UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Delu gridas siltumizolaaija
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 30/06/2010 11:18
Tava sākotnējā ideja ir vāja. Tas saistīts ar to, ka staigājot pa šādu grīdu, tā darbosies kā bungas, respektīvi būs 'skaļa'. Ja tu esi vecs cilvēks un staigā filca čībiņās, tad viss kartībā, bet palaid tik bērnus parotaļāties pa šādi iestrādātu grīdu.
Otra grīdas nelaime ir vasaras periods, ja tev telpās, kur ierīkota šāda grīda, patstāvīgi vai ilgstoši iespīd saule, kas silda grīdu, tad tā tiks ātri uzkarsēta un telpā būs nepatīkama karsta sajūta.
.. bet galu galā nauda un darbs ir tavējais, kur pārējie - mēs varam tik līdzi just..
Otra grīdas nelaime ir vasaras periods, ja tev telpās, kur ierīkota šāda grīda, patstāvīgi vai ilgstoši iespīd saule, kas silda grīdu, tad tā tiks ātri uzkarsēta un telpā būs nepatīkama karsta sajūta.
.. bet galu galā nauda un darbs ir tavējais, kur pārējie - mēs varam tik līdzi just..
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 30/06/2010 13:49
Vispar jau es lieku delju gridu tapec ka man patik pa griidu staigaat plikaam kajaaam.
Iesakiet kaut ko bez superigaaa putoplasta bezeeejoties uz tas manas sakotneejas idejas.
Iesakiet kaut ko bez superigaaa putoplasta bezeeejoties uz tas manas sakotneejas idejas.
Autors:
heating
(---.44.92.62.static.cust.telenor.com)
Datums: 30/06/2010 16:20
Vai gridaam ar aukto pagriidi var izmantot skruvpaalus un uz tiem likt gridas pamatni??!!
Autors:
Ansis Liepa
(---.cust.tele2.lv)
Datums: 30/06/2010 16:37
kādēļ gan sarežģīt dzīvi un bērt tās smiltis starp dēļiem, ja pieņemam ka tāda thermomasa nav tik būtiski nepieciešama. un vai smiltis pirms tam nevajag izkarsēt, vai jaukt ar kaļķi lai antiseptizētos?
par bungādas grīdu nepiekrītu, man ir līdzīga grīda, kura neskan, vismaz ne tik jūtami lai 4 gados dzīvojot es būtu iedomājies par grīdas skanēšanu.
bet no tā visa var izlobīt to, ka gaisa šķirkārtu starp dēļiem un smiltīm, (vai tiklab akmensvati utml) nevajag, ka būs tāpat labi.
par bungādas grīdu nepiekrītu, man ir līdzīga grīda, kura neskan, vismaz ne tik jūtami lai 4 gados dzīvojot es būtu iedomājies par grīdas skanēšanu.
bet no tā visa var izlobīt to, ka gaisa šķirkārtu starp dēļiem un smiltīm, (vai tiklab akmensvati utml) nevajag, ka būs tāpat labi.
Autors:
(80.232.161.---)
Datums: 01/07/2010 10:35
Ja sitiena troksnis caur grīdas dēli iziet uz lagu, kas cieši piestiprināta vai tieši balstās uz betona plātnes, tad dunēs visa plāksne.
Ar skaņu ir tāpat kā ar siltuma sajūtu, kas vienam silti, tas citam auksti. Vēlme dzīvot klusumā vai pieradums pie trokšņa arī ir samērā subjektīvs rādītājs. Ja troksni veido tu pats vai tev tuvi ģimenes locekļi tad varbūt ir nekas. Bet, ka iet cilvēkiem 9 un vairāk stāvu betona māju klučos.
Vispār jau zemgrīdas aizpildījums arī var būt dažāds. Bet man berams materiāls tomēr liekas labāks nekā aizpildāms. Manā mājā vectēvs starpstāvu pārsegumā virs būvgružiem bija iepakojis siltumizolāciju no spaļiem. Kad remontēju grīdu, tad konstatēju, ka šāda vide ļoti patikuse pelēm, bet atvainojiet 'es peles mīlu tikai būros', tapēc siltumizolāciju izvācu un nomainīju uz birstošām smiltīm līdz ar grīdas dēļu apakšu.
Ar skaņu ir tāpat kā ar siltuma sajūtu, kas vienam silti, tas citam auksti. Vēlme dzīvot klusumā vai pieradums pie trokšņa arī ir samērā subjektīvs rādītājs. Ja troksni veido tu pats vai tev tuvi ģimenes locekļi tad varbūt ir nekas. Bet, ka iet cilvēkiem 9 un vairāk stāvu betona māju klučos.
Vispār jau zemgrīdas aizpildījums arī var būt dažāds. Bet man berams materiāls tomēr liekas labāks nekā aizpildāms. Manā mājā vectēvs starpstāvu pārsegumā virs būvgružiem bija iepakojis siltumizolāciju no spaļiem. Kad remontēju grīdu, tad konstatēju, ka šāda vide ļoti patikuse pelēm, bet atvainojiet 'es peles mīlu tikai būros', tapēc siltumizolāciju izvācu un nomainīju uz birstošām smiltīm līdz ar grīdas dēļu apakšu.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 01/07/2010 11:46
Kadas vel ir beedas tai manai gridai bez taa ka bungos un uzkarsiiis? Siltumizolaacija vienalga kada? Ekovate, loksnju vate, rulju vate, beramaa vate?
Autors:
(80.232.161.---)
Datums: 01/07/2010 12:15
Tev vēl vatei jāpievieno ķīmija, kas atbaida grauzējus un kukaiņus un koka grīdas apakša jāapstrādā ar antiseptiku pret pelējuma sēnēm.
Tava grīda vispārīgā nozīmē ir tas pats, kas ārsienas konstrukcija, kura tiek siltināta no iekšpuses, bet aizmirsts uzlikt tvaika izolācijas barjeru. Ja tev sāks veidoties kondensāts uz betona, tas ir zem vates, tad tas praktiski nežūs, jo siltums no augšas mitrumam, lai to iztvaicētu, netiek klāt. Zemes virsmas temperatūra vienmēr būs zemāka nekā temperatūra telpās. Zeme tev grīdu var izsildīt tikai tad, kad tu ēku ziemā nekurināsi, tad telpā būs -10 grādi un grīda patīkami -1..0 grādu silta.
Tava grīda vispārīgā nozīmē ir tas pats, kas ārsienas konstrukcija, kura tiek siltināta no iekšpuses, bet aizmirsts uzlikt tvaika izolācijas barjeru. Ja tev sāks veidoties kondensāts uz betona, tas ir zem vates, tad tas praktiski nežūs, jo siltums no augšas mitrumam, lai to iztvaicētu, netiek klāt. Zemes virsmas temperatūra vienmēr būs zemāka nekā temperatūra telpās. Zeme tev grīdu var izsildīt tikai tad, kad tu ēku ziemā nekurināsi, tad telpā būs -10 grādi un grīda patīkami -1..0 grādu silta.
Autors:
m.
(78.84.84.---)
Datums: 01/07/2010 15:24
Paliek skaidraaak, kaa ir ja klaaj tvaika izolaciju starp deeljiem un lagaaam? Paldies par skaidrojumiem, pateicoties *googlei* tie dziiivos muzhiiiigi. (:
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 01/07/2010 16:26
Tvaika barjera starp diviem kokiem būtu pielietojama gadījumos, ka uz viena koka audzējam šitaki sēnes, bet uz otra - nē...
Pašreizējā: 2 no 4