UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: TV antenas vads un interneta vads
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 13/11/2010 10:28
Tak beidz ņemties, ja ievelc kvalitatīvu 1 Gbit vadu i-netam, tas ir 100MB/sekundē. Šobrīd paši ātrākie cietie diski lasa reālā vērtība labi ja 50 MB/sek no diska. Faktiski daudz mazāk. Un domā, ka i-nets kaut pēc 10 gadiem būs tik ātrs, ka ar šito nepietiks? Comon, 800 MB filma 8 sekundēs??? Nu var jau fantazēt, bet nu ne jau tik ļoti. Velc tos vadus un nemeklē kreņķi, tāpat visu dzīvē nevar paredzēt, kur nu vēl uztraukties par kaut kādiem štrunta i-netiem, kādi tie būs pēc 50 gadiem.
Telefons vēljoprojām iet pa tādu pašu drāti, pa kādu gāja pirms 50 gadiem.
Paskaties kāda ir optisko maģistrālo! līniju datu caurlaidība, nu nebūs tev mājās nekad tāds internets, lai parastais vads būtu limitējošs faktors!
Telefons vēljoprojām iet pa tādu pašu drāti, pa kādu gāja pirms 50 gadiem.
Paskaties kāda ir optisko maģistrālo! līniju datu caurlaidība, nu nebūs tev mājās nekad tāds internets, lai parastais vads būtu limitējošs faktors!
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 13/11/2010 11:53
Esi kautko dzirdējis par RAID (RAID0 RAID10 ja runājam par ātrumu)? A šādi kontrolieri jau daudzus gadus nāk iebūvēti bezmazvai jebkurā mātesplatē. Esi ko dzirdējis piem. SATA II 300 Mb/s, kas ir kontroliera ātrums, un šis ātrums kļūst par šauro vietu, ja pieslēdz piem. 3 SSD. Jā, par to pašu SSD - pirms gada testējām svaigu uz to brīdi SSD, 1 gab., ieguvām sequential read/write 220/80 un random read/write 200/75, tie visi MB/s. Un ievēro - šie visi skaitļi ir tieši par "consumer" klases ierīcēm, un jau tagad, nevis kautkur nākotnē. Tā ka nav tas gigabits nekāda ūbertruba.
Cita runa - ko no tā visa reāli vajag laimīgai dzīvei :) Es ļoti labi iztieku ar 3 megabitu internetu un vispār bez vadiem. Filmas es velku tās, kas 1,4 GB, televizoram ir vairāk, kā 10 gadu, TV vispār neskatos. Priekš mājas ofisa man pietiek, vairāk interesē sakaru kvalitāte, kā ātrums. Bet ir gurmāni, kam 40 collu LCD nu jau pa vecu un ja nav Blue Ray tad neskatās vispār, tur tās rores arī vajag nopietnākas. Katram savs.
Cita runa - ko no tā visa reāli vajag laimīgai dzīvei :) Es ļoti labi iztieku ar 3 megabitu internetu un vispār bez vadiem. Filmas es velku tās, kas 1,4 GB, televizoram ir vairāk, kā 10 gadu, TV vispār neskatos. Priekš mājas ofisa man pietiek, vairāk interesē sakaru kvalitāte, kā ātrums. Bet ir gurmāni, kam 40 collu LCD nu jau pa vecu un ja nav Blue Ray tad neskatās vispār, tur tās rores arī vajag nopietnākas. Katram savs.
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 13/11/2010 14:51
Jā, pavisam parasts mājas lietotājs ar Raidu un 3 SSD diskiem (turklāt dažādiem Raidiem ir dažādi ātrumi, un read/write parasti drastiski atšķiras), kas katrs kaut cik pieņemama izmēra maksā vismaz 150 Ls. Un ja runājam par tādiem ātrumiem un datu apjomiem, tad SSD būs pilns pēc pāris dienām. SSD vēl ļoti ilgi nebūs konkurents mājas lietotājam, es pat teiktu nekad. Galu galā mūsdienu i-neta laikmetā, kad normālas izšķirtspējas filma jau sver 15 GB un pat ar Lattelekom mājas netu tādu nepiepuloties var atstiept nakts laikā, daudz racionālāk ir nopirkt 1 TB par 40 Ls, vai 2 TB par 65 Ls nekā 128 GB par 200 Ls. SSD ir jēga likt kā sistēmas disku, bet kā datu nesējs un glabātājs - garām.
