UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

No kūts - māja.
Autors: Wasper (213.175.64.---)
Datums: 22/04/2009 22:11

Sveiki! Esmu nonaacis neapskauzhamaa staavokli.. Man laukos stav kjiegjelju kuts ar koka piebuvi - sienashkjuuni.. tad nu jautaajums... ka dabuut araa smaku no kjiegjelju telpaam, kaa koka piebuuvi labaak un letak izbuuveet pa dziivojamo telpu? Jau ieprieksh paldies!

P.S. Atvainojos, ka bez garumziimeem.

Re: No kūts - māja.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 23/04/2009 08:50

Tev no mūra kūts jāiztīra visi organiskie materiāli. Iespējams, ka ja kūtī nav bijusi grīda, bet zemes klons, tad tā nomaināma vismaz 30..40cm dziļumā. Grīdai uzberams nedzēsts baltkaļķis. Sienas apstrādā ar pretfungicīda šķīdumu un otē ar baltkaļki ūdens šķaidījumā.
Kāds ir pārsegums?

Autors: Lauku vecis (---.btv.lv)
Datums: 23/04/2009 11:04

Man ar bija veca kūts, inženieris pareizi saka ar kaļķi, bet praksē to kūts smaku uttt. dabūt laukā nevar ne ar ko ir mēģināts.Praksē dzīvojamo telpu kūtī nebūvē!!! Kūti dabūju nojaukt, sūdu slāni noraku ap 1,5m biezumā un pamatus arī izjaucu.
Izliku jaunus pamatus, piebēru ar smilti, granti ,virsū siltumizolācija 10cm zilais putiks un 10cm betona no bumbiera.
Tad sāku visu no jauna, tagad stāv māja kā stirna.

Autors: esss (84.237.132.---)
Datums: 23/04/2009 15:57

:D labs - par to stirnu - taa smeejos :D :D :D

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 24/04/2009 09:00

Tā lielākā problēma noteikti ir grīdas iztīrīšana, sevišķi ja virca ilgi piesārņojusi grunti. Tā pilna ar urīnvielas sāļiem, kas rada smaku. Ja vēl sienas konstrukcijas varētu ķīmiski neitralizēt, tad grunti laikam vienkāršāk nomainīt.
Godīgi sakot es nezinu cik tā vircas iesūkšanās dziļa varētu būt.
Taču, ja tā kūts pārveidošana par dzīvojamo telpu nav tik aktuāla, tad tas ir iespējams.
Man pašam ir privātmāja, kur kūts pārveidota par dzīvojamām telpām. Bet te jāsaka, ka kūts savu darbu beidza 1956 gadā, tad, kad Hruščevs aizliedz pilsētās turēt mājlopus - bija cūka. Cits apstāklis, kūtij jau no sākuma bija betonētas grīdas. Tā, ka cik sevi atceros, to kūts smaku sākot no 1967 gada neesmu jutis.

Autors: tante (78.84.43.---)
Datums: 24/04/2009 09:12

...pēc "liekā" uzauguma iztīrīšanas jārīko vietējiem ugunsdzēsējiem mācības- vajadzīgo telpu (apjomu) jāapstrādā ar putām- ļoti daudzas smakas pēc putu iztīrīšanas būs pazudušas.

Autors: Lauku vecis (---.btv.lv)
Datums: 24/04/2009 11:05

Manai kūtij betona apakšā nebija, jo māja no cara laikiem, kūts no kādiem 20-tajiem.
Apakšā tik sūdu slānis, bij labi nosēdies, griez kā maizes riku. Bet daudz gan, super mēslojums gadiem iestāvējies, bet pamati bij ar govs urīnu caur un caur, tā kā tā manta līdz plikai zemei jāizņem, možka tās pažarnieku putas ar palīdz, nezinu.
Bet labāk visu veco klājumu izņemt un droši vien veco klonu arī.
Es arī cara laika guļbūvē visu veco grīdu izņēmu, tur bij žurku skeleti tā kā kapsētā, to vecās ēkas smaku, kad krāsni uzkurina, vēl tagad jūt.

Autors: IDstudio (78.84.17.---)
Datums: 01/07/2009 17:04

Hmz... nu ideja laba, bet čakars būs...
Ķieģeļus var notīrīt un apstrādāt. Tā nav megaproblēma...
bet grīda gan vajadzīga jauna. Pat ja bijis klons.
Ja klons nav bijis, tad jānorok slānis 0,4 - 0,7m. Jāpieber ar smiltīm vai granti. Pēc tam normāls grīdas pīrāgs. Smaka nevar iziet caur grīdu! ;)

Ir daudz labu eko apdares eļļu, vasku un apmetumu, kas veido patīkamu smaržu un iekšējo telpu klimatu. Esmu pārliecināta, ka situācija nemaz nav bezcerīga un baisa ;)
Aromāti visvairāk ieēdās kokā un tapēc griesti noteikti jāmaina. Ja telpai nav griestu, bet uzreiz jumts, tad iesaku tomēr griestus izveidot, jo iespējams smakas būs ieēdušās jumta konstrukcijās ...

Varu palīdzēt ar projektu, padomiem utt! ;)

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **         **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **        *********  **     ** 
 **     **  **     **  **              **   **     ** 
  *******    *******   ********        **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727