UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Nojumes jumta stiprināšana pie fasādes
Autors: Jurcis99 (91.135.28.---)
Datums: 12/07/2010 16:48

Es vēlos piebūvēt ēkai klāt nelielu nojumi. Nojumes jumta vienu malu es vēlos balstīt pret ēkas sienu, bet tā ir pārklāta ar 100 mm akmens vati un ir pietiekami mīksta. Varbūt šadiem gadījumiem ir pieejami distanceri vai ir citas iespējas.

Es vēlētos noskaidrot pirms kaut ko plānot, kā pareizi un droši vajadzētu nojumi stiprināt pie šādas sienas.

Re: Nojumes jumta stiprināšana pie fasādes
Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 12/07/2010 17:09

Skruve ar distanceriem pie sienas atbalsta deli 150x50, un papildus sturos un pa vidu palaid uz leju vertikalu statni, ko balsti pie zemes, vai piepacel uz kaut ka, lai koks nestav pie zemes. Ka distancerus var izmantot vates biezuma metala caurulites. Lai gan, ja liek vertikalus statnjus, tad tai stiprinashanai siena nav nekadas lielas nozimes, tikai lai turas pie sienas - slodzi tapat uznjems parsvara vertikalie statnji.

Autors: čbk (212.93.105.---)
Datums: 27/05/2013 15:00

Paceļu šo jautājumu, jo man pirms fasādes siltināšanas un apdares jāsaprot, kā būtu labāk darīt. Izlaist tagad cauri kādus vītņstieņus sienai, lai pēc tam var atbalsta dēli pieskrūvēt vai arī kā savādāk. Drusku baida vai tie vītņstieņi nekalpos zem apmetuma kā aukstuma tilti.

Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 27/05/2013 15:36

Kalpos ! Taču šo mezglu no ārpuses ir iespējams siltināt un absolūti bez aukstuma tiltiem jau neiztiksi !

Autors: janis622 (85.254.61.---)
Datums: 27/05/2013 15:48

Nojume ir jābūvē uz atsevišķiem pamatiem. Stiprināt pie esošas sienas nedrīkst, jo nojume un māja staigās savādāk un veidosies plaisas.

Autors: :/ (80.232.222.---)
Datums: 27/05/2013 16:35

Pie sienas jāskrūvē uz distanceriem atbalsta sija 70x100-150. Par distanceriem var izmantot šita paša materiāla klucīšus. Ja nojūme ir koka konstrukcija, tad kas tur var plaisāt? Arī nojume uz māju nedos tādu slodzi lai māja sāktu plaisāt. Pamatu sajūgšana kopā gan nav prātīgs pasākums.

Autors: Rx (91.188.39.---)
Datums: 27/05/2013 16:45

Kā tad būs realizēta nojumes jumta sajūgums ar sienu, kas nosiltināta? Man, ir nojume, kā jumtiņs no caurspīdīga superstikla. Ūdens pie sienas un nojumes savienojuma netiek, jo ir jumta pārkare, kas piesedz šo savienojuma vietu. Mana nojume ir šādas konstrukcijas:

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
    **     **     **  **     **  **        **    ** 
    **     **     **  **     **  **        **       
    **     **     **  **     **  ******    **       
    **     **     **  **     **  **        **       
    **     **     **  **     **  **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727