Par trāsnferreitu runājot, bezjēdzīgi ir uzlikt jaunu disku, kaut ko ierakstīt un testēt ar speciālu programmu cik baiti sekundē. Reālajā dzīvē esmu testējis un atšķirība ir vairākas reizes! Ņemam pastipri fragmentātu disku, kas ir 60-70% pilns, kā normālam lietotājam, un laižam nevis benčmārkinga programmu, bet kaut vai pārkopējam no viena SSD uz otru, to pašu 15 GB filmu, laiku pilnīgi pietiks, ja uzņems ar hronometru - tur trānsferreits ir jau piiiilnīgi cits.
Par trāsnferreitu runājot, bezjēdzīgi ir uzlikt jaunu disku, kaut ko ierakstīt un testēt ar speciālu programmu cik baiti sekundē. Reālajā dzīvē esmu testējis un atšķirība ir vairākas reizes! Ņemam pastipri fragmentātu disku, kas ir 60-70% pilns, kā normālam lietotājam, un laižam nevis benčmārkinga programmu, bet kaut vai pārkopējam no viena SSD uz otru, to pašu 15 GB filmu, laiku pilnīgi pietiks, ja uzņems ar hronometru - tur trānsferreits ir jau piiiilnīgi cits.
Autors:
Juriits
(212.93.100.---)
Datums: 13/11/2010 20:32
Nerubīju kas tie SAT, RAD, SSD un vel vsādi par velliem, bat filmas normālā kvalitātē gan vairs nevar novilkt uz 800mb. Tagat grozās ap 1,5 un 2,1 GB. Ja pirms aptuveni desmit gadiem atceros ka džeks bija pārlaimigs kad dabuja 2Gb cieto disku, tad pat nevaru un neņemos iedomāties kas būs pēc 10 gadiem
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 13/11/2010 21:38
[en.wikipedia.org]
[en.wikipedia.org]
[en.wikipedia.org]
Kautkad noteikti būs izdevīgāk daudzos atsevišķos TV/dekoderus apvienot vienā mājas apmēdīšanas serverī:
[en.wikipedia.org]
Superātrie stacionārā tīkla pieslēgumi ļautu savstarpēji mēdīties pat lielām radu/draugu kopienām.
[en.wikipedia.org]
[en.wikipedia.org]
Kautkad noteikti būs izdevīgāk daudzos atsevišķos TV/dekoderus apvienot vienā mājas apmēdīšanas serverī:
[en.wikipedia.org]
Superātrie stacionārā tīkla pieslēgumi ļautu savstarpēji mēdīties pat lielām radu/draugu kopienām.
Autors:
spk
(83.223.153.---)
Datums: 13/11/2010 23:03
aaaa, terabaita piestūķēšana ar 700Mb pronu nav gluži tas pats, kas piem. montēt video, kaut vai hobijista izpratnē. Un par RAID, vai veiktspējas testēšanu, lūdzu paturi pie sevis, sanāk pavirši izlasīta bukleta un gūgles pirmās piedāvātās lapas līmenī. Piemēram kaut vai paprasi tai pašai gūglei, kāpēc pieminot SSD ir bezjēdzīgi pieminet fragmentāciju :)
Juriitis - ja gribi būt pavisam drošs, tad velc "CAT6 FTP" vai "CAT6a FTP" kabeli.
Priekš CAT5e 1 Gbps ir gandrīz griesti, CAT6 derēs arī 10 Gbps, ja tādi laiki pienāks un kabelis vel aizvien būš savā vietā. Es gan personīgi neko sliktu neesmu novērojis arī UTP instalācijās, bet nu specializetāki ļaudis visādi mēļo.
Ja tev piedāvā STP, SFTP vai FSTP, tad tos tev točna nevajag, ja vien netaisies kabeli vilkt blakus augstsprieguma līnijai.
Juriitis - ja gribi būt pavisam drošs, tad velc "CAT6 FTP" vai "CAT6a FTP" kabeli.
