UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Līmeņošana
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 31/08/2009 09:29

Brīvdienās salēju piebūves pamatus. Bet mieru neliek viena doma - vai korekti tika nolīmeņots vertikālā plaknē. Jo līmeņrādis ko izmantojām bija gana īss (80cm) un nevienam nekādas dižas peiredzes ar līmeņošanu ar nav, cik nu zin pamatnosacījumu - burbulītim jābūt pa vidu.
Varbūt kāds var ieteikt kādu labu veidu kā iesācējam vieglāk pārliecinātie spar līmeni? Ir doma nomā paņemt lāzerlīmeņrādi, to nolikt viduci un uz visām pusēm skatīties līmeni, otra ideja ir kaut kur sagrabiāt stipri garāku līmeņrādi un ar to nostaigāt pamatus.

Re: Līmeņošana
Autors: LaurisV (91.193.65.---)
Datums: 31/08/2009 09:43

Ja jau ir saliets, kāda jēga tagad kontrolēt? Jeb tomēr domāts horizontālā plaknē? Jo tad vēl var pieliet klāt...Ļoti labus datus sniedz ūdens līmeņrādis- trubiņa ar ūdeni, kas darbojas pēc savienoto trauku principa.

Re: Līmeņošana
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 31/08/2009 09:48

ptu, token, kaut sajaucu -domāts bija horizontālā plaknē, tieši ar domu, ja kas - var pieliet vēl klāt.
es gan tiku meiginajis ar darza sluteni, nu kaut kas tur nestimeja.

Re: Līmeņošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 31/08/2009 12:33

Ja tā dārza šļūtene caurspīdīga vai vismaz caurspīdīgi gali uzmaukti, labāku līmeņrādi nevajag. Laikam bija vēlams tai šļaukai būt pārdesmit metru garai lielākai precizitātei.

Re: Līmeņošana
Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 31/08/2009 12:44

Risinājums pa lēto: Nopērk lāzera pildspalvu (ap 5Ls), piesien pie līmeņraža (kaut vai neprecīza!) Būvbedres centrā uzliek pamatiņu uz kura gulda līmeņrādi. Pagriežot ap asi, nemainot ta atrašanās augsumu, katru reizi pieregulē burbuli!!! atliek augstumus ....Un viss!

Re: Līmeņošana
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 31/08/2009 13:51

bažas ļoti pamatotas, jo kļūdas ir visur un vienmēr. Jautājums ir par to lielumu un ietekmi. Ramirent mājas lapā skatījos, ka optiskai nivelieris ir dabonams par Ls 5,55(lāzenieks 3x dargāk). Tas arī dos visas atbildēs uz visiem jautājumiem, kā arī palīdzēs atzīmēt pareizo augstumu izlīdzinošai kārtai. Ja ir vajadzība varu uzrakstīt kas un kā darāms.

Re: Līmeņošana
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 31/08/2009 14:08

Kāda ir pieļaujamā kļūda horizontālajā plaknē, ja tālāk paredzēts būvēties ar precīzo gāzbetonu? Man jau liekas, ka 1cm ir padaudz.
Un sekojoši, ja tiešām atklājas paris cm kļūda kuras novēršanai nepieciešams pieliet vēl klāt, kāds ir minimālais pielejamās kārtas biezums? 5-10-15-20cm?
Un, ja nav grusi, varbūt tiešam uzraksti kas un kā darāms.

Re: Līmeņošana
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 31/08/2009 15:18

Cik atminu, tas mājas lāzerlīmeņotājs kādus 30 lašus maksāja. Vienīgais, ka gaišā dienā neko neredzēsi, jāgaida vakaru vai pamatīgi apmākušos dienu. Nav īpaši precīzs instruments, tomēr ievērojami labāks un ērtāks par Rx minēto izvirtību.

