UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Līme plastmasai un mitram kokam
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 18/10/2010 21:06

Gribu veidņu stūros ielīmēt noapaļojošus ceturtdaļsektorus no plastmasas caurulēm.
Pērn:
1) skrūvēju ar skrūvēm, bet tās nepiespieda līdzeni;
2) līmēju ar akrilātu, vispār jau turējās, tomēr nebija droši - tā arī nekad nesacietēja.
Finiera veidņi ar 90% varbūtību ir mitri.
Plastmasas ir: baltā plānā elektroinstālācijas caurule (PVC?), pelēkā kanalizācijas caurule un melnā ūdensvada (PE).

Iedomājos par poliuretāna līmēm.
Vai tās vienmēr puto?
Neesmu lietojis neko vairāk par montāžas putām un divkompinentu līmi Vilad, šie visi putoja, kas šoreiz nederēs...

Vēl iedomājos par bērnības laiku "stroikas ķiti". Vai tādu vēl var dabūt un vai viņa pie mitra, laminēta finiera lips?

Re: Līme plastmasai un mitram kokam
Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 18/10/2010 21:56

A ja liktu putuplasta stūra līstes? Būtu nāvīgi eleganti ar vairākām līnijām

Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 18/10/2010 22:06

Šķietos redzējis, ka viņām ir biezas malas.
Cauruļu ceturtdaļsektorus iegūstu nevis gareniski griežot vai zāģējot, bet apēvelējot no 4 pusēm, līdz izjūk. Nav malas caurules biezumā un ar ēvelētajām plaknēm arī pietiek noturībai pret izgriešanos no pareizās pozīcijas.
Graudaino putuplastu nevarētu ēvelēt...

Autors: ints45 (81.198.206.---)
Datums: 18/10/2010 22:29

es domāju, ja nopērk gatavu to putuplasta līsti. Tādi profili taču ir.

Par cauruļu ēvelēšanu - bonus! Asprātīgs risinājusm

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 19/10/2010 08:34

Jāpaskatās. Iedomājos, nez kā graudaina putuplasta līste ar asmeņveida maliņām varētu veikala stendā bružāties kopā ar māsām...

Autors: Porex (195.122.4.---)
Datums: 19/10/2010 08:56

Ja tas ir vienreizējam pasākuman tad es tos stūrus piešpaktelētu ar kādu špateļmasu un ar profillāpstiņu beigās novilktu to ieapaļojumu skaistu un precīzu.Pirms betona ieliešanas stūros ieklātu lentas no kādas plēves,lai nepieķeras un viss.Tas manuprāt būtu arī ātrāk nekās ņemties ar cauruļu ēvelēšanu,līmēšanu.

Datums: 19/10/2010 09:04

Vairāk par pusi cauruļu jau tika saēvelētas pērn un ir otrreiz izmantojamas.
Par kautkādu temporary masu esmu domājis trešajai kārtai - pārsegumam, lai izlietu apaļus stūrus (kur sanāk kopā 3 plaknes). Biju domājis mālu, ja to dabū sausu un pārklāj ar veidņu eļļu.

Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 19/10/2010 09:29

Ja pie slapja, tad vienigais, kas nak prata ir PU lime, jo visi citi parasti prasa sausas salimejamas virsmas. Koka PU lime ipashi neputo, bet tomer nedaudz pieaug tilpuma, tapec parasti limejamas detaljas stipri jasaspiezh ar limspilem. Un pat iesaka pirms limeshanas koku nedaudz samitrinat, jo PU cieteshanu katalize un inicie tieshi udens. PE nelime gandriz nekas, bet varbut uz to bridi piekjersies pietiekoshi. PVC trubas biezhi no veikala nak nedaudz taukainas, vajag uzmanities, pie tadam nekas nelips, bet ne visas. Tauki janotira, vai nu janomazga ar Fairy shkjidumu.
Es kad betoneju trepes, gribeju sturishus tadus profiletus, smukus, piesitu profiletas smukas gridaslistes, kas bija simetriska aplja ceturtdalja ar iefrezetam malinjam. Sanaca smuki, tikai vietam no mitra betona atlobijas listitei uzlimeta papira apdare, kuru veikala ta isti nebiju ieverojis, domaju, ka ta kada plastmasa, izradijas papirs. Vietam ta ielipa betona un nesmuki izskatijas, navas kasit ara.
Man liekas, ideja par putoplasta listem ir laba, tikai vinjam parasti ir tuksha aizmugure, vismaz tam lielakajam, lidz ar to betons tadu salauzis, tur kaut kas jaliek aizmugure.

Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 19/10/2010 09:33

Un ka ar plana finiera locishanu? To kanti, kas paliks tachu pec tam ar fleksi var 5 minutes noflekset nost/salaist ar sienu. vai nu tad jaliek stura liektais profils padziljinajuma.

Datums: 19/10/2010 10:11

Griestu stūriem plānoju locīt finieri, bet tur rāduiss būs >= 20 cm.
Tātad visas poliuretāna vairāk vai mazāk puto. Jāparakājas, man liekas ka vecā Vilad 13 man vēl kautkur mētājas...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.