UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Atkal par vēja ģeneratoriem (VĢ) un saules paneļiem (SP)
Autors: Šimpadrila (130.36.95.---)
Datums: 28/03/2011 17:20

Pēdējais raksts ko atradu par VĢ, bija no 2005. gada. Bet tagad ir daudz kas mainījies. Tagad ir 2011. gads un Latvenergo ir nelietīgi pacēlis tarifus tā kā gribot negribot gribās celties un kaut ko darīt.

Tātad es vēlos uzināt, vai kāds ir uzstādījis savā mājā VĢ un ja ir, tad kas no tā visa sanācis?

Es vēlos uzstādīt gan ģeneratoru (uz kura būs uzzīmēta cilvēka plauksta ar noliektiem četriem pirkstiem un iztaisnotu vertikāli uz augšu vērstu vidējo pirkstu, ar uzrakstu zem tās: "Fuck you Latvenergo"), gan saules paneļus vienā sistēmā. Saules paneļi ies bez uzrakstiem.

Man interesē galvenās atziņas:
- cik skaļš ir tas ģenerators ir? Kā motorzāģis, vai skaļāks? Dzīvoju Rīgā un vēlos uzlikt to uz savas mājas jumta.
- Runā, ka VĢ ir kaitīgs cilvēku veselībai, dēļ vibrācijas, kā arī dēļ tā ka pieriebjas skatīties visu laiku kā viņš tur griežas. Any comments?
- Pats galvenais- ko izvēlēties, tikai pašpatēriņu, vai laist atpakaļ sadales tīklā un pārdot saražoto Latvenergo? Ja pašpatēriņam tad akkumulatori vajadzīgi, ja laiž tīklā nav akku, bet tikai tas krutais skaitītājs, bet lielāka ķēpa ar papīriem, jo visam jābūt oficiāli.
- Rīgas Būvvalde saprot, ka vajag atļauju Rīgā likt ģeneratoru, bet viņi to nevar, jo neesot likumiskās bāzes. Any comments?
- Kādas sistēmas VĢ likt ar 12V, 24V, 72V, vai 144V? Kādi + un - ?
-Cik jaudīgu izvēlēties to VĢ un SP?, ja mēneša patēriņš ir ap 450 kWh? Neesmu vēl izlēmis es gribu pilnīgi nodrošināt sevi ar elektrību vai tikai atslogot sevi no mūžam izsalkušā Latvenergo.
- Kādam ir pieredze ar Balck 600/1200/2400 VĢ, kas sākot griezties no 0,8 m/s veja?
- Ar vienu firmu runāju,liekas saucās 'Ķer vēju', vai kaut kā,- baigos gudrīšus no sevis iztaisīja, tipa viss tikai caur šiem, bet es negribu lai viņi visu dara un es tikai pogāju kāpostu nejēgā. pats var daudz ko izdarīt. Ir kādam pieredze?

Re: Atkal par vēja ģeneratoriem (VĢ) un saules paneļiem (SP)
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 28/03/2011 18:19

Pats stulbākais, ka, ja arī uzliksi savas vējdzirnaviņas, tad smiesies Latvenergo nevis pats. Vēja ģenerātors nekad neatmaksāsies, un daudz lētāk būs pirkt elektrību no Latvenergo. Cita lieta, kad mājai nav vispār elektrības un Latvenergo prasa par peislēgumu daudzus tūkstošus. Tad var domāt par alternatīvo enerģiju. Pilsētā tak nekāda vēja nav un neko nopietnu tas propellers nesaražos.

Autors: h (87.110.101.---)
Datums: 28/03/2011 21:38

Ja gribi 450kWh mēnesī, tad visa māja vibrēs un arī bez tā drīz būsi trakomājā, jo tā ātri kustošā masa izraisa paniku.

Autors: Šimpadrila (46.109.92.---)
Datums: 28/03/2011 23:14

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pats stulbākais, ka, ja arī uzliksi savas
> vējdzirnaviņas, tad smiesies Latvenergo nevis
> pats. Vēja ģenerātors nekad neatmaksāsies, un
> daudz lētāk būs pirkt elektrību no Latvenergo.
> Cita lieta, kad mājai nav vispār elektrības un
> Latvenergo prasa par peislēgumu daudzus
> tūkstošus. Tad var domāt par alternatīvo
> enerģiju. Pilsētā tak nekāda vēja nav un neko
> nopietnu tas propellers nesaražos.

---------------------------------------------------------
Ja es vēlētos redzēt šitik dumas atbildes, tad es aizietu uz mazmājiņu un paskatītos Didzi Pē ar ko Tu čurā. Aizveries, ja nepārzini tēmu idiņ.

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 29/03/2011 08:14

Var jau mani nezkā te apsaukāt. Tas gan, Šimpadrila, liecina tikai par Tavu kultūras līmeni :)
Labi, neiedziļināšos vēja ģenerātoru trokšņos, efektivitātē un akumulatoros. Pateikšu tikai vienu, kapēc ar tiem propelleriem nav pilna pasaule, ja jau tas ir tik ekonomiski izdevīgi? Kapēc japāņi būvē ātomstacijas, kaut dzīvo jūras krastā un tur vējš pūš vienmēr? Kapēc Holandē, kur vēja iekārtas ir daudz, to uztādīšanu dotē valsts? Nē, nu mēs tak Latvijā esam gudrāki par visu pasauli(nez kapēc esan galīgā pakaļā) un tagad no ekonomiskās krīzes tiksim laukā, ja uz katras mājas uzliksim pa vēja ģenerātoram :) Man tas atgādina zvirbuļu ķeršanu un čuguna liešanu katrā mājā Ķīnā pirms četrdesmit gadiem :)
Es vienkārši iesaku elementāri parēķināt, kāds veja spēks ir pie jūsu mājas, cik bieži tas pūš, kāds tehniskas iespējas it vējiekārtu uzstādīt, lai visa māja nedrebētu un cik tas izmaksās. Ja kāds var uzrādīt pozitīvu bilanci pret Latvenergo, tad lūdzu.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **   **    **   **   **    **  **     **  **       
 **  **      ** **    **        **     **  **       
 **  **      ** **    **         **   **   **       
 **   **    **   **   **    **    ** **    **       
 **    **  **     **   ******      ***     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727