UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pakešu logu aizsalšana
Autors:
Edgars K
(91.135.22.---)
Datums: 25/01/2010 09:52
Labdien.
Nopirkām jaunu dzīvokli, protams logi - pakešnieki. Nu jau vairākas reizes ir bijusi tāda lieta, ka tie pie apakšējās malas aizsalst un, ja tie nav aizsaluši, tad uz tiem visu laiku krājas kondensāts. Vēlētos pajautāt padomu spečukiem par to vai tam tā jābūst ( par ko es stipri šaubos ) un ko es varētu darīt lietas labā. Starpcitu, logu stikli nepārtraukti ir ledaini.
Paldies jau iepriekš.
Nopirkām jaunu dzīvokli, protams logi - pakešnieki. Nu jau vairākas reizes ir bijusi tāda lieta, ka tie pie apakšējās malas aizsalst un, ja tie nav aizsaluši, tad uz tiem visu laiku krājas kondensāts. Vēlētos pajautāt padomu spečukiem par to vai tam tā jābūst ( par ko es stipri šaubos ) un ko es varētu darīt lietas labā. Starpcitu, logu stikli nepārtraukti ir ledaini.
Paldies jau iepriekš.
Re: Pakešu logu aizsalšana
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 25/01/2010 11:21
Neko tur nevar darīt - jāmaina logi uz labākiem ar 3 stiklu paketi un ne no paša lētākā gala. Gaisa mitrums telpā ziemā ir ļoti neliels un, ja pat tagad uz logiem kondensējas mitrums, tas tikai nozīmē, ka logu virsma ir ļoti auksta, pārāk auksta.
Un mūsu klimatiskajos apstākļos kā no uguns jābēg no alumīnija logu rāmjiem, vai nu koks vai plastmasa, jo alumīnija rāmis ir nežēlīgi labs siltuma vadītājs. Jāskatās, kādas ir logu stiklu starplikas pašā paketē. Labajiem logiem alumīnija starplikas vairs nelieto, jo arī tās ir nevajadzīgs aukstuma tilts. Tagad lieto plastmasu kaut kādu, bet nu šis nav tik svarīgi.
Un mūsu klimatiskajos apstākļos kā no uguns jābēg no alumīnija logu rāmjiem, vai nu koks vai plastmasa, jo alumīnija rāmis ir nežēlīgi labs siltuma vadītājs. Jāskatās, kādas ir logu stiklu starplikas pašā paketē. Labajiem logiem alumīnija starplikas vairs nelieto, jo arī tās ir nevajadzīgs aukstuma tilts. Tagad lieto plastmasu kaut kādu, bet nu šis nav tik svarīgi.
Autors:
JANS
(81.198.90.---)
Datums: 25/01/2010 14:14
Es zinu ko tev darīt.... Neko... Man tieši tas pats... Kondensāts no apakšas aizsalst... Vienkārši ilgi jau salst... 3 nedēļas, tādēļ arī pamanāms ledus... parastajās ziemās tas tā nav..
Protams var ielikt dārgākus logus.... Šos lētos logus pats esmu montējis, ideāli nevar piespiest stiklu pie rāmja, līdz ar to arī veidojās aukstuma tiltiņi...
Protams var ielikt dārgākus logus.... Šos lētos logus pats esmu montējis, ideāli nevar piespiest stiklu pie rāmja, līdz ar to arī veidojās aukstuma tiltiņi...
Autors:
ub
(95.68.37.---)
Datums: 25/01/2010 14:26
nu man ledus nedaudz izveidojās neveramo daļu stūros pēdējās trijās naktīs kad bija -26-28 C. pirms tam -15 -20 C tikai neliela kondensāta maliņa logu malas apaksā ap 2cm augsta. laikam tur neko nepadarīsi un tas nav atkarīgs ne no sienas siltumizolācijas ne no apkures (man iekšā ap +22 C). tie logi vienkārši caursalst un nav paredzēti tik aukstam laikam, bet nu pie mums bieži tik auksts nav. Savukārt siltinātās metāla ārdurvis mājai man gan labi iztur, ne kondensāts ne sarma, no iekšas siltas tā ka par -30 grādu necaursalšanas garantiju nebūs melojuši (durvju eksperts).
Autors:
wert
(81.198.90.---)
Datums: 25/01/2010 14:50
Priecājies par telpas ventilāciju... Tikai caur šo caursalstošu maliņu svaigs gaiss ieplūst istabā =)... Jā jau istabā ir +22C
Redzi tā lieta tāda, ka pie veramās daļas šāds process nevaidojās, jo vēramai daļai stiklam ir savs rāmis...
Redzi tā lieta tāda, ka pie veramās daļas šāds process nevaidojās, jo vēramai daļai stiklam ir savs rāmis...