UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Zāģ-( & ēveļ )-galds
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/02/2011 22:25
Apsveru subj. iegādi. Šobrīd ir vajadzība zāģēt ķieģeļus, pavasarī varētu kļūt aktuāli dēļi. Iespēja uzlikt dažādus apaļus instrumentus ar sēžas Ø 22 mm būtu obligāta. Ceru, ka to varētu pielāgot jebkuram - neba nu vārpstas viņiem 30 mm resnas.
Rx nesen lielīja šo:
[www.bosch-elektroinstrumenti.lv]
Vai mazliet piemaksājot nebūtu vērts ņemt trīsfāznieku?
Visi viņi ļauj šķobīt asmeni. Es atkal neesmu pārliecināts, ka man tas nepieciešams (ja kas, šķībi varu iestatīt rokas ripzāģi). Galdam manuprāt pietiktu ar nekustīgiem 90°, taču noderētu ēvele uz tās pašas vārpstas. Vai kas tāds tiek piedāvāts?
Rx nesen lielīja šo:
[www.bosch-elektroinstrumenti.lv]
Vai mazliet piemaksājot nebūtu vērts ņemt trīsfāznieku?
Visi viņi ļauj šķobīt asmeni. Es atkal neesmu pārliecināts, ka man tas nepieciešams (ja kas, šķībi varu iestatīt rokas ripzāģi). Galdam manuprāt pietiktu ar nekustīgiem 90°, taču noderētu ēvele uz tās pašas vārpstas. Vai kas tāds tiek piedāvāts?
Re: Zāģ-( & ēveļ )-galds
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 12/02/2011 12:02
Nu ķieģeļu zāģēšanai nafig nevajag tādu darbagaldu.Ķieģļus zāģē ar visparastāko fleksi un dimanta ripu. Vajag tikai stingru roku un pašu lētāko fleksi, jo tas, pēc ķieģeļau putekļu lēruma, būs ta kā ta beigts.
Ja runa par apvienoto zāģi un ēveli, tad tas ir nāvīgi neērti.Nu zāģē koku, bet jauzmanās no ēveles zoba. Savukārt ēvelējot zāģa ripa maisa. Jā var protams regulēt ripas augstumu, bet ja jau tas speciāli ieregulets, tad baigais čakars. Daudz labāk ir atsevišķs formatzāģis un atseviška ēvele. Ja āmura kātu uztaisa kā skrūvgriezi, tad ar tādu instrumentu ne naglu iesist, ne skrūvi ieskrūvet:)
Ja runa par apvienoto zāģi un ēveli, tad tas ir nāvīgi neērti.Nu zāģē koku, bet jauzmanās no ēveles zoba. Savukārt ēvelējot zāģa ripa maisa. Jā var protams regulēt ripas augstumu, bet ja jau tas speciāli ieregulets, tad baigais čakars. Daudz labāk ir atsevišķs formatzāģis un atseviška ēvele. Ja āmura kātu uztaisa kā skrūvgriezi, tad ar tādu instrumentu ne naglu iesist, ne skrūvi ieskrūvet:)
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 12/02/2011 12:06
Pirmkārtām: šim zāģim zāģa cauruma diametrs ir 30mm, bet sēža uz ass? Šāda tipa zāģi labi izskatās uz bildītēm. Bet reāli, dabā: prasta bleķa virsma, neprecīzas sēžas bīdīšanas virsmām, viss ļur. Zem nosaukuma Einhell jau vairākus gadus atpakaļ pirku zāģi , tamlīdzīgu, pēc bildītes....pa lēto. Un izrādījās, ka tas ir "čakerzāģis": zāgējamā dēļa izmēra piespiedējs ir tā uztaisīts, ka to normālā veidā ar rūpnīcas fiksatoru pareizi nofiksēt nevar: jālieto galdnieka spīles. Pilnīgi garām salīdzinot ar pieminēto Bosh.(..nu jau pastrādājis esmu ar to, neesmu vīlies). Varbūt , ja būtu bagātāks, apskatītu Makita: [www.esky.lv] un ja vēl... tad :[www.esky.lv] . Par kombinētajiem zāģiem ar ēveli: Sen padomju laikos pirku zāģi, kas tad bija topā: Eglite (liekas lietuviešu). Zāģis+ēvele. Palaišāna apgrūtināta (liels strāvas patēriņsš ar 220V palaišanas tinumu, 800W.). Sita pat 16A drošinātāju ieskrienoties. Dabūju likt palaišanai 380/220V transformatoru!). Ēveles daļa lieliska. Nav problēmu. Bet zāģis: parodija. Ja vajag pazāgēt un paēvelēt, tad skrūvē vaļā un skrūvē ciet, jo zāģa galds tiek uzlikts uz ēveles...Un dziļuma regulēšana vēl šausmīgāka...). Tāpēc domāju ka ēvelei jābūt atsevišķai. Var meklēt ēveli- biezumēveli:[www.bmv.lv] vai [www.xnet.lv]
Autors:
aaaa
(78.84.190.---)
Datums: 12/02/2011 12:31
Nu nez vai kājām gaisā apgāztam ripzāģim un galdiņam ir vērts tērēt tādu naudu. Man kaimiņš ļoti smuki ir uztaisījis zāģa galdu no biezā laminētā finiera, vidū caurums un no apakšas līdz ar galda virsmu piestiprināts visparastākais lētais ripzāģis. Slēdzis uztaisīts uz vienkāršu apgaismojuma slēdzi. Gan dziļumu var regulēt, gan slīpi sagāzt, ja vajag. Protams, precīza stūmēja nav, bet pietiek ar paralēli ripai novilktām līnijām uz galda, pie kura tad ar līpspīlēm stiprina "pravilu" vai ko citu taisnu un var zāģēt uz nebēdu. Ļoti ērts, ko tik mēs tur neesam zāģējuši - pat durvju kārbas ir taisītas :) Ieregulē dziļumu, aizzāģē brusu līdz vidum, pagriež par 90 grādiem un atkal izzāģē, darbojas kā frēze :) Durvju kārba gatava viens un divi. Starp citu Janvāra Dari Pats bija raksts par ripzāģu ripām un, izrādās, lai finieri nozāģētu bez skabargām abās pusē, vajag vismaz 64 zobu ripu.
