UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Husqvarna
Autors: Wests (87.110.240.---)
Datums: 23/12/2010 14:12

Lūdzu dodiet padomu,kā pareizi noregulēt motorzāģi tukšgaitas režīmā.Tur ir trīs regulēšanas skrūves T,L,H. Ar to T itkā būtu skaidrs,bet kā pareizi rīkoties ar L un H. Bez tam šīm skrūvēm nav šlices skrūvgriezim,bet ir smalkas nūtis,tātad ir vajadzīga speciāla atslēga.Var būt ir kāds paņēmiens kā viņas var pagrozīt bez spec.instrumenta.
Iepriekš pateicos.

Re: Husqvarna
Autors: Vilnis_Radio (109.110.9.---)
Datums: 23/12/2010 18:18

37 lappusē smalki viss aprakstīts. [www.scribd.com]

Specskrūvgriezi vajadzēs un maksā tie kapeikas, ja nepērk zāģu stendā bet tur kur visi skrūvgrieži.

Es kādus 10 gadus lietoju un man ne reizi nav nācies grozīt rūpnīcas uzstādīto.

Re: Husqvarna
Autors: Jonsored (46.109.101.---)
Datums: 09/01/2011 22:58

Kad man servisa veči regulēja, tad skatījās tahometrā.

Re: Husqvarna
Autors: Meža kaķis (78.84.114.---)
Datums: 11/01/2012 12:54

Padoms. Pašam pie regulēšanas labāk neķertiez jo jāregulē ir p3c tahometra un ja noregulēts nepareizi,piemēram gaiss,slimti pieleks un būs problēmas,apgriezieni tukšgaitā jābūt pēc zāģa izgatavātoja rekomendācijas,pilni apgriezieni nedrīkst pārsniegt tāpat rūpnīcas ieteiktos,noklemmēs,un p3c regulācijas ir jāpazāgē un tad atkal jāpārbauda ar tahometru jo karstam ir vieni apgriezieni un aukstam citi. Ir optimālais bidus ceļs un tai regulācijas skruvvei atliek pieskarties un mazliet pagriezt lai jau būtu viss jāpāregulē. Speciālistu ir daudz kas ņemas ar zāģiem,tā kā jāatrod tikai īstais. Vēlu veiksmi darbā.

Re: Husqvarna
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 11/01/2012 20:12

Nu, nu, ja rokas aug no īstās vietas un jaunībā ar pļerku braukts, tad zāģi noregulēt ir elementāri. Cita lieta, tagad jau jaunatne pat pedāli ritenim neprot nomainīt un uz servisu stum. Tak pilnīgi pofig tas tahometrs. Normāls žāģeris tukšgaitā zāģi negruiež, bet kad baļķi zāģē, tad tura "dziesmā".Nu jā, tas atkal priekš meistariem. Priekš durakiem, gan jau vajag noregulēt maksimālos apgriezienus.Kā vispār zāģi var noklemēt. Eļļu vajag liet 1:30, nevis 1:50 kā to stulbie "zaļie" jevropā pieprasa. Motorzāģim no izpūtēja bišku dūmam ir jānak, tad motoru principā nokaut nevar un pofig man tās jevropas izmešu normas.

Re: Husqvarna
Autors: vitjka (46.109.217.---)
Datums: 13/01/2012 14:55

Eļļu vajag liet 1:30, nevis 1:50 kā to stulbie "zaļie" jevropā pieprasa

nu nez,nez -kas par daudz tas ar par skaadi un ja pa daudz mauc iekshaa elljas, svece aatri "aizaug"
ne jau tikai zalajai Husqas bet arii sarkanajai Stihl elljai ir paredzeets 1:50 un cik es zinu visi arii censhas taadaa proporcijaa maisiit un nekas viss iet un griezhas

Re: Husqvarna
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 13/01/2012 15:25

