UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
pagraba sienu siltināšana
Autors:
regy
(80.232.240.---)
Datums: 31/10/2009 20:29
Laba diena.
Mana problēma.
Ceļot pirti nācās taisīt būvbedri. Pamati- pēda monol;its betons, virsū dz/b bloki, no ārpuses noziedu ar piķi.
Tā kā izveidojās gana liela telpa, negribas to iekšpusi bērt ciet ar smiltīm. Izlēmu taisīt pagrabu (augstums atļauj). Tagad jautājums- vai man siltināt no ārpuses vai iekšpuses. Uzreiz varu pateikt, ka pagrabā nav plānots izveidot dzīvojāmās telpas. Un ar kādu materiālu būtu pats labākais variants (esmu dzirdējis, ka tikai zilais puķiks, bet tas jau iet tikai virspusē, zemzemesdaļā, varbūt var arī parasti ?).
Iepriekš pasakajos par atbili.
Mana problēma.
Ceļot pirti nācās taisīt būvbedri. Pamati- pēda monol;its betons, virsū dz/b bloki, no ārpuses noziedu ar piķi.
Tā kā izveidojās gana liela telpa, negribas to iekšpusi bērt ciet ar smiltīm. Izlēmu taisīt pagrabu (augstums atļauj). Tagad jautājums- vai man siltināt no ārpuses vai iekšpuses. Uzreiz varu pateikt, ka pagrabā nav plānots izveidot dzīvojāmās telpas. Un ar kādu materiālu būtu pats labākais variants (esmu dzirdējis, ka tikai zilais puķiks, bet tas jau iet tikai virspusē, zemzemesdaļā, varbūt var arī parasti ?).
Iepriekš pasakajos par atbili.
Re: pagraba sienu siltināšana
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 31/10/2009 20:48
Pagrabu nav nekadas jēgas siltināt. Ja aukšdaļa atrodas virs zemes, tad izsals cauri arī 10 cm puķikam. Pagrabā nav siltuma avota un jebkura siena ar laiku izsalst. Vienīgais variants ir visu maksimali apbērt ar zemi. Kartīgi zemē ierakts pagrabs pat visbargākajā ziema necaursalst un nevajag tur nekādu putoplastu.
Autors:
Didims
(78.84.145.---)
Datums: 01/11/2009 16:26
Paklausot Didzisp'a padomam Tev to pirti nāktos aizbērt ar zemi vismaz līdz palodzēm :D
Ja izvēlies siltināt, tad dari to no ārpuses, vēlams ar zilo, vēlams ar ekstrudēto putuplastu. Un kaut 5 cm putuplasta vienalga būs vairāk nekā nekas. No pirts puses vajadzētu siltināt arī pārsegumu.
Ja izvēlies siltināt, tad dari to no ārpuses, vēlams ar zilo, vēlams ar ekstrudēto putuplastu. Un kaut 5 cm putuplasta vienalga būs vairāk nekā nekas. No pirts puses vajadzētu siltināt arī pārsegumu.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 01/11/2009 20:40
Bišķi pastrādāju ar zaļo BASF, kas man subjektīvi likās mīkstāks par zilo DOW. Vai vēl nebija arī kautkāds rozā ekstrudētais?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 02/11/2009 08:45
Tev telpa zem pirts būs jāvēdina, jo tajā iekļūs gaiss no augšējās pirts telpas, kas lietojot pirti saturēs daudz mitruma. Mitrums kondensēsies uz aukstajām pagraba telpās virsmām. Tapēc šim pagrabam tev jāveido aukstā gaisa ievads un jāpieslēdz vēdināšanas kanālam blakus pirts dūmenim. Tapēc īsti tai siltumizolācijai nav nozīmes, bet tā kalpo tikdaudz, lai caur pārsegumu pagrabā ieklūstošais siltums nesildītu sasalušo zemi ziemā ap ēku. Vidēji statistiskā ziemā grunts sasalšanas robeža ir 25..40cm no zemes virspuses kuru klāj sniegu sega. Atsevišķos gados ~25 gados reizi izsalums zem 90..120cm, bet konkrētā vietā var pajautāt veciem ļaudīm, kas dzīvo apkaimē.