UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 29/01/2010 08:55



Tava vīzija nav slikta, nedaudz par blīvu (ar elpošanu pamaz), ja klūdīsies ar iekšējo abdari var rasties problēmas ar ārējo apšuvumu.
Apskati
[www.rbb.lv]
Kā tvaika izolācija tiek izmantota tvaika izolācijas pape ar Sd- vērtību 0,6m-4m. Papes gaisa un mitruma caurlaidība ir pielīdzināma kokam 60mm biezumā.
Ir risinājumi arī bez tvaika izolācijām.
Ja ir vēlēšanas tavu vīziju var aprēķinat lai saprastu kā tā darbosies.


Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 29/01/2010 09:24

Tos I-joistus pie mums kaut kur gatavus arī tirgo? Lasīju netā, ka tiem kategoriski aizliegts borēt caurumus finierī kaut kādu komunikāciju caurvadīšanai, tas varot katastrofāli samazināt nestspēju. Un kā viņu ielīmē (un ar kādu līmi) mājas apstākļos kvalitatīvi tajos plakanajos dēļos? PVA lietot būtu nepiemēroti, bet PU līme diezgan izplešas cietējot, tur vajag kaut kā presēt no abiem galiem. Vai vienkārši ar skrūvspīlēm pietiek?

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 29/01/2010 09:36

Tos I-joistus var apskatīt www.steico.com

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: nebruks (87.110.117.---)
Datums: 29/01/2010 11:19

Liels paldies par padomiem un veseliigo diskusiju. :)

Kopaa visus sasummeeshu un sapratiishu visus + un - lai vareetu pilnveertiigaat izporjekteet toposho projektu.

Par karkasu runaajot - te veel ir dazhi piemeeri gan gatavai, gan tapshanas procesaa iecereetajai "Timber Frame" maajai:

[lh6.ggpht.com]

[www.vermonttimberworks.com]

[1.bp.blogspot.com]

Tikai atshkjiriiba manaa viizijaa ir taada, ka amerikaanji maaju siltina stiprinot speciaalus siltinaajuma paneljus SIP Structural Insulated Panels - osb/putoplasts/osb (kas man pasham subjektiivi liekas nepienjemams siltinaajums):

[www.northernlightstimberframing.com])

Tos vinji stiprina pie aarpuses karkasam - taadaa veidaa atstaajot redzamas visas masiivaas konstrukcijas biezumu - manaa gadiijumaa redzamas buutu tikai plaknes bez biezuma - t.i. apmetums uz sienas buutu biegaas vienaa liimenii ar visa karkasa biezumu.

Kas man patiik tik pamatiiga karkasa buuvnieciibaa - ir taa paarliecinoshais speeks un tas, ka amerikaanji taas maajas celj peec filosofijas: "Mees savienojam koka kontrukcijas ar koka savienojumiem no koka" - viss ir uz tapaam un izkalumiem, izzaagjeejumiem. Mani nepaarliecina muusdienu karkasesnes no colliigiem deeliishiem un viscaur ar metaala lenkjiem saskruuveeetiem ar skruuveem, kas biezhi vien pie liela sala meedz paarluuzt (peec pieredzes).

To aaaaa: Par elpojoshu maaju runaajot - es domaaju tieshi par mikroklimatu maajaa. Koks manupraat ir vislabaakais draugs cilveeka plaushaam. Diemzheel arii es par guljbuuvju siltumnoturiibu esmu diezgan zemaas domaas (iznjemot ja taa nav celta no milziigiem sibiirijas lapegles baljkjiem no pareizaa laikaa cirstiem kokmateriaaliem un pareizi zhuvushiem). Un shodienas latvijaa es nezinu nevienu meistaru, kas maaceetu uzbuuveet "PAREIZI" guljbuuvi.

Taapeec nonaacu pie domas par "smalcinaatu guljbuuvi" (skaidas, fibroliits - tas pats koks jau ir tikai smalcinaataa veidaa), kas ieraameeta masiivkoka karkasaa.

:)


Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 29/01/2010 11:35

Ja arī gatavus tirgo, tad diez vai par saprātīgu cenu (par īpaši organizētu vešana pāri Baltijas jūrai), ja jau nelētās Ģipkas mājas būvnieki taisīja paši.
Caurumfobijai saplāksnī es nu gan neticu. Ja es no mežiniekiem pa blatu ceru dabūt 8+ m garus taisnus baļķēnus (kurus jāpārzāģē gareniski pušu, kamēr nav saplaisājuši), tad 8m garu finiera loksni es točna nekur nedabūšu. Un, ja es viņu stiķēju no gabaliem, kāpēc nevaru saurbt arī gana daudz caurumu? Pusītes saturošo konstrukciju jāvar aiztāt pat ar trijstūrveida spraišļiem.
Par līmēm... It kā jau visstiprākās skaitās poliuretāna. Bet to stiprumu mēra sausam kokam drīz pēc salīmēšanas. Baidos, ka ilgāk pie koka turēsies kādas higroskopiskas līmes, kas abās pusēs turēs daudzmaz vienādu mitrumu. Mājas mūžam vajadzētu būt ilgam, un pa to vidu visādi slapjumi var gadīties.

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 29/01/2010 12:30

Nu daudz alternatīvu jau nav - vai nu PVA vai PU. Un PVA nav domāts mitrām vietām, ir jau ir itkā D4 līme, bet tāpat, ja puļķis būs izmircis, ne jau kokā vaina, bet pati līme uzbriest un paliek par gumiju. Zem atklātas debess tomēr pa lielam rekomendē tikai PU līmi. Domāju, ne jau tas tā pilnīgi bez pamata ir izdomāts.
Par finiera savienošanu - domāju 4-metrīgos finiera gabalus vajag salikt kopā un ar tādu pašu fineiri no abām pusēm sav. vietā salīmēt, papildus saskrūvēt ar skrūvēm, tad frēzēt pusbaļķos savienojuma formu un visu garo finiera desu līmēt iekšā.

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 29/01/2010 13:07

Starp citu, kāpēc ar poliuretānu (un tā pielietojumiem uz padlaiku māju sienām un kosmosā) nodarbojās KOKSNES Ķīmijas institūts?

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: Didims (78.84.134.---)
Datums: 29/01/2010 21:36

Šitie piedāvā rūpnieciski taisītas pildrežģa konstrukcijas [www.livasgrupa.lv]
No rokas gatavotas var mēģināt sarunāt pie manis apskatīt ;-)

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: dandis (87.110.124.---)
Datums: 23/02/2010 20:44

tā sija no diviem pusbaļķiem ir kaut kas līdzīgs kopnei - neredzu, kāpēc saprātīgos izmēros un vietās nevarētu taisīt caurumus. ja liec vertikāli, tad vispār nekādām problēmām nevajadzētu būt.

Re: Ārsienu siltināšana ar ēveļskaidām
Autors: rbb (217.199.119.---)
Datums: 24/02/2010 12:19

Apskati www.3radi.lv

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  ********  ********  ******** 
       **   **  **   **    **  **           **    
       **    ****        **    **           **    
       **     **        **     ******       **    
 **    **     **       **      **           **    
 **    **     **       **      **           **    
  ******      **       **      **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727