Priekš CAT5e 1 Gbps ir gandrīz griesti, CAT6 derēs arī 10 Gbps, ja tādi laiki pienāks un kabelis vel aizvien būš savā vietā. Es gan personīgi neko sliktu neesmu novērojis arī UTP instalācijās, bet nu specializetāki ļaudis visādi mēļo.
Ja tev piedāvā STP, SFTP vai FSTP, tad tos tev točna nevajag, ja vien netaisies kabeli vilkt blakus augstsprieguma līnijai.
Autors:
aaaa
(78.84.190.---)
Datums: 14/11/2010 00:23
Pašam nekas jau sen vairs nav jātestē, manuprāt labākais hārdvāres testa saits nu jau vismaz pēdējos 10 gadus:
[www.anandtech.com]
Nedomāju, ka jebkad vads būs tas, kas ierobežos mājas interneta ātrumu. Liekam vai neliekam SSD, jau tagad pats prastākais i-neta vads spēj pārraidīt daudz vairāk informācijas nekā jelkad mēs būsim spējīgi izlietot, saglabāt utt., nevajag te no mušas ziloni iztaisīt. Nu kādi 10 Gbps? Cilvēk, attopies, tas ir gigabaits datu sekundē! Tu kur dzīvo? Pat Latnet trubas galā nav tāds ātrums. Ko jūs te cilvēkam lieku stresu uzdzenat.
[www.anandtech.com]
Nedomāju, ka jebkad vads būs tas, kas ierobežos mājas interneta ātrumu. Liekam vai neliekam SSD, jau tagad pats prastākais i-neta vads spēj pārraidīt daudz vairāk informācijas nekā jelkad mēs būsim spējīgi izlietot, saglabāt utt., nevajag te no mušas ziloni iztaisīt. Nu kādi 10 Gbps? Cilvēk, attopies, tas ir gigabaits datu sekundē! Tu kur dzīvo? Pat Latnet trubas galā nav tāds ātrums. Ko jūs te cilvēkam lieku stresu uzdzenat.
Autors:
spk
(83.223.153.---)
Datums: 14/11/2010 23:32
Man nez kāpēc šķiet, ka stresu te kāds cits saņem :) Forši, man ar kāds prieks svētdienas vakaram tiek :)
Ja uznāk luste, pameģini atcerēties, par kādiem ātrumiem un apjomiem mēs runājām pirms 10 gadiem. Un to pašu - pirms 20 gadiem. Tad tu droši vien par "kvalitatīvu 1Gbit vadu" arī nemaz i nedomātu ne? Gan jau vēl pirms gadiem 10 tu varētu plēšot kreklu brēkt ka pa koaksiālo vadu redz arī 10Mbit var izspiest :)
Ja uznāk luste, pameģini atcerēties, par kādiem ātrumiem un apjomiem mēs runājām pirms 10 gadiem. Un to pašu - pirms 20 gadiem. Tad tu droši vien par "kvalitatīvu 1Gbit vadu" arī nemaz i nedomātu ne? Gan jau vēl pirms gadiem 10 tu varētu plēšot kreklu brēkt ka pa koaksiālo vadu redz arī 10Mbit var izspiest :)
Autors:
Matainais
(87.110.241.---)
Datums: 26/12/2010 19:23
Vai var slēgt pie vienas antenas klāt Lattelecom telefonu un Triatel internetu reizē? (pie lattelecom antenas vada gribu pieslēgt blakus otru vadu - priekš Triatel interneta modema)
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 26/12/2010 20:04
Tā labāk nedari, lai ar mobilā raidītāju neizsvilinātu TV uztvērēja ieeju, vajadzēs labu salāgojošu/filtrējošu iekārtu, kas, ja vispār eksistēs, maksās dārgāk par otru antenu un kabeli. Turklāt uz "digitālo" diapazonu (līdz 800+ MHz) noskaņotai TV antenai nebūs tas lielākais pastiprinājums uz 450 MHz.
Šodien, starp citu, uz takša redzēju šādu jokainu antenu:
[www.failiem.lv]
Blde gan sanākusi tāda, ka antenu grūti atdalīt no laternu un ceļa zīmju kātiem.
Šodien, starp citu, uz takša redzēju šādu jokainu antenu:
[www.failiem.lv]
Blde gan sanākusi tāda, ka antenu grūti atdalīt no laternu un ceļa zīmju kātiem.
Pašreizējā: 2 no 3