UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vēlos uzzzināt :
Building.Lv Forums
Man bija laime 2 dienas pastrādāt ar TDK (kaut kā tā) trimmeri, un pēcāk pats nopirku stiga SB42 (abi bija pilnā komplektācijā).
Secinājums - Siga sakabe krietni labāka...
Bet drusku smiekls nak par zāles pļāvēja vibrācijas kaitīgumu.
maziņš biju, gāju par 5Ls dienā stroikā palīgstrādniekos, atceros večiem lielie prieki bija - iedeva man perferatoru kādi 15 kg, saka vajag pagrabu, a tur dolomīts, karoče bliez no šodienas līdz nākamai piektdienai...
Da neko normāli 2 nedēļas drusku ausīs džinkstēja, vibrācija ar drusku :), bet visādi citādi normāli.
Plecu siksnas krūmgriezim
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 01/05/2011 12:55
Tā nu sanācis, ka pēc ziemas vairs nav manai Stiga SB52 krūmgriezim plecu siksnu. Kurš gan varēja iedomāties, ka arī tās štrunta siksnas jāglabā zem deviņām atslēgām, nevis brīvi sķūnītī. Tak "pieauga kajas". Labi štrunts, sagremoju un gāju uz bodi pirkt jaunas. Orģinalās Stigas maksaja 18Ls, bet bodnieks ieteica Oregon siksnas. Esot baigi labās, jo stingri satur muguru. Es kā neticīgais pat bodē izmēģināju un tiešam likās, ka ap jostu riktīgs saturs. Par cik tās Oregon siksnas maksaja tikai 5Ls dārgāk, nopirku ar jo orģinalās bija dikti plastmasīgas un īsti nepatika. Tad nu es papļāvu krūmus vakar un šodien uzn saporotu, ka esmu riktīgi ieberzies. Kā saka sū**, labi ka neiekāpu :D. Es jau visiem saku, ka nekad neprasiet konsultāciju pārdevējam un pats izdarīju šitādu stulbumu. Vārdu sakot, siknas tiešam labi satur jostu un muguru, bet nu nenormāli sāk sapēt pleci un rokas, siksnas no pleciem maucas nost un strādat faktiski nav iespējams. Regulēju ļamkas tā un šitā, bet ko tu sū** ieregulēsi. labi, ja vēl es būtu iesācējs ar krūmgriežiem un nezinātu, kā jābūt, bet Stiga man ir otrais krūmgriezis, šitās trešās siksnas un strādāju ar krūmgriežiem vairāk kā desmit gadus. Nekad nav bijušas šitādas problēmas. Tagad štukoju ko iesākt. Krūmus jau nomocīšu, bet nu zāli pļaut ar šitiem sū** netaisos. Jāved uz bodi atpakaļ un jāmaina pret ko citu. Vot jautājums_pret ko? Stigas orģinalās bija baigi plastmasīgas, bet nu pleci nesāpēja. Varbūt kāds var ieteikt labas plecu siksnas krūmgriezim.
Re: Plecu siksnas krūmgriezim
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 01/05/2011 13:13
Man tāda verķa nav, tomēr vienmēr mākušas šaubas, vai tāds krateklis nāk mugurkaulam par labu. Rokas vien no stumjamā zāles pļāvēja pāris stundu laikā novibrē līdz nejūtībai.
Savulaik laivu un tūrisma mugur-somām siksnas un polsterus taisīju pats.
Savulaik laivu un tūrisma mugur-somām siksnas un polsterus taisīju pats.
Autors:
Didzisp
(78.84.115.---)
Datums: 01/05/2011 15:05
Ar stumjamo jau krūmus purvā nenopļausi. Es nekad nebiju tām siksnām vērību piegriezis. Uzmet siksnas plecos un mauc vaļā, a tagad visa spranda stīva un pleci sāp. Slodzi protams jūt, visu ziemu tak nav nekas smags darīts, bet ne jau tik traki :) Domāju, ka pie pareizām ergonomiskam siksnām nekāda mugurkaula čakarēšana nesanāk. Faktiski jau krūmgriezim jūt tikai svaru, bet vibrācija tam ir noslāpēta.
Autors:
Vienstāvs
(212.93.97.---)
Datums: 01/05/2011 15:29
Varbūt var pielāgot augstkāpēja uzkabi?