Par ēveli runājot - nu nez vai nepietiek mājas apstākļos ar rokas ēveli, stumjamā ēvele ir baisais monstrs. Slavenā galdnieku vaina - nav 2 pirksti, jo stumjot dēlis apkrīt un, tā kā tiek pamatīgi spiests, noēvelē mazo pirkstiņu un zeltnesi, ka prieks. Protams, korekti ir stumt ar stūmēju, bet nu tas ir jātaisa un parasti domā - ai, ko nu tur, fiksi noēvelēšu.
Par ēveli runājot - nu nez vai nepietiek mājas apstākļos ar rokas ēveli, stumjamā ēvele ir baisais monstrs. Slavenā galdnieku vaina - nav 2 pirksti, jo stumjot dēlis apkrīt un, tā kā tiek pamatīgi spiests, noēvelē mazo pirkstiņu un zeltnesi, ka prieks. Protams, korekti ir stumt ar stūmēju, bet nu tas ir jātaisa un parasti domā - ai, ko nu tur, fiksi noēvelēšu.
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 12/02/2011 12:50
Viens ir atrisināt uzdevumu, otrs: strādāt ar prieku! Tad es pielietoju abus, bet vēlos un man patīk strādāt ar prieku. Prieku par ērtībām, precizitāti. Ar apgrieztu rokas elektroēveli arī var atrisināt jautājumu...Tikai cik kvalitatīvi: lai elektroēvele pildītu savu uzdevumu, tai jābūt pietiekami garai (nemaz nerunājot par platumu).Tad piespiežot pie virsmas, iegūstam taisnu, noēvelētu dēli, nevis tikai noēvelētu dēli! Un par pirkstu problēmu ēvelei: Jau daudzus gadus lietoju šādu stumjamdēli: dēlis, augšpusē rokturis kā apmetuma izlīdzināšanas dēlim. Apakšā, atdurlīstīte. Uzliek uz jebkura ēvelējamā dēļa, (šī stumjamdēlīša izmēri aizsedz visu ēveļa zobu) un spiež klāt pie ēvelgalda, stumj, spiež bez bažām. Iznāk pilnīgi taisns ēvelējums, drošība darbā.
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 12/02/2011 13:02
Es ari neiesaku iegādāt tāda veida zāģi, kā redzams sākumā. Biju gudrinieks un nopirku līdzīgu, ar nosaukumu Metabo. Esmu ari stiprinājis vēkšpēdu rokas zāģus finierī - tie ir daudz precīzāki. Jaut varētu būt par piedziņu - ar siksnām ilglaicīgāks pasākums. Makitai labi tie lielie rokas ripzāģi (nu protams Festools...ar savu cenu...) - tāds apgāzts, ja vajak mazākas līstītes - uzmet pa virsu plānu finieri, lai nekrīt tajā spraugā lītītes iekšā. Paziņa flīzētājs, "flīzējot" grīdu ar sarkanajiem ķieģeļiem, tos piezāģēja ar prof flīžu griežamo, kam motors un ripa bīdas pa vadīklām virs flīzes.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 12/02/2011 13:59
Jau šobrīd zāģēju ķieģeļus ar diviem flekšiem, no kuriem viens iestiprināts klanāmajā statīvā. Ar roku nesanāk ne diezko precīzi, ne ātri, savukārt statīvam nav vadīklas garenvirzienā (taisīt arī nav vērts, galdiņš mazs) un arī klanīšana palīdz armatūras sagarināšanai, bet ne ķieģeļa pārgriešanai garenvirzienā.
