UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nevaru izrakt aku
Autors: mareks....... (78.84.39.---)
Datums: 11/05/2010 21:02

Labdien.
Varbūt kāds varētu dot padomu- roku aku 4 dienas esmu ticis līdz 3 grodam un plūstošajām smiltīm, ūdens un smiltis nāk nenormālā ātrumā atpakaļ.
Paldies par atbildēm.

Re: Nevaru izrakt aku
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 11/05/2010 22:13

Mālā rok pašturošos šahtu, bet plūstošās smiltīs laiž iekšā grodus un turpina sūknēt un rakt iekš tiem. Grodus vēl savsarpēji sastiprina, jo ir lasīts par gadījumiem, kad sagriežas šķērsām un pat iesprosto racēju!
Kad es savā māla šahtā tiku līdz plūstošām smiltīm, prognozētais dziļums jau bij pārsniegts un nebij šaubu, ka darbs galā. Atlika mērkaķa ātrumā iemest iekšā grodu, jo atplūstot smiltīm arī māls sāka iebrukt.

Autors: khe (95.68.116.---)
Datums: 11/05/2010 22:16

Trīs izraktajās akās tā ir bijis ap 3.un 4.grodu. Izlīdzēja tikai spēcīgi palīgi, kas rāvās pa apakšu uz maiņām pa 15min. Domāju, ka vēl varētu līdzēt gruntsūdens atsūkšana ar spicēm, bet tas -sarežģīti. Un vēl to plūstošo smilšu dēļ nobīdas grodi, vai sasveras visa aka. Bet lai veicas! Vaj`g tik rakt!

Autors: mareks....... (78.84.39.---)
Datums: 11/05/2010 22:21

nu paldies. bet izrakt 20 cm pa dienu neliekas nekas jautrs, iespējams blakus akai jāizrok dziļa bedre no kuras atsūknēt to trako ūdeni?

Autors: aaaa (78.84.162.---)
Datums: 11/05/2010 22:41

Es no šitā neko nejēdzu, bet principā ar parastu lētu centrbēdzes sūkni ūdeni ar smiltīm, lasi - dubļus, var sūknēt, ka prieks. Varbūt tas ko palīdzētu? Iemest sūkni un tik kačāt, grodi paši zemē līdīs iekšā. Pats ar aliņu rokās tik stāv un uzdod takti :)

Autors: EjTakTu (87.110.65.---)
Datums: 12/05/2010 00:03

aaaa
Labs! :D

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/05/2010 08:28

Vieglāk tomēr ar lāpstu un sētniekcirvi cirst un ar perforatoru plaisināt cietu mālu (medļenno no uverenno), nekā jāties ar plūstošajām smiltīm. To es nobaudīju dziļinādams savu "grodpāli": pēkšņi nez kāpēc ar lielu sparu no groda apakšas vienos sānos pieplūst trešdaļa groda.
Bet parastākais "netīrā ūdens" sūknis tiešām smilšu purtu kačā, ka prieks, ja aizsērē, tad tikai pati apakša, patirinot sūkni šķidrākā ūdenī atkal atiet.

Autors: Vernons (78.84.177.---)
Datums: 28/10/2011 18:47

Tik traki nemaz nav. Nesmel no akas ārā ūdeni, bet smiltis. Man plūstošajās miltīs ir aka, kas sastāv no 10 grodiem. Grodus piegādāja "Smiltnieki" - Jelgavā. Grodi ar plakandzelzi ir saskrūvēti kopā pa ārpusi. Neslēpšu, smiltism pumpēju kopā ar ūdeni un aku no malām atbrīvoju ar ūdeni. Blakus akai stāv baseins ar akas ūdeni! Galva Tev ir, izdomāsi! Darbs dara darītāju!

Autors: Klāvs Sveķi (85.10.211.---)
Datums: 23/04/2016 19:13

Sveiki. esmu ieracis 5 grodus. 6stai virsū visu laiku nāk iekšā plūstošā smilts.
tiku jau līdz grantij bet to plūstošo nespēj smelt āra, viņa nosēžas un ne kādīgi neiet uz leju jo nevar paspēt atrakt groda apakšu, jo ūdenes smeļas un smilts nosēžas. ko man daŗīt??
būšu pateicīgs par nopietnu padomu..

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 24/04/2016 12:44

Nepieciešams fekālo daļīņu sūknis, kurš spēj izsūknēt pieplūstošo ūdeni kopā ar smiltīm. Taču visi grodi savstarpēji jāsastiprina, lai izsūknējot smiltis - augšējie grodi neiestrēgtu vai neieķīlētos.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.