UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
vienstāvene
Autors:
jurkāns
(---.lmt.lv)
Datums: 24/07/2009 10:43
Jautājums sekojošs,cienītie-vairāk gan tiem,kas dzīvo,ceļ vai cēluši utt.vienstāva mājas:
Šobrīd būvēju vienstāvu māju(128 m2) no aeroc EcoTerm un esmu nonācis pie jautājuma-cik augsti griesti būs miteklī.Pēc projekta tie ir 3 m,man šobrīd ir mūris 2,6 m un,liekas, ka būtu gana un arī bloki nepietiks,ja nu vienīgi vēl vienai rindai-tas tad būtu 2,8 m .
Tātad,zinātāji,zinošie un pieredzes bagātie-kādi būtu jūsu ieteikumi,komenti utt.?
Šobrīd būvēju vienstāvu māju(128 m2) no aeroc EcoTerm un esmu nonācis pie jautājuma-cik augsti griesti būs miteklī.Pēc projekta tie ir 3 m,man šobrīd ir mūris 2,6 m un,liekas, ka būtu gana un arī bloki nepietiks,ja nu vienīgi vēl vienai rindai-tas tad būtu 2,8 m .
Tātad,zinātāji,zinošie un pieredzes bagātie-kādi būtu jūsu ieteikumi,komenti utt.?
Re: vienstāvene
Autors:
ints45
(81.198.206.---)
Datums: 24/07/2009 10:50
Vai tik nejauc divas lietas - griestu augstumu ar ārsienas augstumu. Parasti siena vēl turpinās uz augšu pēc pirmā stāva pārseguma, citādi mūrlata jāliek uz pārsegumu!
3m kopējais sienas augstums ir OK
3m kopējais sienas augstums ir OK
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 24/07/2009 10:59
Telpas tīrais augstums gaismā no grīdas līdz griestiem ir saistīts ar telpu izmēriem. Ja projektā ir telpas, kur laukums pārsniedz 30m2, tad 3m griesti psiholoģiski ir labi, ja telpas mazākas, tad pietiktu 2,7..2,8m. Mums galu galā vasaras nav tik karstas, kā subtropiskajā zonā un ziemā jādomā par apkuri.
Bet pareizi, tev jāvēršas pie projekta autora, lai tas ienestu izmaiņas vai arī tevi pārliecinātu par savas domas pareizību projekta risinājumos.
Bet pareizi, tev jāvēršas pie projekta autora, lai tas ienestu izmaiņas vai arī tevi pārliecinātu par savas domas pareizību projekta risinājumos.
Autors:
jurkāns
(---.lmt.lv)
Datums: 24/07/2009 18:45
ints45: Nu,ārsienas augstums ir ~3m.