UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
trimmeris
Autors: Zhultspuslis (87.110.241.---)
Datums: 07/07/2010 11:17

Sveicināti , tātad vēlētos iegādāties trimmeri- krūmgriezi , budžets līdz 250 ls , nu zinu ka par tādu naudiņu nekāds profesionālais nesanāks , bwet tomēŗ varbūt kāds var ieteikt kko, kāu firmu labāk izvēlēties - jonsered, husi, stiga , dolmar ? pilnīgi nav ne jausmas , un kā ar tiem tilpumiem motora ? plānots pļaut ir regulāri ap māju 2 ha zemītes un būtu labi ja iespēja būtu arī nelielus krūmeļus grāvjmalā pie meža papļaut> Ceru uz kādiem noderīgiem padomiem , izvēloties trimmeri ! Paldies

Re: trimmeris
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 07/07/2010 19:18

Man ap māju līdzīgs gabals jānopļauj un katru pavasari purvā krūmi. Jau vairākus gadus lietoju Stigu SB52 un par to cenu neko sliktu nevaru teikt. Varu nopļaut krūmus pat rokas resnumā un motors negurst pat pašā biezākajā zālē. Es gan zāli nekad neesmu pļāvis ar striķi, bet tikai ar ripām, jo mana tehniskā domāšana nepieļauj bezjēgā dzenāt krūmgrezi pilna gāzē, ja zāli var nogrist ar asu ripu praktiski uz tukšgaitas apgriezieniem. Vienreiz nolauzu ručkas turētāju un rezerves plastmasas kronšteinu Rīga nopirku bez problēmām. Vārdu sakot ar rezerves daļām nav problēmu. Protams, ja pļautu zāli profesionāli katru dienu, tad gribētos kādas krutākas firmas aparātu, bet tie maksā vismaz divreiz dargak. 52 stiga ir diezgan pasmaga un sievietei ar to strādāt būs par grūtu. Pirms tam man bija japaņu krūmgriezis un tas bija daudz vieglāks, bet nu manā purvā gura un zālē arī pinās. Varbut var skatīties uz 40 modeli, tas bišku lētāks un un laikam vieglāks. Interneta Stiga SB52 maksaā ap 300Ls. Nīkuļus ap 200Ls es gan neieteiktu pirkt un tie trimeri,kuriem kardāna vietā trose, vispār ir pilnīgi sū**.

Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 07/07/2010 22:55

Krautā ir akcija Partner B307B ar 1,5kW jaudu Ls 169. Tas ar klienta karti. Pārvads ar stieni. Komplektā arī zāles disks

Autors: E (80.233.175.---)
Datums: 08/07/2010 09:20

Didzi, cik saprotu tad tu pārsvarā ar disku strādā? Cik biezus krūmus tu atļaujies ar viņu gāzt pirms maini uz zāģa ripu?
Man arī SB52, bet ar to metāla ripu baidos kardānu sabeigt ieraujot kaut kur resnākā stumbrā vai saknē. Tad gribu saprast, cik daudz es varu atļauties līst krūmos nesabojājot aparātu.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 08/07/2010 10:41

Krūmus es protams pļauju ar zāģa ripu, bet zali pārsvarā ar četrzaru ripu. Nekas slikts jau nenotiek ja ar četrzaru zāles ripu iemauc kadā saknē vai celmā- sajūgs vienkarši izslīd un viss. Ar četrzaru ripu var nopļaut atsevišķus krūmus īkšķa resnumā, bet krūmā ta gan sagurst. Kamēr zemīte nebija iekopta, es pārsvarā pļāvu ar paštaisītu ripu kurai bija kustoši zobi. Princips jau sen zināms un visos profesionālajos rotējošajos pļāvējos izmanto ar cenrabēdzi kustošos nažus. Ar tādu ripu ir pilnīgi pofig kur iepļaj- zobi noliecas un nekas nesalūst.
Ar striķi gan nekad zāli neesmu pļāvis, kaut to regulāri daru jau gadus desmit. Nu žēl man krūmgriezi mocīt pilnā gazē. Senči jau arī zāli un labību pļāva ar iskapti, nevis sita ar spriguli:).

Autors: spk (83.223.153.---)
Datums: 08/07/2010 11:24

Ar striķi nebūt nav vislaik ručkā jātur apgriezieni. Atkarīgs no zāles augstuma, biezuma un striķa diametra. Man piem. nelīdzināts gabals, riktīgi rakumi, kur traktors rudens pusē iepērās un paārdījās, akmeņu daudz un tā. Es tur mēģināju ar ripu, bet ātri atmetu domu, jo nez vai tas ir labāk - darbināt dzinēju tiešām tikai uz maziem apgriezieniem, bet ik pa brīdim sagādāt triecienu transmisijai.
A kad izlīdzināšu to gabalu - tad nopirkšu stumjamo aparātu.
Arī Stiga SB52.

Autors: vitjka (78.84.51.---)
Datums: 09/07/2010 19:29

man arii ir doma pirkt kruumgriezi kaut kur liidz 200 ls tikai es domaaju njemt lietotu, Husi,Stilu, Joni vai Oleo Mac tie tomeer ir paarbaudiiti un labaak tomeer ir njemt profesionaalos modeljus ar tiem vismaz zini ka arii vareesi mieriigi i garo zaali i kruumus nopljaut un ja labi uzpaseet vislaik vinju tad kalpos gadu desmitus ...

Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 09/07/2010 23:50

kur ir Husim un Stihlam KRŪMGRIEZIS līdz Ls 200?
Vakar izmēģināju augstāk pieminēto Partneri. Ir labāks par manu Stihl FS 100, kaut pēdējais ir 2X dārgāks tomēr uz pusi vājāks

Autors: khe (78.84.202.---)
Datums: 10/07/2010 23:16

Kādas domas par Hondas 4taktu? Baigi kluss, tik smagāks bik un eļļa ar nav jāgāž klāt visulaik.

Autors: khe (78.84.202.---)
Datums: 10/07/2010 23:21

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **          ******   **     **  **     ** 
 **    **  **    **   **    **  **     **  **     ** 
 **        **    **   **        **     **  **     ** 
 **        *********  **        **     **  **     ** 
 **    **        **   **    **  **     **  **     ** 
  ******         **    ******   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727