Autors:
ints45
(81.198.206.---)
Datums: 01/05/2011 16:07
man nospēra stihl uzkabi. Nopirku kaut kādu noname, kuru bez polša nevarēja saprast kā uzvilkt. Kad vienreiz izdevās to pareizi uzlikt, tad svarīgākās vietas nofiksēju ar sudrabiņu. Stihl veste jau bija labu labā, taču viņa ir tik polsterēta, ka siltā laikā esi nosvīdis kā cūka!
Autors:
aaaa
(78.84.190.---)
Datums: 01/05/2011 17:25
Starp citu vibrācija ir ārkārtīgi kaitīga un var atstāt neatgriezeniskas sekas.
Par stumjamo pļāvēju runājot mani kaimiņš samācīja, un tagad tikai tā pļauju - ap rokturi un gāzes ručku aptin riktīgi biezu lupatu - nu kādu palielu T-kreklu vai ko tamlīdzīgu. Pirmkārt, gāzi nav jātur, līdz ar to nevajag tik stingri saspiest, otrkārt lupats tomēr pamatīgi slāpē vibrāciju.
Par stumjamo pļāvēju runājot mani kaimiņš samācīja, un tagad tikai tā pļauju - ap rokturi un gāzes ručku aptin riktīgi biezu lupatu - nu kādu palielu T-kreklu vai ko tamlīdzīgu. Pirmkārt, gāzi nav jātur, līdz ar to nevajag tik stingri saspiest, otrkārt lupats tomēr pamatīgi slāpē vibrāciju.
Autors:
umka
(84.38.142.---)
Datums: 06/05/2011 10:51
Savu uzkabi pirku STIHL veikalā Brīvības ielā, ir ok jau kādus piecus gadus!
Autors:
ibm
(194.19.233.---)
Datums: 01/06/2011 11:25
Man ir OleoMac trimmeris un arī šīs firmas 51cm pļaujmašīna. Trommera uzkabei nav ne vainas, ļoti labi pielāgojama, jau 8.gadu lietoju, protams, ne katru dienu :D Ar trimmeri strādājot vasarā lietoju tikai t-kreklu, jo tajā karstumā jau nav izturams nekas biezāks, uzkabe netraucē un nerīvē.
Par pļaujmašīnu un vibrāciju pie visa jau aprakstītā der atcerēties (pats pārliecinājos), ka nozīme ir arī pareizi nobalansētam asmenim. Tas, protams, nav galvenais elements, bet starpība ir. Biju 4 gadus to tikai pēc nepieciešamības asinājis, šogad uzliku jaunu, vibrācija tomēr samazinājās nedaudz.
Ir arī uzskats, ka asmeni nevajag asināt, bet es piederu pie tās nometnes, kas uzskata, ka vajag gan :) Ir atšķirība, vai zāli nosit vai nocērt (nogriež). Vismaz esmu pats par to pārliecinājies.
Par pļaujmašīnu un vibrāciju pie visa jau aprakstītā der atcerēties (pats pārliecinājos), ka nozīme ir arī pareizi nobalansētam asmenim. Tas, protams, nav galvenais elements, bet starpība ir. Biju 4 gadus to tikai pēc nepieciešamības asinājis, šogad uzliku jaunu, vibrācija tomēr samazinājās nedaudz.
Ir arī uzskats, ka asmeni nevajag asināt, bet es piederu pie tās nometnes, kas uzskata, ka vajag gan :) Ir atšķirība, vai zāli nosit vai nocērt (nogriež). Vismaz esmu pats par to pārliecinājies.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 01/06/2011 11:43
Padlaikā, kad riepu balansēšanas stendi vēl nebija plaši pieejami, figurēja ieteikums vieglās mašīnas riepā (tolaik vēl kamerā) ieliet apmēram glāzi tosola. Varbūt aiz naža jāpiestiprina toroidāla tosola tvertne?
Autors:
ruukiitis
(---.telekom.lv)
Datums: 01/06/2011 15:07
Man bija laime 2 dienas pastrādāt ar TDK (kaut kā tā) trimmeri, un pēcāk pats nopirku stiga SB42 (abi bija pilnā komplektācijā).
Secinājums - Siga sakabe krietni labāka...
Bet drusku smiekls nak par zāles pļāvēja vibrācijas kaitīgumu.
maziņš biju, gāju par 5Ls dienā stroikā palīgstrādniekos, atceros večiem lielie prieki bija - iedeva man perferatoru kādi 15 kg, saka vajag pagrabu, a tur dolomīts, karoče bliez no šodienas līdz nākamai piektdienai...
Da neko normāli 2 nedēļas drusku ausīs džinkstēja, vibrācija ar drusku :), bet visādi citādi normāli.