UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Ko Nozimee Apbuves % zemei?
Autors: Edvins Pizdauskis (95.68.52.---)
Datums: 02/07/2010 22:55

ja piemeram tev ir 1000kvm zemes, un apbuves procents ir 20% -
tad ( ja nav nekadi celi/brugi utt.) sanak ka es varu celt maaju vienstaavu kurai ir max platiba 200kvm vai arii kautvai 2aju maaju kurai var but lidz pat 400kvm platiba?

pareizi sapratu?
vai arii es drikstu celt tikai 2stavu maju kurai platiba nevar parsniegt 200kvm shajaa gadijuma?

Re: Ko Nozimee Apbuves % zemei?
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 03/07/2010 09:32

Cik zinu tā nav telpu kopplatība, bet ēku aizņemto apbūves laukumu summa. Jēdziena definīcija bij rodama kautkādā daudzstāvu LBN, mēra, cik esmu sapratis, apmēram metra augstumā virs zemes, ietverot lieveņus, pakšus un stabus (kas balsta nojumes vai jumta pārkares).

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 03/07/2010 12:01

Hmm, liekas, būvterminoloģijā nav tāda vārdu savienojuma "apbūves procents". Pašlaik riskēšu pieņemt, ka ar to domāts apbūves blīvums, kam mērvienība ir %. Mēra tā - izdala apbūves laukumu (kas tas tāds, lasīt Vispārējos būvnoteikumus un LBN, kaut kur atradīsi) ar zemes gabala laukumu (parasti no tā jāatņem ielas sarkano līniju robežās atrodošās platības). Ir vēl apbūves intensitāte un brīvā teritorija, tos abus arī mēra %. Šiem abiem var izrādīties svarīgs ēkas stāvu skaits, apbūves blīvumam būvē kaut 20 stāvus.

Datums: 03/07/2010 13:24

Man PAU norādīja apbūves intensitāti (stāvu platības procentu no zemesgabala platības):
[www.failiem.lv]
Savukārt projektā figurē apbūves laukums, kas ir definēts, ja pareizi atceros, daudzstāvu un sabiedrisko ēku būvnormatīvos un uz mani it kā neattiektos:
[www.failiem.lv]
Savukārt, lai saņemtu būvatļauju, bija jānorāda būvju apjoms kubikmetros. Kā to pareizi rēķina? Nesiltināti bēniņi ietilpst?

Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 03/07/2010 14:24

Vispārējos būvnoteikumos un dažos LBN viss ir aprakstīts, jāparok, kur tieši, jo viss pilnīgi vienā vietā nav atrodams (aktuālā būvregulācija ir diezgan haotiska daudzās lietās). Bēniņi ietilpst būvtilpumā, diskutabli varētu būt par pažobeļu vējkastēm un līdzīgām būves daļām, pavisam skaidru formulu/metodisko norādījumu jau nekur nav, kaut produktīvāk būtu meklēt inventarizatoriem domātajos noteikumos un metodikā, kaut būvju inventarizācija ir atrauta no būvniecības un to pamatā regulē NĪ likumdošana.

Par intensitātes u.c. formulām - Ventspils republikā un Rīgā tās ir ļoti atšķirīgas, parasti jālasa vietējos būvnoteikumus.

Datums: 03/07/2010 15:56

Jā, galvenais noteicējs ir tas, kas spiež vai nespiež zīmogu "nelikumīga būvniecība"...

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **   **    **  **   **     ** 
        **  **     **  **  **      ****    **     ** 
  *******   **     **  *****        **     **     ** 
        **  **     **  **  **       **      **   **  
 **     **  **     **  **   **      **       ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727