Depo (neatceros kurā) stāv noname zāģkaste, uz kuras līkajiem plānajiem bleķiem jau apskatoties vien pāriet apetīte.
Labā izšķirtspējā Einhells velk uz līko bleķu sugu:
[www.harju.fi]
Bet vai pats es uztaisītu labāku, cik ātri un kādām pūlēm?
Rx: vai uz Boša var uzlikt ripas ar 22 mm caurumu?
Vai jebko zāģējot ir licies, ka motors par vārgu?
Kas vēl viņam vēderā? Tiešais pievads taču nebūs. Zobrati, siksna?
No Einhell man ir dubļusūknis. Ņemot vērā, ka ticis pārkarsēts, dienu griežoties sauss, un turpina iet, nav ne vainas.
Ēvele jau gandrīz 20 gadus ir Rebir 10cm platā. Esmu lietojis arī apgāztu. Bail (nesenais regulējamā pedāļa topiks). Turklāt, tā kā zobi stāv slīpi, tie būtu jāasina nevis taisni, bet eliptiski, ko māku izdarīt tikai aptuveni un neprecīzi.
Depo (neatceros kurā) stāv noname zāģkaste, uz kuras līkajiem plānajiem bleķiem jau apskatoties vien pāriet apetīte.
Labā izšķirtspējā Einhells velk uz līko bleķu sugu:
[www.harju.fi]
Bet vai pats es uztaisītu labāku, cik ātri un kādām pūlēm?
Rx: vai uz Boša var uzlikt ripas ar 22 mm caurumu?
Vai jebko zāģējot ir licies, ka motors par vārgu?
Kas vēl viņam vēderā? Tiešais pievads taču nebūs. Zobrati, siksna?
No Einhell man ir dubļusūknis. Ņemot vērā, ka ticis pārkarsēts, dienu griežoties sauss, un turpina iet, nav ne vainas.
Ēvele jau gandrīz 20 gadus ir Rebir 10cm platā. Esmu lietojis arī apgāztu. Bail (nesenais regulējamā pedāļa topiks). Turklāt, tā kā zobi stāv slīpi, tie būtu jāasina nevis taisni, bet eliptiski, ko māku izdarīt tikai aptuveni un neprecīzi.
Autors:
aaaa
(78.84.190.---)
Datums: 12/02/2011 14:22
Paštaisītam zāģgaldam priekšrocība tāda, ka to finiera galdu var paņemt lielu, kas pat ļoti palīdz, ja jāzāģē garas un plānas lietas, kas liecas, nav kur atbalstīt utt. Veikala nobildētais zāģgalds tāds galdelis vien ir un mūžīgi kaut ko stutēt apakšā ir baigi neērti. Tādu 4m garu dēli uz tāda gareniski uz pusēm pārzāģēt nav joka lieta, uz 2m gara finiera galda - bez problēmām.
Autors:
Rx
(87.110.192.---)
Datums: 12/02/2011 15:04
Ar minēto Bosh zāgēju maksimālā biezumā, vēl joprojām ar rūpnīcā uzlikto zāģi. Protams, zāģēju akurāti, bez sevišķas spiešanas, lai ātrāk to veiktu, jo kā nekā, 220V un kolektora dzinējs. jaudas pietiek, zāgējums gluds. Izskatās ka dzinējs ir vienots ar zāģi vienā blokā, līdzīgi kā tas ir rokas apaļzāģim. Kā tas kalpos nepārtrauktā profesionālā zāgēšanā, ej nu sazini...Bet tam tas nebija pirkts, bet lai atrisinātu jautājumu, mierīgi, prātīgi, precīzi. Profesionālai noslodzei vajag Profesionālo...Vai var uzlikt ar 22mm caurumu? Pirmdien paskatīšos. Un par to finieri galda vietā: To jau var uzlikt uz jebkura zāģa, ar spīlēm atduri piestiprināt un tik vālē... Un gara dēļa zāgēšanai "meistars" ātri vien uzklapēs pārvietojamu krāgīti! Un turēt 2m garu, attiecīgi platu zāģi ne visi telpas dēļ var atļauties. Bosh ir pietiekoši viegls, lai to noliktu stūrī un izmantošanai pārvietotu vajadzīgajā vietā. Pašu galdiņu izgatavot nav problēmu: no leņķdzelža 45*45. Un virsū biezā finiera plāksni, lielāku kā zāģa gabarīti. To arī kā palīgnovietni var izmantot. Biezais finieris un metāla galds piešķir zāģim svaru. Svars ir vajadzīgs, jo stumjot zāģim jāstāv mierā.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 12/02/2011 15:24
Jūtu - būs jāatrok šķūnī pāris no tēva mantoti 3-fāzu dzinēji (par jaudu un apgriezieniem nav jausmas, arī 100% pārliecības, ka darbojas, nav).