UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Kombinētis ūdens sildītājs (boileris)
Autors: Ūdens sildītājs Jānis (87.110.240.---)
Datums: 01/12/2010 20:06

Sveicināti, lieta tāda, ka iegādājos kombinēto ūdens sildītāju (boileru).Šis variants priekš manis bija vislabākais, jo ziemā privātmāju kurinu ar apkuri un tādējādi neizmantojot elektrību, varētu ietaupīt. Piestiprinājām katlu saslēdzām kopā ar centrālapkuri un visu izdarījām, bet konstatējām, ka tad, kad katls tiek sildīts ar elektrību tiek sildīti arī visi mājas radiatori. Tā nu es uzliku uz ieplūdes caurules, kas nāk no centrālapkures un ieiet boilerī, parastu colīgo krānu. Ar krānu viss strādāja boileris vairs nesildīja mājai radiatorus, protams, kad bija aizgriezts un, kad atgrieza krānu un kurināja centrālapkuri sildīts tika boilers. Bet tad man apnika grozīt krānu ciet, vaļā un nopirku parasto ūdens vārstu, kurš plūstot no vienas puses ūdenim taisas ciet bet uz otru pusi veras vaļa..visu saliku pareizi kā bija norādīts, bet konstatēju, ka vārsts neipilda to ko es vēlētos un boilers atkal silda māju un elektrības rēķins ir tāds, ka galva sāk sāpēt! Rīt ņemšu jaukšu ārā to vārstu un skatīšos, kas tur darās, bet varbūt man tā nemaz nav jādara un varbūt ir kādi ietekikumi uz kaut ko citu daudz labāku?

Re: Kombinētis ūdens sildītājs (boileris)
Autors: slēpnis (95.68.76.---)
Datums: 01/12/2010 22:48

Tik vienkārši, ar vienu parasto vārstu nesanāks. Ja negribi ar roku grozīt, tad vajag vai nu elektromagnētisku vārstu, vai motorizētu vārstu, kas atvērsies tikai tad, kad strādās apkures katla cirkulācijas sūknis.

īsti nesaprotu shēmu un kā Tu biji iecerējis kā viss darbosies, bet pielauju ka boilerī sil†ā ūdens un apkures sistēmā auksā ūdens blīvuma starpība ir pietiekama, lai atspiestu vārsta atsperīti plūsmas virzienā un pašteces rezultātā siltais ūdens sāktu cirkulēt uz radiatoriem. Varbūt ielikt niknāku atsperi? Tad paštece nenotiktu, bet, kad ieslēgtu sūkni, tas pārvarētu pretestību un karsto ūdeni dzītu caur čūsku?

Re: Kombinētis ūdens sildītājs (boileris)
Autors: soseds2 (81.198.21.---)
Datums: 02/12/2010 19:51

Ludzu uzskicejiet vienkarsu shemu, tad jau foruma dalibnieki ofic vares palidzet!

Re: Kombinētis ūdens sildītājs (boileris)
Autors: Ronalds_ (---.balticom.lv)
Datums: 02/12/2010 20:07

Palasi citas diskusijas šeit!

Kā optimālākais variants ir atzīts kombinācija - siltā ūdens boilers ko silda apkure (ja malkas apkure kombinācijā ar akumulatoru) tad pēc viņa virknē slēgts visparastākais elektriskais boilers. Kamēr apkure kurās elektriskajā boilerī ieplūst silts ūdens no centrālapkure un elektrība netiek lietota. Ja nekurina ūdeni silda elektrība.
Es atslēgtu elektrisko sildelementu esošajā bolerī un pielikt papildus bolieri ko silda tikai elektrība - problēma būtu 100% atrisināta.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    *******    *******   **    ** 
 **     **  **    **  **     **  **     **  **   **  
 **     **  **        **     **  **         **  **   
 **     **  **         ********  ********   *****    
 **     **  **               **  **     **  **  **   
 **     **  **    **  **     **  **     **  **   **  
  *******    ******    *******    *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727