Re: Līmeņošana
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 31/08/2009 15:39

1 cm būtu OK, bet es neticu, ka ar tādu metodi kā aprakstīji Tu vari sasniegt 1cm precizitāti. Atceries, ka pirmo kārtu arī precīziem blokiem liek uz parastās mūrjavas, tāpēc sīkas neprecizitātes tur var izlabot, ja zina kādas tās kur ir.Praktiski individuālajā būvniecībā 5mm precizitāte vertikālām atzīmēm ir sasniedzama un pietiekama precizitāte.
Paņem optisko nivelieri. Droši vien tas būs ar mehānisko kompensatoru(ja viegli pakrata, tad var dzirdēt, ka nivelierī kaut kas sīki grab), uzstādi statīvu tādā vietā no kuras redzami visi pamati. Nav obligāti likt pamatu vidū, labāk kādu gabalu tālāk, būs vieglāk vizēt. Uzliec uz statīva nivelieri, nolīmeņo sfērisko līmeņrādi(apaļais ar burbuli pa vidu), domājams, ka citu līmeņrāžu vairāk arī nebūs. Instruments gatavs darbam. Var lietot nivelēšanas latu, bet var pats uz taisna dēļa ar līmlentu pielīmēt kādu mērlentu. Šinī gadījumā svarīgi ir lai skala ir niveliera optiskās ass darba zonā, tā pat var nesniegties līdz dēļa lejai un 0 nav jābūt dēļa apakšā, jo Tu nestrādā ar absolūtiem augstumiem, bet relatīviem. Tad uzzīmē uz lapas pamatu shēmu un izdari nolasījumus, liekot latu uz pamatiem galos, stūros un pa vidu kur liekas, ka nav līmenī. Mazākais nolasījums būs augstākā vieta uz pamatiem. No tā vari atņemt pārējos nolasījumus, lai redzētu par cik tie ir zemāki.Tālāk nosaki jauno pamatu augstumu un atzīmē to uz latas. Savietojot latas atzīmi ar niveliera attiecīgo tīkliņu(svītriņu niveliera redzeslaukā), uz veidņiem atzīmē sūros un galos(gan iekšpusē, gan ārpusē) jauno pamatu augstumu. Šito vislabāk darīt trijatā. Viens pie niveliera, otrs dīda latu, trešais atzīmē uz veidņa punktu. Es liku 1cm aukstāk par betona augstumu, to noteicu uz aci. Ieskrūvēju atzīmju vietās skrūves un novilku sarkanu striķi (2mm)

Re: Līmeņošana
Autors: LaurisV (---.i-net.lv)
Datums: 31/08/2009 21:23

Lai arī optiskais ir lētāks, tas ir daudz precīzāks, lai arī neērtāks darbam vienatnē. Vidējam optiskajam nivelierim precizitāte būs 2mm uz 1km dubultgājiena(kas ir šausmīgi labi), parastam lāzerniekam precizitāte būs kāds 1cm uz 100 metriem.

Re: Līmeņošana
Autors: Porex (195.122.4.---)
Datums: 01/09/2009 07:50

Darīju tā: izmantojot 3,5 m garu alumīnija lineālu un precīzu parasto līmeņrādi,pārstaigāju pamatus un konstatēju augstāko punktu un to,ka pamatu nelīdzenums svārstās robežās līdz 1,5 cm.Pirmo aeroc kārtu liku uz javas, sākot no augstākā punkta ar visplānāko javas kārtu un mūrēju tālāk ,izmantojot parasto līmeņrādi.Pēc pirmās kārtas ar to pašu lineālu un līmeņrādi,izmantojot speciālo rīvi un cirvīti nolīdzināju virskārtu(ļoti viegli apstrādājas)līdz ideālam horizontālam gludumam un tālāk līmēju blokus ,līmeņrādī neskatoties, kādas trīs četras kārtas,tad atkal virskārtu pielīdzināju(parasti nedaudz nākas piedrāst kādus stūrīšus) un tā tālāk. Iespējams,ka tas nav "zinātniski",bet sanāca precīzi un izskatīgi.

Re: Līmeņošana
Autors: m. (78.84.91.---)
Datums: 05/09/2009 08:04

Buvtehnikas ires kantoros niveliera ire ap 5 ls.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **   *******    *******  
 **    **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
     **    **     **  **     **         **  **     ** 
    **     **     **  **     **   *******    ******** 
   **      **     **   **   **          **         ** 
   **      **     **    ** **    **     **  **     ** 
   **       *******      ***      *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727