UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

kukulis
Autors: Madja (159.148.10.---)
Datums: 19/08/2009 10:32

Lūdzu padomu.
Privātmājai Rīgas mikrorajona,kura nav normāli savilktas pilsētas komunikācijas ir 2 īpašnieki, viens no kuriem pirms vairākiem gadiem pieslēdzies pilsētas kanalizācijai, otrai - vecai tantei - plaikusi sava nosēdaka.
Sobrīd taisam remontu un gribējām arī pieslēgties Rīgas ūdenim, protams, samaksājot kaimiņam pusi no viņa izdevumiem - bet izrādās,ka kaimiņš pieslēdzies 1) nelegāli 2)viņam nav nekādu čeku, bet viņš paziņoja,ka kopa iztērējis 800 latus. Pēc mēneša šī summa jau bija nokritusies uz 600. Lai nu kā, izmaksas par ieraktajām trubām vairāķ par 100 latiem nevar būt, bet tagad viņs saka,ka esot devis kukuli rīgas ūdenim.
Vai kāds man var pateikt, kāds varētu būt bijis jādod kukulītis?
Un vai kads var pateikt,kāds ir sods, ja RŪ atrod nelikumīgo pieslēgumu?
Varbūt man labāk iet kārtot visu oficiāli?

Re: kukulis
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 19/08/2009 13:55

Par ko satraukums, ja reiz kaimiņš pieslēdzies nelegāli? Tiesa gan, jebkuru sodu kopīpašniekiem jāmaksā solidāri un savstarpējās attiecības pēc tam jākārto sarunās vai tiesā.

Ja nav legāla pieslēguma, tad ar RŪ jārunā par legālu pieslēgumu un visas lietas. Oficiāli, protams. Līdz brīdim, ja bez saprotama pamatojuma pieslēgums tiek atteikts.

Autors: madja (159.148.10.---)
Datums: 19/08/2009 14:34

satraukums par to, ka mes ari gribam pieslegties pie pilsetas kanalizacijas,jo tadiem mazgatiesmiljiem ka mums ar veco nosedaku bus par shauru. bet kaiminam liekas,ka man pie pierites pielimeta dolarzimite ,jo ir skaidrs,ka par savam izmaksam vinjs fleitee.
bet pat ja es atmetu savu kashkjigaa latviesha dabu un samaksaju vinam tos 300 latus, es gribu zinat,cik lieli sods jamaksa, ja atklaj musu nelegalo pieslegumu.

ja es tagad eju uz rigas udeni, tad 1) man jatere daudz laika un daudz naudas + 2) es izchakareju kaiminus ne pa jokam ar vinu nelegalo pieslegumu. musu attiecibas jau ta nav spidoshas, bet tad sabojasies pavisam, bet ta ka zemes gabalam ir domajamas daljas un ir baigi daudz kautkas ar viniem vel jakarto, negribas kashkji.

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 19/08/2009 14:48

Ar tādu pieeju tu pliks paliksi. Nevis tev jāprasa - cik tas man maksās, bet teikums jāsāk šādi - davai, vecais, es tev dodu 100 Ls un slēdzos klāt. Stabili piekritīs.

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 20/08/2009 12:53

aaaa pareizu pieeju pateica :)

Bet tā, joprojām nesaprotu problēmu. Ja reiz esošā situācija nelegāla, tad Madja ņem un dara visu, lai to legalizētu un pie reizes neaizmirst par savām vajadzībām. Kaimiņu ignorējot, kaut pilnīgi viņa peikrišānas dēļ tas varētu neizdoties, bet arī to var risināt.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **    **  **      ** 
 **        **        ***   ***  ***   **  **  **  ** 
 **        **        **** ****  ****  **  **  **  ** 
 ******    ******    ** *** **  ** ** **  **  **  ** 
 **        **        **     **  **  ****  **  **  ** 
 **        **        **     **  **   ***  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727