UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Oranzhais (78.154.130.---)
Datums: 24/02/2011 18:52

Vēlos uzzināt par Latvijā pieejamajiem gatava betona bruģakmens virsmas līdzekļiem, tādiem kā hidrofobiem, impregnantiem un citu būvķīmiju, kas uzlabotu betona bruģakmens salturību, ūdensuzsūci, nodilumizsturību, sāļu iedarbību, kopumā ilgmūžību. Ko jūs domājāt par Vincents Polyline piedāvātajiem produktiem - Hidrofobs, Vi.P Co, Lineļļa, Atlas piedāvāto - Atlas Silstop, AG Baltic piedāvāto - Stone Hardener, Mapei piedāvāto - Silimp 100, Sto piedāvātajiem? Kur un kādi būvķīmijas dīleri ir atrodami? Kādi ražotāji un līdzekļi vēl ir zināmi un to koordinātes? Atzīmēšu to, ka bruģakmens ražotāji sola 15-30 gadu ilgmūžību saviem izstrādājumiem, ievērojot nosacījumus: aizliegts izmantot asus cirtņus un mehānismus bez gumijas uzlikām, lai attīrītu virsmas no sniega un ledus, aizliegts virsmu kaisīšanai ziemā izmantot smilts – sāls maisījumus ar sāls koncentrāciju augstāku kā 5%. Ievērojot pat šos nosacījumus bŗuģakmens jūk un drūp jau pēc pāris gadiem. Risinājums tam ir būvķīmija, kuru Rietumos lieto plaši, bet pie mums reti kurš par to zin! Būšu pateicīgs par jebkura veida informāciju!

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Oranzhais (78.154.130.---)
Datums: 24/02/2011 18:59

Pardon! izlaists vārds! nevis sāļu iedarbību, bet sāļu iedarbību aizkavēšanu!!!

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/02/2011 08:15

Esmu dzirdējis, ka Latvijā neražojot līdzekļus DZIĻAI hidrofobizācijai.
It kā ražojot STO, tomēr atrodu tikai priekš fasādēm:
[www.sto.de]
Vēl esmu dzirdējis, ka 90-tajos gados zviedri ar kaut ko apstrādājuši kopš padomju gadiem pamesto autobusu parka Imanta remontzonas dzelzbetona jaunbūvi, un pateikuši, ka stāvēšot 100 gadus.

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 25/02/2011 08:47

Tak neko nevajag apstrādāt, vajag izmantot pareizu betonu. Apskatieties uz vēl pirmskara krievu armijas bunkuriem. Ne tur kādas plaisas, ne kas drūp, bet betonu maisīja zaldāti ar lāpstām. Ja slikti maisīja, tad uzreiz štrafbats :). Tagad tādas tehnoloģijas, bet rezultāts kā tai anekdotē, kad māja sabruka un cements saka, ka nav vainīgs, jo nemaz klāt pie celtniecības nav bijis. Pilna Latvija ar nekvalitatīviem bruģakmeņiem, bet tas jau labi atkal visādas ķīmijas ražotājiem, lai bruģakmeni piesūcinatu. Ja arī kam bija jāsūcina, tad to vajadzeja darīt ražotājam.

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 25/02/2011 08:59

Piekrītu Didzisp. 15 gadus jau autiņš stāv uz paša lietām betona flīzēm un izskatās, ja nenomainīšu izskata dēļ pret bruģi - būs labs vēl vismaz 15g. Vienīgā skāde, kur suns mēdz kāju pacelt, tur ari betona sētas stabs apdrupis:) Vēl nelielus bojājumus var vērot tieši vietās, kur ziemā autiņam atrodas rati - sāls ari dara savu. Betons - 1/3. Tolaik arī rokām maisīts.

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/02/2011 09:22

Ja jātaisa no jauna, labus rezultātus vajadzētu varēt sasniegt, pievienojot mālu (un vismaz tādu pat papildus cementa daudzumu). Jo māls, var uzskatīt, nemaksā neko, savukārt, piemēram, MINIMĀLI rekomendējamais lateksa emulsijas daudzums - tikpat, cik cementa apjoma divkāršošana!

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 25/02/2011 09:40

Nu par to mālu gan es Saubos. Vēl tēvs kā vecs celtnieks mani lamāja, ja javā tika kaut mazākais māla gabaliņš. Domaju, ka tos zaldātus, kuri būvēja nocietinajumus, vienkārši nošava :), ja pieļāva mālu klātbūtni grantij- toties nocietienajumi stāv vēl tagad. Nu jā, ko nu es ar vecām zināšanām, tagad jau modernas tehnoloģijas ar māliem javā un bruģakmeņiem, kuri izjūk pirmaja ziemā :)

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 25/02/2011 09:52

Spriežot pēc nosaukumiem, visi tie smāķi ir silikoni, jeb polisiloksāni. Vienkāršā valodā tas pats tūbu silikons tikai atšķaidīts un viegli smērējams. Uz bruģa tādu smērēt ir bezjēdzīgi, tas tikai pasliktinās situāciju, jo apakšu tāpat neimpregnēsi un mitrums sūksies no apakšas un tā žūšana būs traucēta. Tāda silikonapstrāde ir lietderīga kaut kādai, piemēram, betonētai terasei, kas ir vienlaidu betons un kur no apakšas ir puķis un mitruma nav, tad to var nosmērēt no virspuses ar hidrofobu silikonu, lai virsas ūdens nesūcas betonā. No bruģa tādus brīnumus labāk turēt pa gabalu.

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/02/2011 12:58

Par māla piedevām betona blīvēšanai esmu lasījis krievu saitos, arī pašam vēl tagad pagalmā ir mālainas grants čupa, no kuras šad tad kautko iebetonēju, un cietība pēc laužņa skalas iznāk lielāka kā transportbetona firmas lietajam B-25. Tiesa, cementu lieku ne mazāk kā 1:3 pēc tilpuma. Māls, cik saprotu, vienkārši "noēd" cementu (mazās cementa daļiņas aplīp ap mazajām māla), tāpēc to industriāli nepielieto.

Re: Betona bruģakmens ilgmūžības palielināšanas līdzekļi!
Autors: ekharts (81.198.52.---)
Datums: 26/02/2011 14:19

ja jau gribas labu bruģi,vārda īstajā nozīmē,tad nepažēlo naudu ,un ieliec akmens bruģi.Šitie betoni tikai pēc nosaukuma skaitās bruģi,pēc būtības,tas ir nearmēts betona lējums,kuru var normāli lietot no 7-10.g,pēc tam liec atkal jaunu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **    **  **    **  ******** 
 ***   **  **     **  **   **    **  **   **       
 ****  **  **     **  **  **      ****    **       
 ** ** **   ********  *****        **     ******   
 **  ****         **  **  **       **     **       
 **   ***  **     **  **   **      **     **       
 **    **   *******   **    **     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727