UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vai kāds ir mēģinājis apstrādāt ar nanotehnoloģijām?
Autors: tante (94.100.15.---)
Datums: 30/11/2009 22:48

Nesen televīzijā nākotnes parkā redzēju kā varot apstrādāt, gan koku gan akmeni, gan visādas citas lietas ar nanotehnoloģijām, gribu uz ziemu pamēģināt ārā apstrādāt šādus tādus koka un akmens izstrādājumus, sazvanīju nākotnes parka veidotājus lai sazinātos ar texonano (nanotehnoloģiju ražotāji). Sazinājos, man visu paskaidroja, biju pat aizbraucis pie viņiem un viņi man parādīja, kā kas darbojas, nu izskatījās jau satriecoši, bet man jautājums, vai kādam ir reāla pieredze ar šiem produktiem? Kaut arī man tas efekts ļoti patika, tomēr uz dullo pirkt negribas!!!

Re: Vai kāds ir mēģinājis apstrādāt ar nanotehnoloģijām?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 01/12/2009 08:32

Nezinu, par ko tieši ir runa, bet dažādas "nanotehnoloģijas" izskatās, ka no vienas puses varētu rullēt:
1) Šai forumā daudz aprunātu "ideālu" tilpumā mainīga koka pārklājumu āra apstākļiem, kas laistu cauri tvaikus bet ne ūdeni, dažs ražotājs sola esam uztaisījis tieši ar nanotehnoloģijām;
2) Arī, piemēram, auto vaskošanas labākie sastāvi esot balstīti uz "nano".

Tai pat laikā esmu dzirdējis apgalvojumu, ka nekas tā nepiesārņojot dabu kā nanotehnoloģijas. Nezinu, ar ko tas saistīts. Gadījumā ne ar kautkādām oglekļa šķiedru pavedienu (esmu manījis slēpju nūjās, dārza smidzinātāja caurulē uc) atlūzām, kas nesadalās?

Autors: Q (---.hipo.lv)
Datums: 01/12/2009 12:24

Es nupat apstrādāju mašīnai pusi vējstikla :) Tikai lietus, cūka, nelīst jau divas dienas :)

Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 01/12/2009 12:44

visādā ziņā, riski, kas saistīti ar tik mazu daļiņu palaišanu pasaulē, nav apzināti. dzirdēju tādu pieņēmumu, ka dzīviem organismiem nav mehānismu ne kā nepieļaut šo sīkdaļu iekļūšanu, ne izvadīt.

Autors: Q (78.84.116.---)
Datums: 01/12/2009 21:35

v_t
Kāds sviests :)

Autors: aaaa (78.84.169.---)
Datums: 01/12/2009 22:22

Vārds nanotehnoloģijas nez kāpēc tiek momentā saistīts ar kaut ko pa ausu galam padzirdētu, kas itkā esot indīgs. Tā nu vis nav, un arī oglekļa šķiedras makšķerkāti nav kaitīgi, ja vien tā lietotājam makšķerēšanas laikā neiesper zibens :( Nanotehnoloģijas vispār ir ļoti plašs jēdziens un principā viss, kas ierakstās nanometru izmēros ir pieskaitāms ģimenītei. Par indīgumu runājot, visa tā brēka sākās ar to, ka itkā oglekļa nanocaurulītes (carbon nanotubes) un oglekļa futbolbumbas (fullerenes) esot indīgas. Kaut kādā šāgada Chemical&Engineering News bija raksts par konkrēti nanocauruļu un bumbu indīgumu. Reāls pētījums, ar reāliem rezultātiem (uz pelēm gan). Rakstu gan pārlasīju pavirši, bet rezultāti nešaubīgi rādīja, ka šie tiešām ir, ja pareizi atceros, kancerogēni, līdzīgi asbestam, jo tos ieelpojot, tie nonāk plaušās un ārā netiek un dara sliktas lietas.
Bet tāpēc jau visas nanotehnoiloģijas nevajag bāzt vienā maisā, no sērijas, es apēdu smuku sarkanu sēni ar plankumiņiem, gandrīz atliku pedāļus - tāpēc sēnes nevajag ēst, no viņām var nomirt.

Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 01/12/2009 22:30

Q
es nezinu.
laiks rādīs, tad parunāsim.

Autors: Q (---.hipo.lv)
Datums: 02/12/2009 09:03

Karoče, vakar braucu pa lietu un konstatēju, ka nanonizētā vējstikla puse tumsā izskatās caurredzamāka. Tad nu vakarā nosmērēju kreiso vējstikla pusi arī. Šorīt pa ceļam uz Rīgu lija ražīgs lietus un ziniet - ja agrāk pie lielāka ātruma bija logu tīrītāji jāslēdz uz lielāku ātrumu, tad šodien pie ātruma virs 70 kmh logu tirītājus slēdzu vispār ārā. Efekts ir!

>v_t
Kad tu palaid gaisu, tad tas, ko tu saod, arī ir sīksīkas daļiņas pat molekulārā līmenī, kuras ar gaisa plūsmu nonāk tavā degunā. Kā organisms tiek ar to galā? :)

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 02/12/2009 10:20

Q, ko tieši Tu tam stiklam izdarīji?
Statoilos vismaz agrāk pārdeva kautkādu šķidrumu ar nosaukumu Rain repellent vai līdzīgu, kuru uzklājot stikls kļuva tāds kā taukains. Vai tas bija "nano", nezinu.

Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 02/12/2009 10:52

Q
atbildot uz Tev tuvu jautājumu pargaisa bojāšanu.
viss ir saistīts ar to molekulu lielumu.
redz vielām ir molekulas, kuras kopā turas ar režģi. Ja tu nosmērējot auto stiklu ar sīkākām molekulām (nano imēra) dabūn aizzieķēt stikla molekuru režģa spraugas (šūnas/ sporas /utt), un lietus tur netiek iekšā viss ir bumbās.
Ar to Tavu sabojāto gaisu un degunu ir tā -
kā zvejot mailītes ar tīklu kas paredzēts vaļu ķeršanai.
kā ar lielgabalu blusas medīt.
Un vispār cilvēk iejaukšanās Dieva radītajā pasaulē pie laba gala nenovedīs (molekulu dalīšana - lasi ģenētiski modificēti produkti, nanotehnaloģijas, klonēšana, kvantu teorijas fiģņas - lasi hesa? hosa? Paātrinātājs).
Bērnam tak nav jāzina ko vecāki dara gultā? kāpēc mēs cilvēki lienam sava radītāja gultā?
šis gan laikam neattiecas uz building.lv :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.