UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (80.233.221.---)
Datums: 15/02/2011 16:29

[www.mk.gov.lv]

man interese viens elementars jautajums - vai esosais projekts vispar privatpersonai paredz kadu atmaksu uz siltinasanu ( sienas,logi,jumts ) vai tas attiecas tikai uz piemeram veja generatoru,saules bateriju uzstadisanu :)

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 15/02/2011 17:10

Par siltināšanu gan nav dzirdēts. Masu mēdīšanas līdzekļos skandē par "granulu katlu".
Vai tiem, kas pašlaik procesā starp būvatļauju un nodošanu ekspluatācijā un apsver eironaudu, nevar nākties izvērtēt arī, piemēram, esošās dokumentācijas atbilstību dajebkādām normām un faktiskās būvniecības atbilstību projektam? Viena lieta, ko prasa lauku būvvalde vai VZD invantarizators, cita, ko - eironaudas uzraugi...

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (84.237.184.---)
Datums: 15/02/2011 18:27

Atri uzmetot palasot nolikumu es to saprotu ta ja ari lauj tas sienas siltinat ( nesapratu tur isti var vai nevar ) - vajadzigs energoaudits,tad projekts uz rekonstrukciju,talak uz banku,jabut garantam nemt kreditu un vai tadu vispar var nemt,oficiala tame no kada kantora par izmaksam ... tiek nemts kredits un par to buvets,talak oficiala nodosana,pienemsana un tad tikai iet runa par to vai Tev pienakas atmaksa vai ne ... katra zina privatam tas ir sapigak nekak lielam daudzdzivoklu pasakumam,jo gan energoaudits gan projekts gan buvuzrauga izmaksas uz vienu pasakumu bus stipri lidzigas ... sapigakais var but,ja sakas problemas pie nodosanas un ar buvetajfirmu sakas kadas problemas par kvalitatem,utt ... mana gadijuma es varetu iegut ~ 1000 latus ekonomiju,bet apsverot visu,vai tas tiesam ir ta verts - sakarot kaudzi papirus,iekilat atkal maju kreditam + tomer es varesu kadu laiku ari tomer nenodot oficiala karta maju un lenam visu sakartot ... apmeram man ta izskatas

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (84.237.184.---)
Datums: 15/02/2011 18:30

Tomer pedejo gadu stasti tomer sadas tadas izmainas ir ieviesusi un iespejams varbut ir lenam chubinat to savu ipasumu ar konkretu brivu investiciju summu menesi un bez galvassapem ...

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: alise34 (195.13.218.---)
Datums: 15/02/2011 21:05

Projekts "Zema enerģijas patēriņa ēkas" privātmāju klasē attiecas tikai uz jaunbūvēm nevis rekonstrukciju. Par otru projektu ("Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā") gan nezinu teikt, mani tas pirmais interesē.

Starp citu, mēs domājam piedalīties. Bet, ja autors tikai tagad sāk interesēties, baidos, ka var nepaspēt (dokumenti jāiesniedz līdz 21.03, un dokumentu ir daaaudz :) ).

Ņemiet vērā, ka apmaksā 65% nevis no visām būvniecības izmaksām, bet tikai no starpības starp ZEP ēkas izmaksām un "parastās" mājas izmaksām.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: PaaO (95.68.46.---)
Datums: 15/02/2011 21:30

nu taaaa ... izstudēju tos MK noteikumu un pakonsultējos ...
ar privātmājas jauņbūvi galīgi neizdevīgi uz izsludināto konkursu pieteikties ... mīnusu ir vairāku un lielāki, kā ieguvumu:

1. sasniedzamie enerģijas patēriņa rādītāji(apkurei)ir nu ļoooti augsti ar pliku, pat kvalitatīvu būvniecību, nav sasniedzami ... jāpielieto enerģiju taupošas tehnoloģijas ventilācijā, apkurē u.t.t.

