UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pirts krāsns un skurstenis
Autors:
Ingus_L
(83.136.136.---)
Datums: 08/02/2010 14:08
Man ir 2 grāmateles (īsti par grāmatām nosaukt grūti) un vienu dabūju no torenta, ko vēl neesmu izlasījis (~ 300 lpp), bet izšķirstot atradu šo pašu konstrukciju, derētu atrast 43. gada grāmatu (forumā bieži pieminētu), bet nu diez vai būs iespējams to tik viegli izdarīt.
Es domāju nelikt ūdens tvertni, bet izveidot nepārtrauktu mūri.
Var jau arī atstāt kombinētās darbības krāsni (nepārtrauktas), bet nosedzot akmeņus, lai uz čuguna loksnes labi iekarst.
Es domāju nelikt ūdens tvertni, bet izveidot nepārtrauktu mūri.
Var jau arī atstāt kombinētās darbības krāsni (nepārtrauktas), bet nosedzot akmeņus, lai uz čuguna loksnes labi iekarst.
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 08/02/2010 14:12
Vai tik tie līkloči skursteņa apakšā nepilda klasiskā kamīna un pat jebkuras modernas veikalā pirktas kamīnkrāsns zoba principu - resp., lai aukstā gaisa spilvens pa skursteni pa taisno "nekristu" iekšā krāsnī? Tas, lai vieglāk iekurināt.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 08/02/2010 17:13
Es tomēr sliecos piekrist woodheat.org ka tas smoke shelf vairāk traucē nekā dod. Kāda starpība, kas kautkādā brīdī krīt, galvenais, lai normāli kurošamies dūmam nekas netraucē. Līkloči gan drīzāk pilda radiatora ribu funkciju krāsns sienas iekšpusē.
43. gada grāmatu no manīm paņēma viens čalis, kuram it kā bija pieejams automātisks šķīrējs, bet vismaz pirmajā piegājienā skenēšana nebij sanākusi. Tikām runājuši, ka, ja nekas nesanāks, ziemā skenēšu ar rokām. Ziema pusē, droši vien laiks pasteigties. Tieši piršu krāšņu krievu grāmatās gan bija vairāk. Ja gribi "kombinēt", sakombinē balto ar melno pirti iegūstot "end smoke sauna", kas tikai smaržo pēc dūmiem, bet nekvēpst. Nazarovs vienu tādu esot uztaisījis. Es arī pacentīšos, kad pienāks laiks.
43. gada grāmatu no manīm paņēma viens čalis, kuram it kā bija pieejams automātisks šķīrējs, bet vismaz pirmajā piegājienā skenēšana nebij sanākusi. Tikām runājuši, ka, ja nekas nesanāks, ziemā skenēšu ar rokām. Ziema pusē, droši vien laiks pasteigties. Tieši piršu krāšņu krievu grāmatās gan bija vairāk. Ja gribi "kombinēt", sakombinē balto ar melno pirti iegūstot "end smoke sauna", kas tikai smaržo pēc dūmiem, bet nekvēpst. Nazarovs vienu tādu esot uztaisījis. Es arī pacentīšos, kad pienāks laiks.
Autors:
iesals
(---.balticom.lv)
Datums: 08/02/2010 17:43
Man ar interesē kādas krievu krāsns izvērstā shēma. To ko IngusL piedāvā man liekas par švaku un nekādu labu pēršanos ar tādu krāsni nepanāksi.
Īsti nesaprotu Vienstāva domu sakombinēt melno ar balto pirti! Lūdzu komentē, kā to var pamākt ka smaržo, bet nekvēp.
Īsti nesaprotu Vienstāva domu sakombinēt melno ar balto pirti! Lūdzu komentē, kā to var pamākt ka smaržo, bet nekvēp.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 08/02/2010 19:28
Tikvien zinu kā 1. lapas 5. rindkopā
[www.failiem.lv]
kā arī to, ka Nazarovs pārslēdzamu ir taisījis (tiesa, iecerētu izvēlei starp dažādiem kurināšanas veidiem, nevis secīgai kurināšanai abos veidos).
[www.failiem.lv]
kā arī to, ka Nazarovs pārslēdzamu ir taisījis (tiesa, iecerētu izvēlei starp dažādiem kurināšanas veidiem, nevis secīgai kurināšanai abos veidos).
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 08/02/2010 21:17
Ir vēl šāda laba grāmata
[www.amazon.com]
Pārsvarā gan arī par apkures krāsnīm.
Tur pieminēta literatūra:
Kundzinš, Pauls. Latvju sēta, Daugava, Stockholm, 1974.
Семенов Л.А. Теплоустойчивость и печное отопление жилых и общественных зданий, Москва 1950.
[www.amazon.com]
Pārsvarā gan arī par apkures krāsnīm.
Tur pieminēta literatūra:
Kundzinš, Pauls. Latvju sēta, Daugava, Stockholm, 1974.
Семенов Л.А. Теплоустойчивость и печное отопление жилых и общественных зданий, Москва 1950.
Autors:
Ingus_L
(83.136.136.---)
Datums: 09/02/2010 08:45
Paldies Vienstāv par literatūras sarakstu.
Skatījos citās grāmatās citus krāsns veidus, tad priekš malkas kurināmā pārsvarā ir 0,5 ķieģeļa sienas no pirts ķieģeļiem, šamota oderējumu izmanto krāsnīs, kuras paredzētas ogļu vai šķidrā kurināmajam, kā arī ir varianti ar metāla izmantošanu vai "apšujot" krāsni, vai izmantojot leņķa dzelžus savelkot visu pa perimetriem, bet man negribas izmantot metālu ārpus krāsns.
Skatījos citās grāmatās citus krāsns veidus, tad priekš malkas kurināmā pārsvarā ir 0,5 ķieģeļa sienas no pirts ķieģeļiem, šamota oderējumu izmanto krāsnīs, kuras paredzētas ogļu vai šķidrā kurināmajam, kā arī ir varianti ar metāla izmantošanu vai "apšujot" krāsni, vai izmantojot leņķa dzelžus savelkot visu pa perimetriem, bet man negribas izmantot metālu ārpus krāsns.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 09/02/2010 09:28
Metālam nav vienāda izplešanās ar mālu vai ķieģeli.
Bet vismaz vienā Latvijas internetveikalā tika piedāvāts karstumizturīgs cements.
Ap kurtuvi šamotu gan nepažēlo.
Bet vismaz vienā Latvijas internetveikalā tika piedāvāts karstumizturīgs cements.
Ap kurtuvi šamotu gan nepažēlo.
Autors:
Ingus_L
(83.136.136.---)
Datums: 09/02/2010 09:57
Šamota ķieģeļus gribu ielikt gan drošāk, gan ilgāk kalpos. Tikai jāatrod kāds jēdzīgs krāsns variants.
Autors:
a_k
(80.81.36.---)
Datums: 08/07/2010 14:03
Vai reāli var izmantot šāda veida kamīnu [www.viss.lv] pirtī kā pirts krāsni?
Pašreizējā: 2 no 2