UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
kāds ūdens sildītājs labāks?
Autors:
anna
(84.237.147.---)
Datums: 22/02/2005 17:09
Padalieties pieredzē kāds ūdens sildītājs būtu labāks -caurteces vai 10-15 litru boileris priekš virtuves nelielai ģimenei! Vai arī vilkt zem grīdas no esošā boilera , kurš atrodas 15 metrus tālāk vannas istabā ( tad varētu mēģināt noslēpt cauruli zem grīdlīstēm?
Re: kāds ūdens sildītājs labāks?
Autors:
andrek
(84.237.133.---)
Datums: 22/02/2005 18:29
Caurteces sildītāja izbūvei nepieciešams nopietns elektopieslēgums- ne visur lēti atrisināms, citādi, lai izvērtētu jāzin plānotais ūdens patēriņš-virtuvē izdevīgāk ievietot trauku mazgāšanas mašīnu un ar ūdenssildīšanu nemocīties.
Autors:
taa luuk
(213.180.112.---)
Datums: 22/02/2005 20:49
Ziniet ir tads energoefektivitātes centrs Latvenergo ēkā telefosn ar kautkur bija uzprasiet jums pastāstiis kas un kā.
Cilvēki ar sapratni Jums visu pastastiis !
Sanāca gan tāda kā reklāma bet tie cilvēki pamato sevis teikto un ir OK
Ta luuk
Cilvēki ar sapratni Jums visu pastastiis !
Sanāca gan tāda kā reklāma bet tie cilvēki pamato sevis teikto un ir OK
Ta luuk
Autors:
zoja
(---.delfi.lv)
Datums: 02/03/2005 11:41
3 mēn. atpakaļ arī mani nomocīja šī problēma - kādu boileri likt - caurplūdes vai parasto. Jautājums par cenu nebija svarīgs. Caurplūdes tērē elekrtrību tikko Tu atgriez krānu, bet parastais silda visu laiku. Zvanīju uz Latvenergo INFO tel. Konsultācija notika, bet atbildi vienalga neieguvu. Tad piezvanīju sava rajona Elektrotīkliem, lai uzzinātu - kāda ir elektrības jauda manā mājā un tā izrādījās nepietiekama, lai es varētu lietot caurplūdes boileri + veļasmašīnu + cepeškrāsni vienlaicīgi. Lai jaudu palielinātu man vajadzētu atbildi(pēc pieprasījuma iesnieguma uzrakstīšanas)gaidīt apm.mēnesi, bet silto ūdeni vajag tūlīt!!!
Aizbraucu pie firmas, kura izplata kvalitatīvus caurteces sildītājus (Stiebel eltron), speciālistiem uz biroju un veikalu pēc konsultācijas. Man visu sakarīgi paskaidroja un beigās vienalga es iegādājos parasto 200L boileri, jo mājas kapitālais remonts un ar to saistītās lietas mani jau bija nogurdinājušas.
Aizbraucu pie firmas, kura izplata kvalitatīvus caurteces sildītājus (Stiebel eltron), speciālistiem uz biroju un veikalu pēc konsultācijas. Man visu sakarīgi paskaidroja un beigās vienalga es iegādājos parasto 200L boileri, jo mājas kapitālais remonts un ar to saistītās lietas mani jau bija nogurdinājušas.
Autors:
vilnis
(81.198.243.---)
Datums: 02/03/2005 14:07
Paldies ! Likšu parasto 15 L boileru, jo caurteces ir gan ļoti dārgs , gan elektrības jaudu nav iespējams nodrošināt!
Autors:
Rx
(80.81.49.---)
Datums: 02/03/2005 22:31
Man arī bija 10 l siltā ūdens boilerītis- virtuves vajadzībām. Problēmas ir šādas: Tā kā ūdens netiek boilerī maisīts, tad siltais ūdens ir augšā, un pēc pāris l notecināšanas nāk jau manāmi vēsāks. Tā ka 10 l boilerī nav 10 l karsta ūdens!!! Arī no tā ražotāja atkarīga sildīšanas precizitāte- sliktiem boileriem liela temperatūras histeriēze- ieslēgšanās un atslēgšanās temperatūras starpība. Līdz ar to, kamēr temperatūra boilerī nav sasniegusi ieslēgšanās temperatūru, ūdens netiek sildīts un nāk zemākā temperatūrā, nekā ieregulēts. Labiem boileriiem tikko sākam tērēt ūdeni, tā sildītājs uzreiz sāk strādāt un piesilda ūdeni līdz iestādītājam. (Nezinu kā mazajiem boileriem, bet 80l ARISTON strādā lieliski....