizolaaciju? tipa pleevi vai ko?

Autors: a (87.110.108.---)
Datums: 23/04/2009 10:23

to : jtdesign

tikai viena nianse - ja jumtam ir kaut cik paarkare, tad ta zaale tur neko labi neaugs.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 23/04/2009 13:40

a - zāles ir dažādas, tai skaitā speciālās, ko ēnā audzēt. Tāpat pārkares/pažobeles arī ir dažādas, gan platumā, gan augstumā virs zemes. Kā vienmēr, pat tipveida risinājumi labāka rezultāta iegūšanai pārvēršas par individuāliem.

marti - apmale neglābs, ja ūdens tek un krājas pie pamatiem, daždesmit cm attālināšana nav risinājums. Drenāža, pirmkārt. Reljefa paplanēšana, otrkārt, lai starp uzkalniņu un pamatiem radītu ieplaku/grāvīti.

Autors: a (95.68.105.---)
Datums: 23/04/2009 22:06

to jtdesign

Nu nezinu.Esmu 4 gadu laika izmeginajis visadas, un rezultata izlemu velak pa perimetru sabert oljus.Kutka man nepatik, ka ta zale pie majas sienas izskatas.

Attieciba par notekam - uzskatu, ka obligati ir jataisa lietus udzenju novadisanas sistemas.

Datums: 24/04/2009 15:00

tomeer pagaidaam sliecos uz variantu, ka likshu pa perimetru brugji un zem taa: Ģeomembrānas un hidroizolācojas plēve DELTA-MS ar kritumu. man tur situaacija, ka grbeesies staigaat tieshi pa to dalju un pa oljiem brist nepatiks. arii beerni man vinjus izvazaas pa visu daarzu :)

Autors: eka (84.237.139.---)
Datums: 24/04/2009 17:41

Lai klātu bruģi noteikti vajadzēs arī likt bordus lai tie klucīši neisstaigā. Tad jautājums sekojoš . Vai tas bruģis nepeldēs tādā kā vannā ?

Autors: marti (---.bitemobile.lv)
Datums: 24/04/2009 23:36

es domaaju taadaa seciibaa: pamats, brugjis 60cm, notekrene, brugjis 2,5m un tad bordu, jeb apmaliiti. liekas ka nevajadzeetu peldeet... bet nu pieredzes man nav shajaa jomaa.

Datums: 26/04/2009 20:45

Cik noprotu kad bruģis tiks likts ar kritumu uz tekni.No mājas un no otrās puses . Tad jau laikam varētu sanākt. Pats arī neesmu spečuks šinī jomā, bet esmu arī izvēles priekšā kā labāk darīt.

Datums: 27/04/2009 09:24

eka - pareizi saprati, tieshi taada ir mana doma. tikai nav skaidrs kuraa vietaa jaaliek ta hidroizolaacijas gumija. vai zem shkjembaam, vai virs, vai virs siiltiim uzreiz zem brugja. nez...

Datums: 27/04/2009 09:48

Nezinu gan par to gumiju .Redzējis neesmu ,bet ja jāliek tad domāju kad tai60 cm daļā . Jo jaaizsargā taču pamats no mitruma . Bet kā domā speciālisti ?

Datums: 27/04/2009 14:48

es taa arii domaaju - tikai zem taas daljas kas no maajas liidz teknei (kaadi 80 cm kopaa) taalaak ne.

Autors: aaaa (217.28.52.---)
Datums: 27/04/2009 15:11

Vari nošaut uzreiz 2 zaķus - pasargāt pamatus no sala un no ūdens uz zemes uzklājot cietā putuplasta loksnes ar slīpumu no mājas pa visu perimetru. Virsū grants un bruģis.

Datums: 27/04/2009 17:31

Bet tas ūdens no tās hidroizolācijas gumijas šā vai tā tanīteknē netrāpīs.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 27/04/2009 18:39

Klasiskais risinājums būtu, ka pamatu siena no ārpuses jau ir hidroizolēta zem putuplasta. Ūdens novadīšanai tajā 600 mm daļā ierīko drenāžu tādā dziļumā, lai to ūdeni uz kautkurieni tālāk bez sūkņa var novadīt. Drenāžas cauruli rupjā gruntī vai oļos. Gumijām te vietu neredzu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.