UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Guļbūves siltināšana
Autors:
sils99
(195.122.4.---)
Datums: 13/09/2008 12:54
Esmu nolēmis iegādāties vecu guļbūvi, izjaukt, pārvest un samontēt, lai veidotu tādu kā lauku brīvdienu māju (arī ziemas sezonai). Vecās pelēkās Vidzemē taisītās ēkas vizuālu man šķiet ļoti pievilcīgas. Cenas ziņā arī ir lētāk nekā būvēt jaunu. Būvēšanai no nulles piedāvājumi ir dažādi - nevar īsti saprast, kurš to prot izdarīt PAREIZI (piem. esmu dzirdējis par tādu lietu, ka tikai Sibīrijas aukstumā audzis koks ir piemērots guļbūvei) un kāda ir objektīva cena (diapazons mainās līdz 200 %). Tāpēc esmu nosvēries par labu kādai vecai ēkai "dot otru dzīvību", papildus to arī siltinot.
Attiecīgi jautājumi ir šādi:
1. Kā pareizi noteikt veco guļbūves baļķu stāvokli un kādiem vēl "knifiem" jāpievērš uzmanība?
2. Vai piekrītat, ka baļķu sēšanās būtu tikai uz pakojamā materiāla rēķina?
3. Kāds būtu piemērotāks materiāls - sūnas vai kas cits?
4. Ja baļķi ir 15-20 cm biezi un plaisājuši varbūt no iekšpuses tomēr labāk nosiltināt (piem. ar ekovati, lai būtu ekoloģiski)?
Jau iepriekš - paldies!
Attiecīgi jautājumi ir šādi:
1. Kā pareizi noteikt veco guļbūves baļķu stāvokli un kādiem vēl "knifiem" jāpievērš uzmanība?
2. Vai piekrītat, ka baļķu sēšanās būtu tikai uz pakojamā materiāla rēķina?
3. Kāds būtu piemērotāks materiāls - sūnas vai kas cits?
4. Ja baļķi ir 15-20 cm biezi un plaisājuši varbūt no iekšpuses tomēr labāk nosiltināt (piem. ar ekovati, lai būtu ekoloģiski)?
Jau iepriekš - paldies!
Autors:
aaaa
(84.237.170.---)
Datums: 13/09/2008 19:39
Ka man tas ekovates "ekologiskuma" nonsenss ir apriebies. Nu nosaucam snabi par ekosnabi un visi dzeram udens vieta vai? Interesanti, ar ko, piemeram, akmensvate, kas ir izkauseti un par vati parversti bazalta iezhi - nesatur nekadu organiku, neizgaro utt - materials no 100% dabigam izejvielam, ir mazak "ekologisks" par sasmalcinatu vecu makulaturu, kas ir parstradats, ar hloru kadreiz balinats koks, salimets, kuram pievienotas daudz un dazhadas kimikalijas un limes, peecaak tas apdrukaats ar azokrasvielam tipografija, tad sasmalcinats un piesucinats lidz lupai ar nakosho kjimiju???? Kads var paskaidrot shito murgu pamatotibu?
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 13/09/2008 23:23
Nezinu, kas domāts zem specifiskās piemērotības guļbūvei, bet, piemēram, apgalvojumu, ka Krievijas ziemeļu rajonu priedes koksne ar plānajām gadskārtām ir izturīgāka par Latvijas, konferencē "Guļbūve 2007"
[www.lak.lv]
atspēkoja Jānis Dolacis no www.kki.lv. Viņa referāta rezumē bija, ka labākā priede aug Latvijā un Krievijas vidējos platuma grādos.
Turklāt vairumu šodienas guļbūvju izhuskvarnē no vēl mīkstāka koka - egles.
Diez vai varētu būt labāks pakojums par sūnām, tomēr ir vēl tāda speciāli guļbūvēm domāta linu lenta:
[www.falkors.lv]
to aaaa - Kaut starp ekoloģiskuma mērogiem - iespaidiem uz iedzīvotājiem un uz vidi (t.sk. globālo) - dažkārt mēdz būt pretrunas, ekovates gadījumā man šaubas rada vienīgi bora savienojumu nepieciešamā koncentrācija. Tikmēr minerālvate siltinot no iekšpuses prasīs tvaika barjeru, kādu veselīga mājokļa cerētājs negribēs, bet to ražojot spēcīgi tiek piesārņota vide.
[www.lak.lv]
atspēkoja Jānis Dolacis no www.kki.lv. Viņa referāta rezumē bija, ka labākā priede aug Latvijā un Krievijas vidējos platuma grādos.
Turklāt vairumu šodienas guļbūvju izhuskvarnē no vēl mīkstāka koka - egles.
Diez vai varētu būt labāks pakojums par sūnām, tomēr ir vēl tāda speciāli guļbūvēm domāta linu lenta:
[www.falkors.lv]
to aaaa - Kaut starp ekoloģiskuma mērogiem - iespaidiem uz iedzīvotājiem un uz vidi (t.sk. globālo) - dažkārt mēdz būt pretrunas, ekovates gadījumā man šaubas rada vienīgi bora savienojumu nepieciešamā koncentrācija. Tikmēr minerālvate siltinot no iekšpuses prasīs tvaika barjeru, kādu veselīga mājokļa cerētājs negribēs, bet to ražojot spēcīgi tiek piesārņota vide.
Autors:
Harijs T
(---.ejae.lv)
Datums: 08/10/2008 09:46
Baļķim jābūt ar dienvidu pusi uz āru un savā starpā labi noblīvētiem. Savā starpā var būt savienoti 10-15cm biezūmā. Siltuma zudumus labāk kompensēt ar griestiem, bet ja siltināt no iekšpuses tad tikai ar EKOVATI. Par tik cik Latvijā ir mitrs klimats ir jāpiedomā par liekā mitruma izvadīšanu no telpas.
Re: Guļbūves skirbju apdare
Autors:
Andreas
(213.207.165.---)
Datums: 17/06/2012 11:25
Vai varat ieteikt ekologiski tiru skirbju, starp balkiem aizdarisanu? Vai ir kadi musdienu, ne parak dargi, materiali/tehnologijas?
Re: Guļbūves skirbju apdare
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 17/06/2012 14:00
Pašreizējā: 3 no 3