UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

benzīns mauriņa pļaujmašīnai
Autors: nu nu (193.178.150.---)
Datums: 12/07/2010 13:40

Jūtos nedaudz apjucis, jo

ir pieejams benzīns, bet 98 Ultima, jautājusm ir vai var to liet parastā 4taktu mauriņa pļaujmašīnā? Vai tomēr labāk 95. Pļāvējs ir jauns nostrādājis kādas 7 vai 8 stundas, Ķīnas brīnums.

Re: benzīns mauriņa pļaujmašīnai
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 12/07/2010 15:00

Uzdevums no sērijs - pa gaisu lidoja kilograms kartupeļu. Cik sver piedzēries ezis?

Ja tas 98 nav iepirkts 2 tonnas, tad nesāc. Zāles pļāvējs ēd kannu stundā!

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/07/2010 15:29

Man dažkārt ļaudis ir teikuši, ka ar "stiprāku" benzīnu varot "sadedzināt" dzinēju. Manuprāt oktānskaitlis galīgi nenozīmē nekādu "stiprumu" (J/kg), bet gan noturību pret pašaizdegšanos (detonāciju). Ar "vājāku" (lejot žigulim A-76 bez dubultblīves vai galvas iefrēzējumiem) gan varēja sabeigt, kaut ir dzirdēts, ka ar benzīnu iedarbinātu GAZ-53 dzinēju mierīgi var turpināt barot ar petroleju. Tā kā teju par petroleju sezonas laikā pārvēršas jebkurš benzīns, pļāvējam un kurmim vienmēr cenšos pirkt 98.

Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 12/07/2010 15:36

Man rada gabals tirgo autinjus, un uz pardoshanu vienmer izsuc baku tukshu un ielej 98. Dzinejs strada klusak un jauda jutami lielaka. Pats reiz tanka ieleju nejaushi 98, domaju, ko tik labi autinjsh iet, tikai velak sapratu, kur ir vaina.

Autors: Giii (84.237.145.---)
Datums: 14/07/2010 14:42

NERISKĒ!!! es ari savējam pamēģināju 98 dabuju nomainit blivi

Autors: To aaaa (80.233.221.---)
Datums: 14/07/2010 14:57

nezinu,pazina stradajot statoila informeja,ka 98 maksligi tiek izveidots pie mums ar piemaisjumiem ( tomer nav Germany vai Somija ) un nav nozimes liet 8to,jo ta cenu starpiba litros nekad neatmaksasies uz ekonomiju ... vismaz savam auto pilniba neizjutu starpibu ... darza tehnikai labak ir 5to liet, jo visas sis rotallietas ir deforsetas un nav nepieciesamibas pec paaugstinata oktana

Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 14/07/2010 14:59

Nēesmu redzējis ka kādam bendzīna dzinejam būtu teikts, ka jalej 95, bet nedrīkst 98. Vienmer rakstīts, ka oktanskaitlim jābūt ne mazakam par ...95. Starpība starp šiem bendzīniem ir ļoti maza. Bet 98 pieļauj lielāku degmaisījuma saspiešanu bez saspiešanas izraisītas detonācijas. Ja runa par 76 un pareju uz 95, 98. Pieaugot oktanskaitlim, pieaug arī sadegšanas ātrums, slodze uz kloķa klaņa mehānismu. Bet sadegot, mazāk sārņu kā blakusprodukts (uzslāņojumi uz sieniņām, virzuļa...).Tāpēc pāreja neieteicama. Man liekas, ka četrtaktu dzinējiem nav starpības, kādu lej- 95, vai 98, jo darba apgriezieni ir zemi. Divtaktu motoriem gan labāk 98, jo tie strāda lielo apgriezienu diapazonā (detonācijas bīstamība). Sadegšanas ātrumi 95/98 ļoti tuvu un aizdedzes moments nav jāmaina (protams ja nevēlas sasniegt jaudas-apgriezienu maxmax.

Autors: To Vienstāvs (80.233.221.---)
Datums: 14/07/2010 14:59

95 un 98 ir minimala starpiba oktana un ari minimalaka ta nodedzinasanas starpiba, attieciba uz sporta auto,ja to neparskruve un iegaz piemeram kadu 104 elfu,uzredzesanos bus momentani

Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 14/07/2010 15:08

Es 98 ka reiz Vacija ari ieleju. Bet pie frichiem vispar pat 95 ir citadaks - nezinu, varbut psihologjiski liekas, bet tur parasti visi saka, ka auto iet labak un tere mazak, jo laikam benzins tiraks.
Par 98 un Statoilu shaubos, jo cik ir dzirdets, tad vienigais benzha, kuru vinji tiesham vedot no Norges esot tieshi 98, jo Mazeikiai tadu nerazho. Ja kas, tas ta varetu but, jo PSRS prasibas uz benzinu bija krietni zemakas par ES prasibam un principa Mazeiku rupnica bija viena no jaunakajam un noteikti modernaka visa PSRS. Bet tapat ar sera saturu ir pashvaki, tomer rietumu benzins ir tiraks un labaks. Un to, ka nevar just atskiribu starp 95 un 98 - uzreiz skaidrs, ja kads to saka, nav pats pameginajis. Nevajag baka taisit kokteili, ja visu laiku ir braukts ar 95 un tad ielej 98, atskiriba ir loti pat jutama. Gandriz tas pats, kas ieskruvet jaunas sveces (ko ari parsvara neviens nedara, lai gan skaitas, ka jadara).

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 14/07/2010 15:25

Nepārskrūvē ko? Aizdedzes momentu?
Agrāk 98 lēju tikai ziemā. Kad pirms gadiem parādījās 95 piedevu reklāma "motors svilpo un dzied", konstatēju, ka man "šķauda un perd" un pārgāju arī vasarā uz 98 (gan ne vienmēr). Iespējams, lietas mainījušās, kopš Statoil krīzes paziņojuma, ka nepērk vairs no Mažeiķiem, bet no mātesuzņēmuma. Neesmu pārliecināts, vai tik pa divām nedēļām bākā karstā laikā 98 nepārvēršas par 76. Vēl ziemā mēdzu propilspirtu pieliet, draugs vispār fano par latolu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.