UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
30.gados celta māja
Autors:
Sigita un valdis
(212.93.97.---)
Datums: 08/04/2011 23:26
Guļbūve, apsista ar tā saucamo "vagonku". Mainot logus izrādījās, ka gulbaļķi, sākot no pamatiem vietām pat līdz 5.gb ir beigti, sapuvuši. Nav zināms vai tā ir visapkārt mājai. 1. Kā pareizi šādā situācijā rīkoties? Griezt ārā un pildīt? Ja tā, tad ar ko? 2. No iekšpuses vai ārpuses? 3. Cik varētu maksāt darbs? 4. Kur meklēt speciālistu? Ja iespējams iesakiet vairākus speciālistus?
Vēl interesē šai pašai mājai, speciālists par pamatiem? Kurš var un zin kā pārbaudīt esošos pamatus un var dot padomu?
Jau iepriekš, paldies!
Vēl interesē šai pašai mājai, speciālists par pamatiem? Kurš var un zin kā pārbaudīt esošos pamatus un var dot padomu?
Jau iepriekš, paldies!
Re: 30.gados celta māja
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 09/04/2011 09:48
Bija laiki, kad es atzinu par labu vairāku paziņu praktizēto aizpildi ar daļēji siltumizolējošiem (gāz-, keramzīt-betona) blokiem.
Tagad es esmu mainījis domas par labu patiesai restaurācijai:
[salinas-gulbuves.lv]
Pamatu stāvokli var noteikt sertificēts būvinženieris vai pat kaimiņu Janka ar ģeodēzisku mērinstrumentu.
Tomēr 5 baļķi, un vēl pamati... Varbūt esošo vēl kādu laiku var izmantot par pagaidu māju un tikmēr būvēt jaunu?
Tagad es esmu mainījis domas par labu patiesai restaurācijai:
[salinas-gulbuves.lv]
Pamatu stāvokli var noteikt sertificēts būvinženieris vai pat kaimiņu Janka ar ģeodēzisku mērinstrumentu.
Tomēr 5 baļķi, un vēl pamati... Varbūt esošo vēl kādu laiku var izmantot par pagaidu māju un tikmēr būvēt jaunu?
Autors:
soseds2
(95.68.89.---)
Datums: 09/04/2011 10:26
Riga esmu redzejis, ka atjaunojamajam kantaina koka gulbalku ekam ar kedes zagi izzage izpuvusos balkus un stike vieta jaunus.
Autors:
jtdesign
(---.9darzi.lv)
Datums: 09/04/2011 11:33
Šāda māja tomēr nosacīti var tik uztverta kā konstruktors, var gan izjaukt visu reizinātājos, gan, veicot pagaidu nostiprinājumus, jaukt un remontēt/mainīt pa daļām. Darbus vēlams veikt pieredzējušiem amatniekiem.
Prauli zem logiem ir ierasta lieta, netaisīja nekādas (nopietnās) hidroziolācijas palodzēm agrāk. Ja lieta nav nopietnāka, vienkārši izurbina/izzāģē un iemontē jaunus klučus.
Pamati ir atsevišķs stāsts un vēlams apsekot pilnībā, iesākumā atrokot pārdesmit cm pa perimetru un ik pa gabaliņam šurfu līdz pamatu apakšai.
Prauli zem logiem ir ierasta lieta, netaisīja nekādas (nopietnās) hidroziolācijas palodzēm agrāk. Ja lieta nav nopietnāka, vienkārši izurbina/izzāģē un iemontē jaunus klučus.
Pamati ir atsevišķs stāsts un vēlams apsekot pilnībā, iesākumā atrokot pārdesmit cm pa perimetru un ik pa gabaliņam šurfu līdz pamatu apakšai.
Autors:
zinitis
(95.68.7.---)
Datums: 11/04/2011 16:29
Visām 20. gadsimta 30 gadu guļbūvēm šodien ir gandrīz līdzīgas problēmas: gadu gaitā ir pilnīgi izdēdējusi virspamatu hidroizolācija, kā rezultātā kapilārais mitrums no pamatiem sūcas augšup uz guļbaļķiem un tie kārtu pēc kārtas trupē un ēka sēžas.
Visupirmais, plānojot remontdarbus, būtu jāizlemj vai siena arī turpmāk būs no baļķiem,jeb bojāto apakšjoslu aizstāsim ar vieglbetona mūri. Ja atjaunosim baļķus, tad pamatu stāvoklis mazāk svarīgs-vainagi izlīdzina slodzes un pieļauj zināmas pamatu deformācijas, bet jaizbūvē nopietna hidroizolācija virs pamatiem. Ja mūrējam vieglbetonu, tad arī pamati būtu jānostiprina vai arī jāliek jauni.
Visupirmais, plānojot remontdarbus, būtu jāizlemj vai siena arī turpmāk būs no baļķiem,jeb bojāto apakšjoslu aizstāsim ar vieglbetona mūri. Ja atjaunosim baļķus, tad pamatu stāvoklis mazāk svarīgs-vainagi izlīdzina slodzes un pieļauj zināmas pamatu deformācijas, bet jaizbūvē nopietna hidroizolācija virs pamatiem. Ja mūrējam vieglbetonu, tad arī pamati būtu jānostiprina vai arī jāliek jauni.