Griežas jau griežas, tikai vienam otram noklemmē :). Krieviem ir tas teiciens par putru un sviestu. Tāpat ir ar eļļu. Nu nevar motoru nokaut ar eļļu, bet bez eļļas elementāri. Tak vels viņu zina, kādu draņķa ķīmiju degvielas tirgotāji lej klāt benzīnam. Jā, ar ideālu degvielu varbūt pitiek ar 1:50, bet neviens meistars, kurš labo zaģus un krūmgriezus, nav man teicis, ka daru nepareizi. Pats gan zāģeju, gan zāli pļauju jau vairāk kā desmit gadus un nevienu sveci neesmu mainījis. Ne tur sveci aizmet, ne motoram kas notiek, ja eļļas ir vairāk kā nosaka ražotāji. Jā, zilu dūmu brīžiem pa ispūtēju izšauj, bet nu par to man nospļauties. Arī izpūtējs neaizaug, kā viens otrs saka. Problēmas bija kādreiz ar krievu M8 eļļu, bet ne jau ar modernajām eļļām. Nav arī jēga pirkt nez kādas tur dārgās eļļas ar skaļiem nosaukumiem. Tur sanāk samaksāt par brendu un ekoloģiju, bet motoram vienalga, ka tik normāla eļļa. Piemēram, stumjamajā četrtaktu motora zāles pļāvējā mierīgi var liet eļļu, kuru izmanto autiņam. Nu jā, tad jāmēra eļļas daudzums, bet veikalā jau gatava pudele un nekas nav jāsaprot no eļļas markām.

Re: Husqvarna
Autors: h2so4 (84.237.190.---)
Datums: 13/01/2012 16:38

vot stumjamaja plaveja ka reiz nevar liet parasto ellu,ka paredzeta vieglajiem autiniem, nevajag tautu dezinformet. jalej speciala ella, jo tur ir pavisam cita temperatura, lai ari liekas, ka tur tam motorelim neka nav, uzkarst vini pamatigi.
tiesi del tam temperaturam ir jalej speciala ella, es savam plavejam vienu vasaru ieleju parasto, labu ,motul pussinteetiku, uz vasaras beigam saka kupet ka paravozs.
lidz tam leju specialo un nebija nekadu problemu.

Re: Husqvarna
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 13/01/2012 16:46

Šoreiz Didzis tiešām dezinformē tautu. Liet jau var visu ko, rūkt jau rūks, jo eļļai ir tikai viens rādītājs - viskozitāte, bet katram motoram ir citāds temperatūras diapazons, darba temperatūra un dzinēja daļu precizitāte, līdz ar to nepieciešamās eļļas parametri var kardināli mainīties. Eļļa dzinējam ir pati svarīgākā lieta. Bākā tu vari liet da jebko, bet eļļu jālej tādu, kādu rekomendē konkrētā dzinēja ražotājs, un tas ir ļtoi svarīgi! Starp citu - no reālas prakses - pasekojot eļļu viskozitātēm ar parastu autiņu var ieekonomēt pat 0.6-0.9 L/100km benzīnu. Par pļāvēju - es teiktu, ka liet šķidro auto eļļu pļāvējā ir tā apzināta galēšana.

Re: Husqvarna
Autors: Didzisp (78.84.100.---)
Datums: 13/01/2012 18:44

Pag pag, eļļai ir tehniskie parametri kā jau jūs teicāt. Tad pasakiet kaut vienu iemeslu, kapēc man viena un tā pati eļļa jāpērk par bargu naudu litra pudelē, nevis izlejamā no divsimt litru mucas. Ja kāds domā, ka zāles pļāvējs ar četrtaktu motoru ir "kosmos", tad, salīdzinājumā ar modernajiem autiņiem, tas ir tvaika lokomatīve. Es jau divpadsmit gadus pļauju zāli ar stumjamo pļāvēju un visu laiku lejo to pašu eļļu kururu leju autiņa motoram. Ja jau tik ilgi kalpoja, tad laikam vien eļļa paliek eļļa :). Nainu gan eļļu regulāri un līmenim arī sekoju.
Cita lieta, divtaktu motori motorzāģim. Tur tiešām vajag citu eļļu, kura paredzēta karstam motoram ar lieliem apgriezieniem.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.