2. ka jau augstāk minēja attiecināmās izmaksas ir tikai uz starpību starp pēc LBN minimālajām siltumtehniskajām prasībām un ZEP ēkas izmaksām ... :D ... respektīvi vajag divas tāmes, lai varētu salidzinā un tad jau laikam arī projektus, lai būtu no kurienes tos ciparus raut.

3. attiecināmajās izmaksās neiekļauj apkures ietaišu izbūvi (nu super !!!!)

4. cik noprotu arī transporta izdevumus var neiekļat ... :)

5. attiecināmās izmaksas tiek skaitītas līdz 200 m2 ... pārējais uz paša pleciem.

6. un rokas sasaistītas uz ilgu laiku 5 gadi, kad jānodarbojas ar pateriņa atskaitēm ... un ja kaut kas nav tā ... viss jāuzlabo par saviem līdzekļiem lidz deklarētajiem patēriņa skaitļiem.

un vēl visādi zemūdens akmeņ ...

PASĀKUMS PRIVĀTPERSONAI GALĪGI GARĀM ..... ŽĒL :( bija cerība

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: DsKs (84.237.184.---)
Datums: 15/02/2011 21:46

Liekas jocigi,ka piemeram standarta devinstaveni ( ok,pasvaldibas ipasums ) panem nosiltina,samaina logus,uzlabo apkuri,siltummezglu un var ceret uz EU atbalstu bet privataja sektora nedaudz pieblokets tomer, jeb ta atlidziba ir loti nieciga ( jautajums vai vina vispar sanak,ja reiz tie 65% ir tikai ta starpibas atmaksa un jabuve ir konkrets bunkurs vairak vai mazak ar diezgan specigam pamatizmaksam un vel jaiziet cauri veselam birokratijas aparatam katra vieta atskaitot dzivu naudu ) ... iespejams atkal kada spalvaina roka vainiga ...

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 16/02/2011 11:42

Nu re, PaaO visu saliek pa vietām :) Protams, ja dod 65% uz starpību, pie kam vel daudz ko nerēķinot iekšā - izdevīguma nekāda, aizmirstam. Principā jau maksimālā summa 750K nozīmē, ka _principā_ pasākums paredzēts daudzdzīvokļu mājām, un ta privātmāju pieminēsana ir tikai deklaratīva.
Bet otrs projekts, par atjaunojamiem energoresursiem privātajiem, vēl aizvien ir interesants. Efektivitātes izvērtēšanai tiks ņemti wati, lati un co2, kaut kā tā. Vajadzētu būt, ka vēja ģeneratoriem sanāks priekšroka, pēc tam saules baterijas. Viedokļi?

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 16/02/2011 12:22

Parādiet man vēja ģenerātoru, kurš patreiz dod kaut 1W enerģijas, a tagad pie -30 kā reizi vajadzētu papildus enerģiju. Savukart pagājušo nedēļ vajadzeja štopēt nost tās vējdzirnaviņas, citādi vējš visu to padarīšanu apgāztu :) Ne, nu ja var apčakaret stulbos Eiropas ierēdņus un dabūt kādu naudu priekš vējdzirnaviņām, tad tik uz priekšu, bet jāga velāk no tām nebūs nekāda.

Re: Zema enerģijas patēriņa ēkas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 16/02/2011 12:42

3. attiecināmajās izmaksās neiekļauj apkures ietaišu izbūvi (nu super !!!!)
Par šito Tu toč esi pārliecināts? Delfos tieši par šo bija raksts un bija uzsvērts, ka ietver siltumsūkņus, saules baterijas utml. Tie tak ir apkures iekārtas???

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  **     **  ********    ******  
 **  **  **  **        ***   ***  **     **  **    ** 
 **  **  **  **        **** ****  **     **  **       
 **  **  **  ******    ** *** **  ********   **       
 **  **  **  **        **     **  **         **       
 **  **  **  **        **     **  **         **    ** 
  ***  ***   ********  **     **  **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727